Kategoriat
Kulttuuri Muut Seksivau Talous

Lehden uudet Päivän Zirkoni -huippujutut tuovat lisäarvoa tilaajille

(KULMAHUONE) Suomen johtaviin ja luetuimpiin (KMT-mittaukset 1997-2019) medioihin lukeutuva Lehti uudistaa julkaisutoimintaansa uskollisten lukijoidensa ja tilaajiensa eduksi. Konserni aloittaa kaikissa julkaisukanavissaan erityisten Päivän Zirkoni -huippujuttujen julkaisun.

Tinkimättömällä ammattitaidolla Lehden kärkijournalistien kynästä syntyvät zirkonijutut tarjoavat ainutlaatuista lisäarvosisältöä, jolla tarkoitamme pari vuotta sitten muissa konsernin lehdissä julkaistuja jumppaohjeita. Lehden sisällökepäällikkö, vekkuli Keiko-valas, lupaa, että zirkonien joukossa on myös runsaasti lukijoiden arvostamia tissit-vitsejä, koskettavia juttuja eri tavoilla sairaista lapsista sekä uusimmat kuulumiset kulttuurisotakirjeenvaihtajiltamme.

Yhä tarkemman kävijäanalytiikan ansiosta voimme kohdentaa zirkonien kautta lukijoille yhä tarkempia pohkeiden venytysharjoitteita ja oikeaoppisen palleahengittämisen vinkkejä, jotka ovat aina olleet yhteiskunnallisen journalismimme kulmakiviä. Olen myös lukenut somesta, että opiskelijat olisivat laulaneet jotain rumaa kännissä, joten eiköhän lähdetä tästä zirkoneita ’louhimaan’!” iloitsee Keiko ja turskauttaa sieraimistaan riemukkaan vesisuihkun kohti neuvotteluhuoneen kattoa.

Zirkonijutut erotat näppärästi Lehden muun juttutarjonnan joukosta siitä että voi herranjumala.

Kategoriat
Muut Seksivau Ulkomaat

HISTORIA-LEHTI: Uutta häkellyttävää tietoa – näin Normandian maihinnousu oikeasti tapahtui!

Normandy 2013Creative Commons License Archangel12
LEHDEN UUSI HISTORIA-LEHTI
Suomen nopeimmin kokonaistavoittavuuttaan lisäävä monimedia Lehti lanseeraa keskikesän kunniaksi uuden Historia-lehti-erikoisjulkaisun. Se tarjoaa lukijoille jännittäviä kertomuksia ja uutta tietoa historiallisista kansakunnan kohtalonhetkistä, eikä juttuja suinkaan ole kopioitu härskisti Wikipediasta tai ensimmäisestä yleisteoksesta, mikä toimituksen käsikirjastosta sattui silmiin osumaan vaikka ehkä vähän onkin. Aiheina ovat suomalaisten suosimat sota, sota, sota, grillaaminen ja sota. Tule mukaamme viihtymään, oppimaan uutta ja kasvattamaan kokonaistavoittavuuttamme. Sarjamme ensimmäisessä osassa paljastamme, miten maihinnousu Normandiaan vuonna 1943 1944 1944 oikeasti tapahtui!
Varhaiskesän aamu Ranskan pohjoisrannikolla valkeni kuulaana ja kirkkaana. Suomessa oli sodittu talvisota vain muutama vuotta aiemmin. Harva tiesi, että näillä hiekkarannoilla ja kivikoilla ratkaistaisiin pian toisen maailmansodan suuntaa tavalla, jota ei ollut nähty sitten talvisodan.
Normandian maihinnousu kesällä 1944 1944 1944 oli lopulta tuhoisa isku Adolf Hitlerin Saksalle, jonka kanssa Suomi ei tokikaan ollut liittolainen, tai jos vähän olikin, niin väkipakolla jouduttiin olemaan kun muut eivät halunneet ja joka tapauksessa pieni kansakunta maailman koskien kuohuissa tralalaa, niin siis, ja liittoutuneet olivat suunnitelleet ankaran salaisuuden vallitessa huimaa operaatiota. Sen yksityiskohdat olivat vuosikymmenten ajan vain aniharvojen tiedossa, mutta nyt Lehti on onnistunut ensi kertaa Historia-Lehteä varten selvittämään arkistojen kätköistä nämä häkellyttävät dokumentit.
Yhdysvaltain ja Britannian sodanjohdon huippusalainen ohje, päivättynä alkuvuodelle 1939 talvisotaan 1943 1944 osoittaa, että suunnitelmat olivat jo pitkällä. Näin maihinnousu oli sen mukaan määrä toteuttaa:
1. lastaa vitusti tyyppejä paattiin
2. aja paatti rantaan Normandiassa
3. hyppää paatista rannalle ns. ”nouse maihin”
4. jatka matkaa Berliiniin

