Kategoriat
Nekrologit Paavi Seksivau

Egypti vaatii Elisabet II:n palsamoitua ruumista kansallismuseoonsa

(CAMELOT) Egypti on vaatinut kuningatar Elisabet II:n ruumiin luovuttamista kansallismuseoon ”vanhojen hyvien aikojen hengessä”.

”Ja kun sanon vanhat hyvät ajat, niin tarkoitan tietenkin että kiitti vitusti kaikesta”, toteaa Egyptiläisen museon johtaja Ali Rawid-duh.

Esiin on myös noussut ajatus, että torstaina edesmennyt kuningatar saisi viimeisen leposijansa puolisonsa, viime vuonna kuolleen prinssi Philipin viereltä. Ehdotukseen Philipin siirtämisestä samaan museoon Egypti vastasi ”ei tartte, mutta kiitti”.

Elisabetin ympärille on kaavailtu suurnäyttelyä, joka esittäisi muinaisen Ison-Britannian suurvallan saavutuksia aina ensimmäisistä kehruukoneista 1800-luvun asuinrakentamisen kautta yksinkertaisiin ikkunalaseihin. Näin se kattaisi kokonaan lähes kolmen vuosisadan teknisen kehityksen.

”Voisimme ottaa imperiumin hengessä myös kuningattaren kuolinhatun, pari täytettyä corgia ja suurimman osan Balmoralin pöytähopeista, ihan mitä nyt merikonttiin mahtuu”, Rawid-duh linjaa.

Egyptin vaatimus on herättänyt närää lukuisissa muissa maissa, jotka eivät koe asioiden menneen ihan putkeen edellisen seitsemän vuosikymmenen aikana. Esimerkiksi Kenia on vaatinut Elisabetin toista kättä tai vähintään värttinä- ja kehräsluuta.

Nigerian hallitus ilmoitti olevansa valmis tyytymään Elisabetin kuolinnaamioon, paitsi jos se on vain William Shatnerin kasvot sisältä katsottuna.

”Kuningattaren tukka on kyllä kivan värinen”, haaveilee puolestaan Etelä-Rhodesian Ian Smith.

Elisabet II:n seuraaja monarkkina on hänen vanhin poikansa Charles, joka on päättänyt käyttää hallitsijanimeä Kaarle III Avionrikkoja. Uusi kuningas on nostattanut laineita kulttuurisotarintamalla, mikä on vertauksena vähän sama kuin arvioisi Aleksi Valavuoren puheet hivenen epäluotettaviksi.

”Toisaalta tuntuu hyvin vastenmielisen wokelta, että kuningattaren rooliin nimitetään mies. Toisaalta tämä korjaa merkittävän tasa-arvo-ongelman, joka on vaivannut koko Kansainyhteisöä jo kauan”, arvioi maatalouskosmetologi ja kauppatieteiden ylioppilas Hesekiel Tupailtajäärä.

Kategoriat
Kulttuuri Paavi Seksivau

Reportaasi: Miehisyyden ahdas malli kiristää minuuden vyötärönauhaa

brown wooden table near brown wooden chair
Monelle miehelle sauna on paikka, jossa sydän on avoinna kuin koraalikirja vappuna. Photo by Anne Nygård on Unsplash

(SAMMATTI) Suomalainen mies voi näyttää päällepäin viettävän vaivatonta elämää, jossa osin tiedostamattomatkin etuoikeudet luistattavat tulevaisuuden suksia vauhdilla pitkin ulappaa. Mutta joskus havutkaan eivät auta, kun sisimpään lentää hiekkaa.

Maaninkalainen (paikka muutettu) paikallinen mies Jaakko Kallunki-Jeremia on tänä kesänä useasti havahtunut miettimään omaa rooliaan ihmissuvun päättymättömässä kantakirjassa. Sopiva paikka puhua Lehden erikoishaastattelussa näistä hiljaisilla ruodeilla soittavista tunnoista on tietenkin sauna, miesten oma tsasouna sekä tripodi yhdessä ja samassa vyyhdessä.

Hehheh siis, kjeh kjeh, tiedätkö mitä blondi sanoo oikein hyvän seksin jälkeen”, Kallunki-Jeremia (nimi voi olla muutettu) pohtii hiljaa upottavassa lämmössä.

