Kategoriat
Oikaisut Paavi

Oikaisu: Pahoittelumme manaateille

Toisin kuin eilisessä artikkelissamme ”Juhana Vartiainen (coc.) arvelee, että kohmeisia sormia ja harmillisesti nahkoittunutta jäätelöä voi pitää ay-liikkeen syynä” väitettiin, Lehden ilmastokyrpä soveltuu erinomaisesti nimenomaan delfiinien tukehduttamiseen. Toimitus pahoittelee kaikille manaateille aiheutunutta mielipahaa.

Kategoriat
Oikaisut

Oikaisu: Helsingin Sanomien syöminen voi olla vaarallista

(SYYSMETSÄ) Tiistain Helsingin Sanomissa sivulla D2 julkaistussa kuvatekstissä on virhe. Toisin kuin tekstissä sanotaan, Helsingin Sanomien nauttiminen oraalisesti voi johtaa ummetukseen, närästykseen ja yleiseen epäluuloisuuteen Ylen rahoitusmalleja kohtaan. Mustaotsikkoinen ja nelivärisivuinen Helsingin Sanomat on Suomen yleisin rausk… rousk… valkokärpässi… sanomaleh…

Kategoriat
Oikaisut

Harjoitusjuttu päätyi vahingossa Lehden sivuille

Lehden verkkosivuilla oli tänään hetkellisesti näkyvissä kirjoitus, jonka otsikko oli ”Pasilasta löytyi Otava-Kuvalehtien kalmo”. Virhe tapahtui, kun Lehden toimittajat olivat kännissä. Harjoitusjutussa ei ollut yhtään puujalkavitsiä, sen tiedot olivat keksittyjä, todellisuudessa Pasilasta löytyi suklaapatukka eikä kirjoitusta ollut tarkoitettu julkaistavaksi.
Lehden päätoimittaja pahoittelee vilpittömästi tapahtunutta: ”Tämä oli sananmukaisesti hirveä virhe monellakin tapaa.”
Lehti yritti tavoitella Tapani Ruokasta, joka sanoi ”lopettakaa nyt saatana se soittelu” ja ”eikö me sovittu, että tästä ei enää puhuta?”

Kategoriat
Oikaisut

Oikaisut

TOISIN KUIN aikaisemmassa numerossamme (Helsingin Sanomat 7.11.) kerroimme, valtiosihteeri Stefan Johansson ei sanonut Naisten päivän pääjuhlassa, että ”Tehkää näkyväksi osaamisenne ja ehdottakaa reippaasti palkankorotusta, jos olette mielestänne sen ansainneet, niin miehetkin ovat tehneet kautta aikojen”. Oikea lausunto kuului: ”Tehkää näkyväksi ”osaamisenne” ja ehdottakaa reippaasti, jos olette mielestänne sen ansainneet, niin miehetkin ovat tehneet kautta aikojen”.
TOISIN KUIN aikaisemmassa numerossamme (Journalisti-Journalisten 7.11.) kerroimme, kaasuputkiyhtiö Nord Streamin konsultti Paavo Lipponen ei kritisoinut toimittajia siitä, että heille on tärkeintä saada oma kommenttinsa ja kuvansa lehteen. Konsultti oli tosi asiassa leipääntynyt siihen, että toimittajille on tärkeintä saada Paavo Lipposen kommentti ja kuva lehteen. ”Tulos on löysää tekstiä ja ylimielistä poliitikkojen pilkkaa. Sitä sitten niitetään, mitä on kylvetty”, toteaa Lipponen kaunaisena.
TOISIN KUIN aikaisemmassa numerossamme (Erotiikan Maailma 7.11.) kerroimme, Pillu-Mirja ei odota karvakanootti märkänä isoa melaasi, vaan kylmissään kuvausten päättymistä, luvattua kahtasataa euroa ja että pääsisi helvettiin palelemasta tuon limanuljaskan mökkilaiturilta.

Kategoriat
Live Muut Muut lehdet Oikaisut Paavi Politiikka Pääkirjoitus Seksivau Sähkeet Sää Talous Tiede Ulkomaat Urheilu Video Viikonvaihde Yleisönosasto

Ahtisaari sai Nobelin, eikun ihan totta

(NORGE) Martti Ahtisaari on saanut tämänvuotisen Nobelin rauhanpalkinnon. Siis ihan oikeasti sai. Ihan tosi.
Vaikka juuri kukaan ei perjantaina asiaa uskonut.
”Rauhanpalkinto myönnetään presidentti Martti Ahtisaarelle. Siis juu-u, myönnetään, aivan varmasti. Minä olen vittu komitean johtaja, kai minä nyt tiedän mitä puhun! Ah-ti. Saa-ri”, tolkutti Nobel-komitean puheenjohtaja Joku Norski, vaikkei yksikään paikalla olleista toimittajista uskonut sittenkään.
”Perkele. Aikuisten oikeesti”, sanoi Norski ja poistui paikalta. Ahtisaaren palkitsemista ei ole juuri kommentoitu ulkomailla, sillä kukaan ei suostu uskomaan asiaa.
Ahtisaarta on veikattu palkinnon saajaksi noin vuodesta 1713. Hänen arvellaan olevan vahvoilla myös parhaiden erikoistehosteiden oscarin ja parhaan soul-albumin grammyn voittajaa etsittäessä.