-yst terv Jaska
Operaation aattoon mennessä tämä jo sinällään ainutlaatuisen hienovarainen suunnitelma oli entisestään tarkentunut ottamaan huomioon vakoilijoilta saadut tiedustelutiedot natsien puolustuksen vahvuudesta sekä kokemukset talvisodasta. Näin merijalkaväen oli tarkoitus murtaa vihollisen vastarinta:
1. etsi natsi
2. ammu natsi
3. toista 1 ja 2 tarvittaessa
4. jatka matkaa Berliiniin

-sama
Kuten olemme sitten historiankirjoista tai ainakin Taistelutovereista ja Pelastakaa Sotamies Ryanista oppineet, tämä monimutkainen strategia toimi kuin kellokoneisto aivan pienintäkin yksityiskohtaa myöden. Samaa kertovat Lehden haltuunsa saamat asiakirjat, joiden yhdenmukaisuus alkuperäisten suunnitelmien kanssa on mykistävä. Näin operaation kulusta raportoitiin pian maihinnousun jälkeen liittoutuneiden sodanjohdolle:
1. lastattiin vitusti tyyppejä paattiin
2. ajettiin paatti rantaan Normandiassa
3. ai saatana, ai ai AAAAAA missä on sun pää, missä sun PÄÄ ON
4. hypättiin paatista rann VITTUAPUA miksimunpäälläonvertajapaskaa MISSÄ SUN PÄÄ ON
5. MÄ EN PÄÄSE POIS TÄSTÄ MÄ EN PÄÄSE POIS KENEN KÄSI TOI ON ONKO SE MINUN
6. 3. jatkettiin matkaa Berliiniin ja tota, ketäs noi hassunnäköiset piippaäijät on?
Maihinnousu oli päättynyt, ja sodan käännekohdasta muistuttivat normandialaisilla dyyneillä enää hylätyt bunkkerit, lokkien kirkuna ja tuhansia tonneja visvaa ja ulostetta, joilla oli joskus ollut nimi. Päivä oli voi vittu näitä hieman talvisodan jälkeen.
Sarjan seuraavassa osassa kerromme: Näin ammut Mainilan laukaukset turvallisesti!

Kategoriat
Muut Seksivau Tiede

Lehden Puuha-Nurkka: Näin liität Krimin Venäjään kotikonstein!

squared circle ~ duct tapeCreative Commons License hobvias sudoneighm
Tervetuloa taas Lehden oman palvelujournalistisen Puuha-Nurkan pariin! Tällä viikolla vastaamme pulmaan, joka näin kevätauringon jo loistaessa mietityttää monta kasvimaalla, pihaverstaalla tai osastolla ahertavia lukijoitamme. Esimerkiksi tilaajamme Pål Rog Itä-Uudeltamaalta on kysellyt, voiko käsistään taitava kansalainen omatoimisesti liittää Krimin niemimaan Venäjän federaatioon ilman erikoistyökaluja tai rakennuslupaa?
Vastaus on monen luulemaa yksinkertaisempi: tietenkin voi! Niemimaan liittäminen väliaikaisesti tai pysyvämmin keskikokoiseen tai sitä isompaan suurvaltaan onnistuu kätevästi perusvälineillä, jotka löytyvät liki joka kodin kaapeista. Eikä aikaakaan kulu pitkään!
Tähän helppoon iltapäiväpuuhaan tarvitsemme:

  • tietenkin yhden kappaleen Krimin niemimaita sekä Venäjän federaation. Jos federaatio on vuosikymmenten kuluessa päässyt rapistumaan, se kannattaa ensin kiillottaa reilulla annoksella ksenofobista nationalismia, jota saa näppärissä annoksissa joka paikkakunnan torilta.
  • ilmastointiteippiä
  • yhden oikeussosiologian dosentin lausuntoineen
  • mieltymyksistä riippuen noin 40 000–50 000 nykyaikaisin asein varustautunutta erikoisjoukkojen sotilasta panssariajoneuvoineen. Jos ensiluokkaisia sotilaita ei ole tallessa, tavallinenkin laatu riittää, mutta kaksinkertaista tällöin määrä.
  • hataran käsityksen kansainvälisen oikeuden normeista ja omista kansainvälisistä sitoumuksista

