Kategoriat
Live Muut Muut lehdet Oikaisut Paavi Politiikka Pääkirjoitus Seksivau Sähkeet Sää Talous Tiede Ulkomaat Urheilu Video Viikonvaihde Yleisönosasto

Ahtisaari sai Nobelin, eikun ihan totta

(NORGE) Martti Ahtisaari on saanut tämänvuotisen Nobelin rauhanpalkinnon. Siis ihan oikeasti sai. Ihan tosi.
Vaikka juuri kukaan ei perjantaina asiaa uskonut.
”Rauhanpalkinto myönnetään presidentti Martti Ahtisaarelle. Siis juu-u, myönnetään, aivan varmasti. Minä olen vittu komitean johtaja, kai minä nyt tiedän mitä puhun! Ah-ti. Saa-ri”, tolkutti Nobel-komitean puheenjohtaja Joku Norski, vaikkei yksikään paikalla olleista toimittajista uskonut sittenkään.
”Perkele. Aikuisten oikeesti”, sanoi Norski ja poistui paikalta. Ahtisaaren palkitsemista ei ole juuri kommentoitu ulkomailla, sillä kukaan ei suostu uskomaan asiaa.
Ahtisaarta on veikattu palkinnon saajaksi noin vuodesta 1713. Hänen arvellaan olevan vahvoilla myös parhaiden erikoistehosteiden oscarin ja parhaan soul-albumin grammyn voittajaa etsittäessä.

22 vastausta aiheeseen “Ahtisaari sai Nobelin, eikun ihan totta”

Ahtisaari on Suurmies. Hän on aina tanssahdellut läpi vaikeuksien joskus liukkaissakin tilanteissa. Martti vie laastaria konfliktialueille, eikä kavahda kovaakaan kritiikkiä edes presidentinkanslian boolimaljan vierestä.

INIÖ. Tänään iltapäivällä paikallinen porkkananviljelijä Mauno Henrik Koivisto on saanut päähänsä, että Nobelin rauhanpalkinto kuuluu hänelle. Perusteluiksi Koivisto on maininnut tehokkaan työnsä kriisien ennaltaehkäisyssä ja laajasti tunnustetun demokraattisuutensa.
”Kyl se maar on sil viisiin, että jos ei mitään muuteta, ei synny kriisiäkään” murahti Koivisto. ”Siks just haukuin puhemiehe silloin etuskunnan avajaisissa ku ne oli arkipyhiä siirtämäs.”
”Maalimannäyttämöllä mää olin aina sitä mielt että olis se parempi jos Neuvostoliitto ei olis hajonnu eikä Baltia ja muut itsenäistyny. Ei semmonen koheltamine edistä vakautta.”
Koivisto muistaa mainita myös, kuinka hän kunnostautunui puolustamalla pankinjohtaja Lindblomia väärinkäytösepäilyjä vastaan. Koivisto hytisee mielihyvästä muistellessaan kuinka hän marssi radiotaloon vaatimaan ääni väpättäen että häntä haastatellaan, jotta hän pääsi kritisoimaan epäilyjä. ”Määhän sanoin sillon että ystäviä pitää nimenomaan puolustaa ja juuri vaikeina aikoina. Kun toimittajat tulee kysymään oikeudenmukaisuudesta, niin mulla on hyvä tapa plarata sillon Raamatun Amoksen kirjaa. Kysymykset loppuu siihen.”
Maailman vähiten korruptoituneen maan melkein rauhanpalkittu sanoo ei-tietävänsä mitä tarkoittaa ”nepotismi”. ”Mun miälest mää tein oikein.” Presidentti Ahtisaaren toimia ja tapoja Koivisto ei hyväksy. ”Mää sanoin että jos presidentti perustaa tiedottajan viran niin sitten on pakko tiedottaa. Mutta ei se uskonut. Ja sitten se tiedotti. Miten voi ihminen tehdä kaiken niin saatanan väärin.”
Rauhanpalkintovaatimuksensa tueksi porkkananviljelijä Koivisto on kaapannut kennelin ja uhkaa ampua koirat vesipistoolilla, ellei Oslosta soiteta.

Tänään Oslossa jaetun Nobelin rauhanpalkinnon saaneiden joukossa on suomalaisia, tiedottaa ulkoministeriö. Ministeriön mukaan Norjassa saattaa olla paikalla omatoimimatkailijoita, mutta he eivät ole välittömässä vaarassa.

Seuraavaksi Ahtisaaren odotetaan ratkaisevan Suomen ja Islannin (NATO) välinen talletussuojaa koskeva konflikti. Ennakkotietojen mukaan Ahtisaari aikoo käyttää neuvotteluaseenaan kuuluisaa terävää kampaansa.

Korostaisin, että kyseessä on yksittäistapaus. Ahtisaaresta ei tule tehdä kaikkia suomalaisia leimaavia yleistyksiä.