No mitä?

Arvasinkin ettei jätkä tiedä häähähähää”, mies jatkaa katsoen pitkään tulipesän liekkeihin, jotka kuin heijastelevat aikamme monisyisiä juovia.

Sielussa voi olla tyhjä istuin

Kallunki-Jeremia on huomannut myös monen vanhan ystävänsä ajattelevan samoja kysymyksiä. Miehen muotti ja ympärillä sanoitta sinkoilevat odotukset uurtavat kapeita polkuja, joilla käyminen ei aina suju kuin pyöräretki.

Jaa mutta tiedätkö mitä blondi sanoo oikein hyvän seksin jälkeen”, hän pitkän hiljaisuuden jälkeen sanoo vaieten.

Tuota öö mä oon kuullut tän jo.”

Ai jätkä jää panemisen jälkeen kuuntelemaan ämmien höpinöitä rähhähähää”, Kallunki-Jeremia tunnustaa.

Herkkä ote herättää sydämen korvakäytävät

Julkisessa keskustelussa miehille asetetaan usein jopa huomaamatta ahtaita roolimalleja, joiden noudattaminen voi ulospäin näyttää pettävän helpolta. Näennäisen säröttömän kuoren alla voi silti hölskyä miehisyyden hauras keltuainen.

Kallunki-Jeremia toivoo, että hänen esimerkkinä voisi rohkaista muitakin tarkistamaan ihmisyytensä kompassista, mitä aikaa sen viisarit todella näyttävät.

Hei hei hei! Hei, kuule, tiedätkö mitä blondi sanoo oikein hyvän seksin jälkeen”, hän vakuuttaa.

Voi vittu Jaakko nyt pää kiinni.

Kategoriat
Oikaisut Paavi

Oikaisu: Pahoittelumme manaateille

Toisin kuin eilisessä artikkelissamme ”Juhana Vartiainen (coc.) arvelee, että kohmeisia sormia ja harmillisesti nahkoittunutta jäätelöä voi pitää ay-liikkeen syynä” väitettiin, Lehden ilmastokyrpä soveltuu erinomaisesti nimenomaan delfiinien tukehduttamiseen. Toimitus pahoittelee kaikille manaateille aiheutunutta mielipahaa.

Kategoriat
Paavi Ulkomaat

Yhdysvalloissa äänestetään vittu viimeinkin presidentistä

2016.05.28 DC People and Places 05221Creative Commons License Ted Eytan
 
(AMERIKAN RAITTI) Yhdysvaltalaiset äänestävät parhaillaan vuoden 2014 presidentinvaaleissa tai ainakin siltä tuntuu. Esivaalit käynnistyivät jo vuonna 2009 ja ensimmäiset spekulaatiot mahdollisista ehdokkaista nähtiin myös suomalaisessa lehdistössä pian Jaltan konferenssin jälkeen. Vaalityön seuraaminen ei ole ollut ei sitten niin yhtään uuvuttavaa.
”Olisipa tullut rutto ja tappanut. Nyt tuli vain vuosia jatkunut vittumainen yskä, joka ei tuntunut menevän millään ohi, vaan raastoi mieltä, kehoa, lähimmäisiä, naapuria ja tervettä järkeä ikuisuudelta tuntuvan ajan niin, että poskionteloissa, korvakäytävissä ja nivusissa vain tykytti ja ahdisti”,  kommentoi vaaleja liikaa seurannut paikallinen mies Subcomandante America.
Myös Suomessa aivan liian moni on kertonut kantansa vaaleihin. Tilanteen ennakoidaan jatkuvan vielä äänestyspäivän jälkeenkin niin pitkään, että saatanan saatana.
Lehti tukee tämän vuoden Yhdysvaltain presidentinvaaleissa Vermin Supremea.

Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri Paavi

Johtajaksi Kotimaisten kielten keskukseen Yoda valittiin

Yoda.Creative Commons License Pat Loika
(DAGOBAH) Kotimaisten kielten keskuksen uudeksi johtajaksi on nimitetty jedimestari Yoda. Paikasta kamppailivat loppuun saakka myös pääsiäispuheillaan vakuuttanut entinen paavi Benedictus DDT, Yodan ikätoveri Kaarle Nordenstreng sekä kielen uudistajana tunnettu Mika Häkkinen.
Lopulta jedimestari oli kuitenkin valomiekan mitan edellä kilpailijoitaan.
”Anglismit sanajärjestyksen myötä lainoihin saksasta hyvin pian vaihtuvat”, Yoda lupaa.
Yodan uskotaan tuovan uusia tuulia suomen kielen tutkimukseen. Tällä hetkellä valtaa pitää Silloin kun minä -koulukuntana tunnettu ryhmä, jonka mielestä ainoa oikea tapa käyttää suomea on se, jonka he itse oppivat ala-asteella.
Koulukuntaan kuuluu noin 5,4 miljoonaa suomalaista.
”Loppuun verbi äpärä sinun pitää laittaa”, kohteliaasti Yoda Lehden toimittajaa ohjeistaa.

Kategoriat
Live Paavi Politiikka

LIVE: Sipilä ottaakin kantaa vasta 2019

(PENSAS) Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei halua sittenkään vielä ottaa kantaa asioihin. Hän kuitenkin uskoo, että pystyy ottamaan kantaa hallituksen muodostamiseen ja hallitusohjelmaan mahdollisesti keväällä 2019.
”Ei näistä numeroista vielä kannata tehdä johtopäätöksiä tai edes myöntää, että ovathan ne numeroita. Ne voivat kuitenkin vielä muuttua vaikka kirjaimiksi tai kaksiulotteisiksi kuviksi egyptiläisitä miehistä”, Sipilä toteaa.
Samaan aikaan Säätytalolla valmistellaan jo hallitusneuvottelujen lisäksi valtakunnanoikeuden istuntoa Kauko Juhantalon (rikol.) läpimenon vuoksi.

Kategoriat
Kotimaa Paavi Politiikka

Soinin ja Räsäsen lauantai alkoi yllättävän tavallisesti

Stepford - Depth of Field in Second Life 07Creative Commons License ▓▒░ TORLEY ░▒▓
(ESPOO/RIIHIMÄKI) Timo Soinin lauantai alkoi pelottavan tavallisesti. Perussuomalaisten puheenjohtaja oli illalla mennyt sänkyyn pettyneenä eduskunnan päätökseen hyväksyä tasa-arvoinen avioliittolaki, mutta viidentoista minuutin kieriskelyn jälkeen Soinin naispuolinen aviopuoliso kuitenkin kuuli tutun kuorsauksen.
Herätessään harmaaseen aamuun Soini tunsi lievää levottomuutta, sillä päivä tuntui samanlaiselta kuin lauantait yleensä. Hän haki varovaisesti aamun lehdet postilaatikolta, mutta ei havainnut outoa liikehdintää. Hän kurkkasi myös roskapöntön taakse, mutta sieltä löytyi rietastelun sijaan ainoastaan puoliksi syöty lihapiirakka. Aamupalaongelman ratkeaminenkaan ei saanut puoluejohtajan mieltä rauhoittumaan.
Samaan aikaan Riihimäellä kristillisdemokraattien puoluejohtaja Päivi Räsänen oli suorittamassa aamutoimiaan. Hänen virtsansa oli tutun läpikuultavaa, eikä vessan ikkunasta näkynyt revennyttä taivasta vaan naapurin Volvo. Paiseet ja paarmat loistivat poissaolollaan.
Aamukahvilla istuessaan Räsänen luuli kuulevansa ääntä pihalta ja kiiruhti ovelle, mutta ulkona ei näkynyt mitään. Sisäministeri palasi pöytään, mutta heti istuutumisen jälkeen hän ryntäsi takaisin etuovelle. Pihalla näkyi vain kuusiaita, jota Räsänen tuijotti hetken.
”No nyt ihan varmana kuulin homonstelun ääniä”, Räsänen sanoi miespuoliselle aviopuolisolleen pettyneenä palattuaan sisälle.
Lauantain kääntyessä iltapäivään Räsäsen ja Soinin päivät jatkuivat tavalliseen tapaansa. Taivaalla liiteli naurulokki etsien syötävää. Hiljainen tuulenvire heilutteli pihapajun katkennutta oksaa.
 