Itse liittäminen sujuu hyvin yksinkertaisesti: Siirrä ensin valitsemasi sotilaat Krimille, ja unohda siinä samalla loputkin kansainvälisen oikeuden normeista ja kansainvälisistä sitoutumuksistasi. Voit myös yrittää ilmastointiteipillä kiinnittää oikeussosiologian dosenttia ja tämän lausuntoja edes jostain kulmasta kiinni ympäröivään todellisuuteen. Tämä osio ei useimmiten onnistu edes ammattilaisilta, mutta se ei ole lopputuloksen kannalta olennaista.
Huolellisesti tehtynä liitos on erittäin luja ja miellyttää vaativampaakin silmää. Huomaa silti muun muassa vakuutuskysymyksiä pohtiessasi, että itse tehtynä pikaliitos ei ole kansainvälisten standardien mukainen. Tarpeen tullen voit korjata mahdollisia murtumia lisätujauksella aiemmin mainittua nationalismia. Riemukkaan nikkaroinnin päätteeksi voit rauhassa nauttia kevään etenemisestä!
Ensi kerralla puuhanurkassa katsomme, miten onnistuu aidalta pudonneen sote-uudistuksen paikkaaminen yhdessä kuninkaan miesten ja hevosten kanssa.

Kategoriat
Muut

Lukijat ihastuivat Lehden uusiin verkkosivuihin!

(HS NEXT) Lehden odotettu ulkoasu-uudistus on saanut voittopuolisen myönteisen vastaanoton lukijoiden keskuudessa. Päätimme tehdä asiasta näin ihan oikean jutun, jotta kaikki lukijat tietäisivät, mitä mieltä he ovat tai ainakin pitäisi olla. Uutta Lehteä kuvataan entistä helppolukuisemmaksi, jopa 60% heleämmäksi ja kaksi kertaa tuuheammaksi.
”Mikä vittu siinä on että sivu on koko ajan nurin? Nyt se pää perseestä helvetin nörtit”, riemuitsee seinäjokelainen lukijamme Leena Yksi-Sarvi. Samoilla linjoilla on nimimerkki Rengon Kobra, joka on tyytyväinen sisällön yhä monipuolisempaan ilmeeseen.
”Juu ei toimi. Ei toiminut eilen eikä toimi nytkään, kiitos vaan”, hän kiittelee. Pientä kritiikkiäkin on toimitukseen tullut, mutta rakentavassa hengessä.
”SAATANA!” pohtii turkulainen kestotilaaja Haminan tekninen lautakunta.
Lehden kehitystiimi ottaa mielellään vastaan uusia ehdotuksia sivuston kehittämisestä ja myy ne kalliilla eteenpäin.

Kategoriat
Muut

Lehden luetuimmat jutut lokakuussa 2010

Pieni tilastopläjäys Lehden lokakuusta 2010. Visiteeratuin sivu oli tietenkin etusivu, mutta jos sitä ei huomioda, niin viisi luetuinta juttua olivat:

  1. NASA: Päivi Räsänen ohittaa pian Saturnuksen (15.10.2010, 8479 uniikkia sivunäyttöä)
  2. LIVE: Hämärän rajamailla – Ylen suuri homokeskustelu (12.10.2010, 7704 uniikkia sivunäyttöä)
  3. Perussuomalaisten “vaaleanpunainen kolmio” -esitys jakaa suuria puolueita vaalien alla (28.10.2010, 6011 uniikkia sivunäyttöä)
  4. Prince järjestää lisää peruttavia keikkoja (4.10.2010, 5971 uniikkia sivunäyttöä)
  5. Sirkus Sariola esittää – Ylen suuri homokeskustelu (12.10.2010, 5194 uniikkia sivunäyttöä)

Mainittakoon myös, että Lehdessä julkaistiin lokakuussa eniten artikkeleita (48 kpl) sitten maaliskuun 2008.

Kategoriat
Muut

TESTI-TESTI-TESTI-TESTI

Jussi Halla-aho on ääliö ja tyhjänpuhuja.

Kategoriat
Muut

TESTI-TESTI-TESTI-TESTI

KOKEILEMME KELLO 12:00 SOSIAALISEN MEDIAN  KÄYNNISTYMISEN VIIVETTÄ. HUOM! UUSI AIKA NOIN KELLO 12:30!
ÄLKÄÄ SÄÄTÄKÖ VASTAANOTINTANNE ÄLKÄÄKÄ OTTAKO YHTEYTTÄ VIRANOMAISIIN. KYSEESSÄ ON HARJOITUS.