Kategoriat
Arkisto Kolumni Kotimaa Kulttuuri Muut Muut lehdet Oikaisut Paavi Politiikka Pääkirjoitus Seksivau Sähkeet Sää Talous Tiede Ulkomaat Urheilu Video Viikonvaihde Yleisönosasto

Suuri journalistipalkinto jaettiin

(VITTU) Voi vitun vittu. Vitun vitun vitun vittusaatana. Perkeleen jumalauta vittu. Saatanan perkeleen helvetin vitun persehomo vitun vittu. Vittu. Viiiitttttuuuuuu. Vittu. Voi vittu. Ei saatana.
”Eihän siinä mitään että toimittaja tekee kuukausikaupalla työtä löytääkseen haastateltavan tai on hankkinut vuositolkulla taustatietoa tehdäkseen jutun. Tai on hankkinut pitkän koulutuksen ammattiinsa ja yrittää kaventuvien resurssien paineissa tehdä parhaansa. Tai on vuosikausia uurastanut saadakseen tärkeää tietoa kansalaisille. Kato: ootte vain tyhmiä runkkareita, ette te tajuu. Se riittää, että on justiinsa katsonut Titanicin ja kertoo siittä iltapäivälehdelle. Se on kato vittu Kansalaisjournalismia. Nii. Että vetäkää handuun kaikki muka-vitun-journalistit. Voi voi.Tähän teidän pitää pyrkiä, kato”, totesi palkintoraati, jota on syytä arvostaa aivan vitusti.
Vittu. Vitun vitun vitun vitun vitun vittu. VITTU. SAATANA. PERKELE. Mainitsinko jo perkeleen? VITTU.

Kategoriat
Oikaisut

Oikaisu: Suomi on sittenkin urheilumaa

(MOSKOVA) Suomi on sittenkin, nyt, tulevaisuudessa ja ikuisesti, urheilumaa, eikä mikään hinttien kulttuurikehto. ”Vitut kulttuurista”, onnesta ja metanolista humaltunut Pena lausuu onnenkyyneleiden keskeltä.

Kategoriat
Oikaisut

Uutisoinnissa tapahtunut eräitäkin virheitä

(TOIMITUS) Lehden viime aikojen uutisiin on päässyt livahtamaan muutamia virheitä ja epätarkkuuksia. Toimitus pahoittelee mahdollisesti syntynyttä pahaa mieltä ja väärää messiasta, mutta puolustautuu sillä, että ei tämä nyt niin suuresti nappaa.
Ensinnäkin laajassa asiakastyytyväisyyskyselyssämme käytimme termiä maksava asiakas, vaikka kyseisen jutun kirjoittajalle oli erityisesti tähdenetty, että oikea termi on säälittävä ja yksinäinen runkkari.
Laajassa viikonvaihdeartikkelissamme pohjoisen Suomen työstä ja tulevaisuudesta puolestaan mainitsimme Kittilän torin nimeksi Päivikki Palosaaren suuren kirkkauden muiston aukion. Luonnollisestihan oikea muoto olisi ollut Kalervo Plaza. Lisäksi samassa jutussa mainittu suunnitelma saamelaisten kaasuttamisesta ei suinkaan ole alunperin Raimo Ilaskiven keksimä.
Sen sijaan Kaj-Erik Relander on muun muassa ja hyvinkin.
Lehden puolesta nöyristellen ja kieriskellen,
Alarik Sarvi
Kirjoittaja on Lehden pääkirjoitustoimittaja ja hyvin vähän Olli Kivisen näköinen

Kategoriat
Arkisto Oikaisut

Lehden oikaisut 1973 vuotta sitten: Terveisiä Jeesukselta

Haluaisin huomauttaa muutamista epätarkkuuksista Lehden nuorisoliikkeen jutussa Jeesus vastaanotettiin riehakkaasti Jerusalemissa. Mainitsemani epätarkkuudet liittyvät lähinnä siteerauksiin, joita suuhuni oli laitettu.
Tärkein huomautukseni liittyy tapahtumiin suuressa temppelissä. En missään vaiheessa huutanut ”kaikki paskaksi”. Sen sijaan huomautin yksinkertaisesti että eikö ole kirjoitettu: ’Minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi’? Mutta te olette tehneet siitä ryövärien luolan.
Huomauttaisin samalla, että saapuessani kaupunkiin totesin vain Betanien tietämissä, ettei erään viikunapuun pidä enää koskaan kantaa hedelmää. En siis missään vaiheessa huutanut ”Woo-oo” tai ”Wuu”.
Toivon, ettei vastaavia virheitä enää nähdä muutoin ansiokkaassa julkaisussanne.
Jeesus H. Kristus

Kategoriat
Oikaisut

Oikaisu vero- & joulukalenteriin

Aamuiseen kalenterin luukkuun oli eksynyt virhe.
Luukussa väitettiin Fonectan talousjohtaja Timo Helteen veroprosentiksi viime vuodelta 53:a, kun oikea prosentti tietysti on 52. Lehti pahoittelee virhettä ja erityisesti perheen pienimmille ehkä aiheutunutta mielipahaa.
Lehden toimituksen puolesta
Juhani Urja
Pääluottamusmies