Kategoriat
Yleinen

Asiantuntija lupaa: Suomi saa varmasti pikkusieluisen ja alaisilleen sietämättömän kitivitun presidentiksi jatkamaan Halosen-Niinistön linjaa

sign illustration

(MÄNTYNIEMI) Suomalaiset voivat valmistautua presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen iltaan täysin vailla pelkoa siitä, että mikään tulisi muuttumaan, lupaa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen laitoksen jahtipäällikkö Jari-Matti Puikkonen-Nykänen (os. Ylipulli). Koko 2000-luvun Suomen presidentti on pysytellyt vahvasti niin sanotulla Halosen-Niinistön linjalla, joka tarkoittaa jo aiemmin pikkusieluisen ja läheisilleen mahdottoman egon paisumista megalomaanisiin mittoihin uuden tehtävän myötä.

”2000-luvulla suomalaiset ovat olleet presidenttien suhteen täysin yhtenevällä linjalla riippumatta siitä, mihin he sijoittuvat poliittisella kartalla. Käytännössä kaikki ovat halunneet jossain vaiheessa presidentiksi itseriittoisen ja vittumaisen juristin”, Puikkonen-Nykänen toteaa haarakiilaansa venytellen.

Viimeiset 24 vuotta vallinnutta poikkeuksellisen yhtenäistä linjaa kuvastamaan Puikkonen-Nykänen on laatinut nelikentän, jossa vaaka-akselina toimii Niinistö-Halonen ja pystyakselina kitivittuisuus-herkkähipiäisyys. Nelikenttä on kauttaaltaan musta.

Sama haiku on
askelten, kyllä, haistan
me tunnemme sen

Tänään järjestettävä presidentinvaalin ensimmäinen kierros ei tuo muutosta tilanteeseen.

”Suurin ennakkosuosikki Alexander Stubb (ihan vitun kok.) saa juristiuteen vain sivuosuman vaimonsa kautta, mutta muuten hänellä on kaikki ominaisuudet olla 2000-luvun presidentti. Stubbin jo nuorena esiin nousseet koulukiusaajan kyvyt saavat Tasavallan presidentin kansliat pitkäaikaiset työntekijät tuntemaan olonsa heti kotoisaksi. Presidenttiainesta”, Puikkonen-Nykänen arvioi jalat levällään.

Gallupeissa kakkosena majailevan Pekka Haaviston (ei ainakaan punavihreä jos joku kysyy) kohdallakaan kansalaisilla ei ole huolta, lupaa Puikkonen-Nykänen.

”Haaviston ominaisuudet johtajana ovat ehkä kahdesti vieneet hänet presidentinvaalien kakkoseksi, mutta ennen kaikkea ne ovat vieneet hänet kertaalleen valtakunnanoikeuden porteille. Presidenttiainesta.”

Myös Jussi Halla-aholla (bs.) on gallupien perusteella mahdollisuudet toiselle kierrokselle. Ja täysin kykenevä jatkamaan Halosen-Niinistön linjalla, Puikkonen-Nykänen vahvistaa.

”Halla-aho on niin suora kopio kahden edellisen presidentin ikävämmistä puolista salatupakointia myöten, että suomalaiset tuntisivat hänen voittaessaan kaiken olevan ennallaan. Presidenttiainesta.”

Yleisradion ennusteen odotetaan valmistuvan neljän päivän käymisen jälkeen suunnilleen juomakelpoiseksi.

Yksi vastaus aiheeseen “Asiantuntija lupaa: Suomi saa varmasti pikkusieluisen ja alaisilleen sietämättömän kitivitun presidentiksi jatkamaan Halosen-Niinistön linjaa”

Loppuisi tämä ainainen kitinä kun toisen kierroksen sijasta presidentiksi kutsuttaisiin suosiolla Putin, joka luonnollisesti nimittäisi Suomen käskynhaltijaksi Janus Putkosen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomen uusi Pisa-strategia: Tehdään muiden maiden lapsista vielä tyhmempiä

(TEMPPELIAUKIO) Suomen heikko kehitys koululaisten taitoja mittaavassa Pisa-selvityksessä on johtamassa nopeisiin muutoksiin opetussuunnitelmissa ja koko maan opetusviennin strategiassa. Luvassa on...

Close