Osasto: Oikaisut

Oikaisut ja tarkennukset Lehdessä julkaistuihin artikkeleihin

Oikaisu: Pahoittelumme manaateille

0
0

Toisin kuin eilisessä artikkelissamme “Juhana Vartiainen (coc.) arvelee, että kohmeisia sormia ja harmillisesti nahkoittunutta jäätelöä voi pitää ay-liikkeen syynä” väitettiin, Lehden ilmastokyrpä soveltuu erinomaisesti nimenomaan delfiinien tukehduttamiseen. Toimitus pahoittelee kaikille manaateille aiheutunutta mielipahaa.

Oikaisu: Helsingin Sanomien syöminen voi olla vaarallista

0
4

(SYYSMETSÄ) Tiistain Helsingin Sanomissa sivulla D2 julkaistussa kuvatekstissä on virhe. Toisin kuin tekstissä sanotaan, Helsingin Sanomien nauttiminen oraalisesti voi johtaa ummetukseen, närästykseen ja yleiseen epäluuloisuuteen Ylen rahoitusmalleja kohtaan. Mustaotsikkoinen ja nelivärisivuinen Helsingin Sanomat on Suomen yleisin rausk… rousk… valkokärpässi… sanomaleh…

Harjoitusjuttu päätyi vahingossa Lehden sivuille

0
2

Lehden verkkosivuilla oli tänään hetkellisesti näkyvissä kirjoitus, jonka otsikko oli “Pasilasta löytyi Otava-Kuvalehtien kalmo”. Virhe tapahtui, kun Lehden toimittajat olivat kännissä. Harjoitusjutussa ei ollut yhtään puujalkavitsiä, sen tiedot olivat keksittyjä, todellisuudessa Pasilasta löytyi suklaapatukka eikä kirjoitusta ollut tarkoitettu julkaistavaksi.

Lehden päätoimittaja pahoittelee vilpittömästi tapahtunutta: “Tämä oli sananmukaisesti hirveä virhe monellakin tapaa.”

Lehti yritti tavoitella Tapani Ruokasta, joka sanoi “lopettakaa nyt saatana se soittelu” ja “eikö me sovittu, että tästä ei enää puhuta?”

Oikaisut

0
4

TOISIN KUIN aikaisemmassa numerossamme (Helsingin Sanomat 7.11.) kerroimme, valtiosihteeri Stefan Johansson ei sanonut Naisten päivän pääjuhlassa, että “Tehkää näkyväksi osaamisenne ja ehdottakaa reippaasti palkankorotusta, jos olette mielestänne sen ansainneet, niin miehetkin ovat tehneet kautta aikojen”. Oikea lausunto kuului: “Tehkää näkyväksi “osaamisenne” ja ehdottakaa reippaasti, jos olette mielestänne sen ansainneet, niin miehetkin ovat tehneet kautta aikojen”.

TOISIN KUIN aikaisemmassa numerossamme (Journalisti-Journalisten 7.11.) kerroimme, kaasuputkiyhtiö Nord Streamin konsultti Paavo Lipponen ei kritisoinut toimittajia siitä, että heille on tärkeintä saada oma kommenttinsa ja kuvansa lehteen. Konsultti oli tosi asiassa leipääntynyt siihen, että toimittajille on tärkeintä saada Paavo Lipposen kommentti ja kuva lehteen. “Tulos on löysää tekstiä ja ylimielistä poliitikkojen pilkkaa. Sitä sitten niitetään, mitä on kylvetty”, toteaa Lipponen kaunaisena.

TOISIN KUIN aikaisemmassa numerossamme (Erotiikan Maailma 7.11.) kerroimme, Pillu-Mirja ei odota karvakanootti märkänä isoa melaasi, vaan kylmissään kuvausten päättymistä, luvattua kahtasataa euroa ja että pääsisi helvettiin palelemasta tuon limanuljaskan mökkilaiturilta.

Ahtisaari sai Nobelin, eikun ihan totta

0
22

(NORGE) Martti Ahtisaari on saanut tämänvuotisen Nobelin rauhanpalkinnon. Siis ihan oikeasti sai. Ihan tosi.
Vaikka juuri kukaan ei perjantaina asiaa uskonut.

“Rauhanpalkinto myönnetään presidentti Martti Ahtisaarelle. Siis juu-u, myönnetään, aivan varmasti. Minä olen vittu komitean johtaja, kai minä nyt tiedän mitä puhun! Ah-ti. Saa-ri”, tolkutti Nobel-komitean puheenjohtaja Joku Norski, vaikkei yksikään paikalla olleista toimittajista uskonut sittenkään.

“Perkele. Aikuisten oikeesti”, sanoi Norski ja poistui paikalta. Ahtisaaren palkitsemista ei ole juuri kommentoitu ulkomailla, sillä kukaan ei suostu uskomaan asiaa.

Ahtisaarta on veikattu palkinnon saajaksi noin vuodesta 1713. Hänen arvellaan olevan vahvoilla myös parhaiden erikoistehosteiden oscarin ja parhaan soul-albumin grammyn voittajaa etsittäessä.