Kategoriat
Muut

Aamulehti: Eipä unohdeta juutalaisten kansanmurhan hyviä puolia

(MUUT LEHDET) Tampereella ilmestyvä Aamulehti muistuttaa pääkirjoituksessaan, että juutalaisten kansanmurhassa oli myös paljon hyviä puolia.
”Juutalaisten kansanmurha muutti juutalaisuutta. Kyräily vaihtui yhtenäisyydeksi”, pääkirjoitus alkaa.
”Jos kansamurha on joskus hyvä kansanmurha, juutalaisten kansanmurha oli sellainen”, pääkirjoitustoimittaja kirjoittaa.
”Kansanmurhan hinta oli kallis. Menetimme paljon, mutta saimme juutalaisten kansanmurhan hengen. Se oli ainutkertaista, senhetkistä, eikä monistaminen pääministerin toiveella onnistu”, kirjoitus jatkuu.
”Kirjoittakaamme Juutalaisten kansanmurha isolla alkukirjaimella. Se kertoo sen merkityksen maailmalle”, päättyy mielipidekirjoitus.

Kategoriat
Muut

Claude Lévi-Straussin kuoleman myyttinen syvärakenne pintatasoa tärkeämpi

(TROPIIKKI) Antropologi Claude Lévi-Strauss kuoli satavuotiaana Pariisissa. ”Modernin antropologian isän” varsinaista kuolemaa merkittävämpi on kuitenkin hänen kuolemansa ilmentämä myyttinen syvärakenne, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon eri puolilla maailmaa elävien kansojen vastaavia rakenteita.
Lévi-Straussin kuolema perustuu sellaisille vastakohtapareille kuin pystyssä/pitkällään ja hengittää/ei-hengitä. Samanlaisten vastakohtien rajankäyntiin kuolema perustuu myös monissa sellaisissa kulttuureissa, joilla ei ole voinut olla historiallista yhteyttä Lévi-Straussiin. Hänen kuolemansa saattaa näin ollen johtaa tutkijat aina inhimillisen ajattelun alkulähteille ja sen jäljille, miten ihmismieli toimii ja rakentaa järjestyksiä maailmaan.

Kategoriat
Muut

Kuukauden resepti: Vihavainen kulttuuriessee ruskeassa kastikkeessa

(1970-LUKU) Tervetuloa Lehden ruokapalstan pariin! Tänään valmistamme yhdessä perinteisen suomalaisen sisäänlämpiävän kotiruuan, monille jo lapsuudesta tutun vihavaisen esseen ruskeassa kastikkeessa. Kukapa ei muistaisi, miten hyvältä essee maistuikaan, kun kultaisilta viljapelloilta oli pitkän kyntöpäivän jälkeen palattu pirttipöydän ääreen, jossa äiti hyräili kalevalaista kansanlaulua, isä vuoli puuleluja penkin päässä ja serkukset odottelivat avioliittoa.
Maukas ateria vaatii hieman esivalmistelua, mutta varsinainen ruuanlaitto sujuu nopeammin kuin ehtii sanoa ”maahanmuuttokriitikko”. Tässä onnistuu aloittelijakin!
Ruokaan tarvitaan:
– yksi hyvin seissyt suomettumisessee 1990-luvulta, vanhemmatkin käyvät
– tekstinkäsittelyohjelma
– heikko miehinen itsetunto; mitä heikompi, sitä parempi
– ripaus basilikaa
– vajaaälyinen internetin keskustelupalstan kirjoittaja
– vehnäjauhoja
– voita
– suolaa
– mustapippuria, cayennepippuria
– pöytä
Anna suomettumisesseen seistä kaapissa parikymmentä vuotta, kunnes se on unohtunut. Jos essee on päässyt tällä välin eltaantumaan tai happanemaan, se ei haittaa. Vaihda tekstinkäsittelyohjelmassa esseestä kaikki ”suomettuminen”- ja ”sosialismi” -sanat joko ”maahanmuutoksi” tai ”feminismiksi”. Ei haittaa, jos tekstin rakenne tai loogisuus kärsii. Päällystä huolellisesti reilulla annoksella heikkoa itsetuntoa. Lämmitä pannu kuumaksi, sulata voi, lisää ripaus vehnäjauhoja. Ruskista jauhot ja lisää vettä hiljalleen. Varo paakkuuntumista! Lisää mausteita maun mukaan.
Lopuksi nosta ruoka jumalattoman metelin säestyksellä pöydälle ja muista että se maistuu sitä paremmalta, mitä useampi kuulee. Ruokajuomaksi sopii mainiosti raikas keskustelunavaus, mielellään suunnilleen 1900-luvun alusta. Aterian päätteeksi nuole huolellisesti vajaaälyistä internetin keskustelupalstan kirjoittajaa.
Ensi kuussa tervetuloa taas ruokapalstalle uusien iloisten ruokaohjeiden pariin!