Kategoriat
Paavi

Uusi paavi aika samanlainen kuin vanha

(ROOMA) Sisäpiirin lähteet Vatikaanista kertovat, että paavi Franciscus I on aika lailla samanlainen kuin se vanhakin oli. Tiistaina virkaan astuva paavi, siviilinimeltään Jorge Bergoglio on itse asiassa hyvin samanlainen kuin useimmat modernin ajan paavit, lähteet kertovat.
Uusi paavi on Latinalaisesta Amerikasta.

Kategoriat
Paavi Talous

Koneen Alahuhta vahvin ehdokas paavin seuraajaksi

(THORSVIK) Vahvin ehdokas Vatikaanin seuraavaksi toimitusjohtajaksi on Matti Alahuhta. Alahuhta toimii tällä hetkellä Koneen pääjohtajana. Spekulaatiot Vatikaanin seuraavasta toimitusjohtajasta käynnistyivät, kun nykyinen Pyhän istuimen haltija paavi Benedictus DDT ilmoitti neuvottelevansa siirtymisestä lähemmäs yhtiön pääomistajaa.
”Alahuhdan etuna on toimialojen samankaltaisuus. Läskien lentomatkustajien rahtaamisesta liukukäytävillä on lyhyt matka sielujen siirtämiseen taivaaseen”, toteaa markkina-analyytikko ja valistunut arvaaja Pentti Aragorn.
Muut markkina-analyytikot olivat joko samaa tai eri mieltä. Samoin vastaavia mielipiteitä esittivät ekonomit, mustekalat, poliitikot, kaivonkatsojat, Tamara Maunonen ja muut ennustajat. Entinen sisäministeri Heikki Ritavuori ei puolestaan ollut mitään mieltä, eikä Raimo Sailakselta kysytty edelleenkään mitään.
Alahuhdan valinta olisi historiallinen, sillä tähän mennessä yhdenkään kuolleen tai valitun paavin joukossa ei ole ollut suomalaisia. Sen sijaan Jorma Ollila on Shellin hallituksen puheenjohtaja.

Kategoriat
Paavi

Paavia moititaan huonosta esimerkistä työurakeskustelussa

(PALACE) Työnantajien EK arvostelee tehtävistään luopuvaa paavi Benedictus XVI:tä huonon esimerkin näyttämisestä nykyisessä taloustilanteessa.
”Paavilta jos keneltä olisi odottanut ryhdikästä toimintaa. On selvää, että talouden tämänhetkinen jama vaatii työurien pidentämistä jokaisella sektorilla, palkkojen nollalinjaa, yleissitovuuden heikentämistä, pöytää illaksi Storyvilleen, lentoliskopornoa ja milläs rivillä minä nyt olinkaan”, kertoo toimitusjohtaja Jyri Häkämies.
Myös VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen on kommentoinut paavin eroa jotenkin josta kerrotaan huomenna lööpeissä kohu-etuliitteellä. Raimo Sailakselle ei vittu soitettu.
Benedictus XVI ilmoitti erostaan aiemmin tänään. 85-vuotias paavi nousi valtaan vuonna 2005. Hänet muistetaan mm. syyskuun 2006 kuuluisasta ”Ei mittää musulmaanei” -puheestaan ja joulun 2012 ”Ei mittää homoi” -messustaan. Paavi oli ankaran konservatiivisen uskonkäsityksen puolestapuhuja, josta syystä hänet tunnettiin myös leikillisillä kutsumanimillä ”Jumalan kusipää” ja ”vitun ääliö”.
Missä paavi, siellä EU
Erolimoitus yllätti myös perussuomalaisten puheenjohtajan ja aina oikeassa Timo Soinin, joka kommentoi asiaa huomattavasti innokkaammin ja nopeammin kuin vaikkapa puolueensa kansanedustajien ja valtuutettujen lain rajamailla liikkuvia lausuntoja. Soini on paitsi itsekin katolilainen, myös valittu tehtäväänsä eliniäksi.
”EU-kysymyksestä tulee varmasti seuraavien vaalien tärkein teema, koska eipä meillä oikein muuhun ole mitään sanottavaa, ja milläs rivillä minä nyt olinkaan. Niin Jukkako sieltä soittaa?” Soini pohti.
Uudeksi paaviksi ovat Vatikaanista kantautuneiden huhujen mukaan vahvimmin ehdolla Rodrigo Borgia, Silvio Berlusconi ja Sauli Niinistön puoliksi syömä korvapuusti.