Venäläisten ensireaktio Ahtisaaren palkinnosta: Eikö niitä kiinalaisia toisinajattelijoita norskit enää uskalla palkita?
10.10.2008
Venäjän virallinen johto ei ole vielä kommentoinut Martti Ahtisaaren rauhanpalkintoa, mutta monissa tavallisissa venäläisissä hänen valintansa herättää ihmetystä.
Venäjällä on varsin yleisesti vallalla käsitys, jonka mukaan juuri muiden maiden kuin Venäjän toisinajattelijoiden palkitseminen on norjalaisten hommaa.
Kiinalaisten mollaamista vaativia artikkeleita ilmestyi Venäjän lehdissä jo ennen kuin Nobelin saaja julkistettiin perjantaina.
– Me olemme hyviä ihmisiä, joten löytäkää omia hallituksia mollaavia tyyppejä muista valtioista. Oikea palkittava on mielellään mielipidevanki USA:sta tai Kiinasta, huomautti politiikantutkija Dmitri Bondarev Argumenty i Fakty -lehdelle.
– Kansainvälisen oikeuden näkökulmasta Venäjän hyökkäys Georgiaan on osoitus Yhdysvaltain ja sen Nato-liittolaisten laittomuuksista.
Bondarevin mukaan jo Ahtisaaren asettaminen ehdolle oli täysin käsittämätön teko.
– Suomen kaikki muut presidentit olivat kuin sätkynukkeja, jota meidän poliitikkomme käyttivät hyväkseen, hän sanoi.

Seuraavaksi Ahtisaaren toivoisi neuvottelevan tulitauon suomalaisiin opinahjoihin. Tai ainakin palaavan opettajaksi, jotta oppilaat voisivat käyttää häntä lihakilpenä luoteja vastaan.

Nobel-komitean olisi pitänyt jättää palkinto jakamatta ja lahjoittaa palkintosumma suoraan Wall Streetinh hädänalaisten pörssimeklarien virkistysrahastoon. Tasapuolisen ja demokraattisen pieneläinvitutuksen takaamiseksi olisi pitänyt julkistaa virallinen ehdokaslista l. ”nämä savolaiset jäivät ilman tänäkin vuonna.” No, todennäköisempää on, että palkintolautakunta vihdoinkin googlasi Wikiin: ”Ahtisaaren isänisä muutti Suomeen Etelä-Norjasta.”

Tämän jälkeen spinnaakkerin kokoisten byysien putsaamisen ahtaassa lentokoneen vessassa ei enää tunnu muistona niin kipeältä.
Nobelin rinnalla kaikki muu himmenee.

(ETELÄ-HERVANNAN OHJUS-SIILO) Vasta saaneen Nobel-voittajan lähipiiri kuuli kuolaavan Ahtisaaren sopertaneen ”N-A-T-O” ja ”Rauhanpommeja Irakiin”. Lähiöasukkaita varmaan lämmittää tieto siitä, että entinen presidentti suunnitelee tulevien voittorahojen käytön kohdistuvan erilaisten rauhanlehtien julkaisuun. ”No onhan se jo saatana että Korkeajännitys-lehti ei ilmesty enää joka kuukausi” pohjaa Martti Ahtisaari tulevaa julkaisusuunnitelmaansa.
Kansainvälisesti Ahtisaaren rauhanpalkintoa on juhlistettu mitä näyttävien mielenosoitusten muodossa. Baghdadissa järjestetyissä juhlallisuuksissa on presidentti Bushia esittäneet nuket korvattu sata-kiloa painavimmilla Mara-karikatyyreilla. ”No sähkö on ollut kortilla ja puhdasta vettä ei aina ole ollut saatavilla, mutta onneksi kansainvälinen rauhanjärjestö on kerrankin antanut tunnustusta miehelle joka kannatti rauhantuomista Irakiin” toteaa mielenosoitus kulkueesta Abdullah Muhammed-Karpela, tuikaten Martti Ahtisaarta esittävän nuken tuleen. Tosin sora ääniäkin löytyi joukoista,”Saatana eihän täältä kaupoista löydä edes Suomen lippuja poltettavaksi” arvosteli Jasser Ostmer tavaroiden heikkoa saatavuutta pääkaupunki Baghdadin alueella.

Ne sanovat, ja usein, että joku Ahti Saari on voittanut jonkin palkinnon jossain, jossain Norjassa tai jossain. Tai jtn. Ja sit tää Ahti Saari on sanonu et kaikkien pitäs liittyy natoon.
Monet on , tiedän, kännis liittyny anoppiin, mut onk se joku uus sääntö et vielä natoon? Ja pitääkö olla pöllys?
Dokaa rauhassa mä sanon sille Ahtille taikka Saarelle tai mikä se nyt oli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomen journalistiliitto ottaa käyttöön uuden moton ja logon

(LAMPOLA) Suomalaiset journalistit saavat vielä syksyn aikana totutella uuteen vaakunaeläimeen. Liitto aikoo Lehden hyvin tienaavien lähteiden mukaan vaihtaa perinteisen leijonatunnuksensa...

Close