Osasto: Kolumni

Toimittajien persoonallisia ja räväköitä kannanottoja

Iltapäivälehti teki maailmanennätyksen lukijoiden älykkyyden aliarvioinnissa

0
11

(HANURI) Helsingissä ajoittain ilmestyvä ja toisinaan jotenkin aivan kuin luonnonlakeja vastustaakseen maailmaan putkahtava Iltalehti teki tänään uuden maailmanennätyksen siinä, miten typeränä voikaan lukijoitaan ja kansalaisia pitää.

Kansijutussaan lehti listaa 33 kansanedustajan lottounelmat ja voi saatana mä en oikeasti enää jaksa tätä, ei tässä ole mitään hauskaa, on se nyt vittu kumma että ei voi silmiään avata ilman että joku yrittää moukarilla vasaroida niin saatanan typerää tavaraa silmien kautta aivoihin sisään että korvista alkaa valua verta. Jumalauta.

Jutussa 33 kansanedustajaa kertoo eiku ei nyt oikeasti saa riittää. Myykää ihan rauhassa mitä paskaa haluatte, mutta olkaa edes rehellisiä siitä, että kyseessä on höyryävä, turhanpäiväinen ja arvoton skeida, älkääkä kuvitelko että kyseessä on hauska lukujuttu, joka koskettaa monia suomalaisia työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa.

Miten vitun tyhminä te pidätte ihmisiä, Iltalehti?

Helvetti.

Niinsanotusta mediakritiikistä

0
34

KOLUMNI KOMMUNIKAATIOKYVYTTÖMYYDESTÄ Oletetaanpa, että sanomalehtien keskustelupalstoilla, muilla netin foorumeilla, median palautepostissa tai joukkoliikenteessä ajatuksiaan ilmaiseva Kanervasta, Jokelasta, Paris Hiltonista, viihteellistymisestä tai ties mistä suivaantunut mediakriittinen kansalainen olisi elokuvakriitikko. Millaisen kritiikin hän kirjoittaisi? No, jotakuinkin tällaisen (kirjoitusvirheet ja kirosanat siivottuina tietysti):

“Leffa oli ihan paska. Kammottavaa sontaa. Ihan tosi huono. En sitä ihan kokonaan katsonut, tai siis näin trailerin, mutta aivan perseestä se oli joka tapauksessa. Tekijät pitäisi ampua kun ovat sellaisia idiootteja. Olen käynyt Finnkinon teattereissa 30 vuoden ajan mutta nyt se loppui. Ennen oli paremmin, kun julkaistiin vielä hyviä elokuvia. Eikö kukaan enää kouluta elokuvantekijöitä kun tällaista tuotetaan?”

Millaista hyötyä tästä olisi elokuvantekijälle? Ei mitään. Ja yhtä paljon hyötyä on medialle siitä kritiikistä, jota sen toimintaa kohtaan tällä haavaa esitetään. Kritiikki ei tarjoa kohteelleen – olipa se yksittäinen toimittaja tai kokonainen väline – mitään työkaluja parantaa toimintaansa. Kritiikki ei kerro, missä jutussa oli vikaa, minkälaista se oli ja miten asiat olisi pitänyt tehdä. Perusteluja omille kannoille ei anneta, vaan ne perustuvat omiin ennakkoluuloihin tai stereotypioihin. Jos media kysyy perusteluiden tai tarkempien epäkohtien perään, saa vastauksen, että teidänhän se pitäisi tietää kun siellä töitä teette. Jos media tai sen edustaja ryhtyy perustelemaan tehtyjä ratkaisuja, sitä ei kuunnella. “Höpön höpö” riittää kansalaiskriitikolle kaikenkumoavaksi valttikortiksi. Mitään perusteluja haukuille tai jopa herjauksille ja uhkauksille ei anneta. Ja kaikki tämä tietysti nimettömänä, koska se on ryhdikästä.

Kansalaiskriitikko siis vaatii medialta täydellistä avoimuutta, kuten nimettömien lähteiden käyttämättömyyttä, mutta ei kehtaa edes kertoa, kuka on. Hän herjaa mediaa siitä, ettei se paljasta omia kytkentöjään muttei halua itse kertoa omia intressejään, herjaa toimittajia sivistymättömiksi, muttei osaa itse edes kirjoittaa äidinkieltään, saati sitten olla turvautumatta solvaaviin ilmaisuihin. Toimittajien koulutustasoa epäillään, vaikka omat keskustelu- tai käytöstavat eivät täytä edes alakoulun vaatimuksia. Median toimintatapoja moititaan, vaikkei selvästikään tiedetä toimituksellisista tai journalistisista prosesseista mitään. Täysin poissuljettua olisi, että niistä otettaisiin selvää, vaikka kirjasto tarjoaisi tähän mahdollisuuden jokaiselle.

Miksi median muka pitäisi kuunnella tällaista möykkäävää öykkäriä?

August Elokuu

Suuri journalistipalkinto jaettiin

0
16

(VITTU) Voi vitun vittu. Vitun vitun vitun vittusaatana. Perkeleen jumalauta vittu. Saatanan perkeleen helvetin vitun persehomo vitun vittu. Vittu. Viiiitttttuuuuuu. Vittu. Voi vittu. Ei saatana.

“Eihän siinä mitään että toimittaja tekee kuukausikaupalla työtä löytääkseen haastateltavan tai on hankkinut vuositolkulla taustatietoa tehdäkseen jutun. Tai on hankkinut pitkän koulutuksen ammattiinsa ja yrittää kaventuvien resurssien paineissa tehdä parhaansa. Tai on vuosikausia uurastanut saadakseen tärkeää tietoa kansalaisille. Kato: ootte vain tyhmiä runkkareita, ette te tajuu. Se riittää, että on justiinsa katsonut Titanicin ja kertoo siittä iltapäivälehdelle. Se on kato vittu Kansalaisjournalismia. Nii. Että vetäkää handuun kaikki muka-vitun-journalistit. Voi voi.Tähän teidän pitää pyrkiä, kato”, totesi palkintoraati, jota on syytä arvostaa aivan vitusti.

Vittu. Vitun vitun vitun vitun vitun vittu. VITTU. SAATANA. PERKELE. Mainitsinko jo perkeleen? VITTU.

Poliisi neutraloi mielipide-eron

0
24

(HELSINKI) Kolmen suurimman puolueen välillä löytynyt mielipide-ero johti mittaviin poliisitoimiin Helsingissä torstai-iltana.

Helsingin yliopiston opiniologian laitoksen mittarit havaitsivat iltapäivällä, että SDP:n, Keskustan ja Kokoomuksen linjaukset ovat muutamin kohdin eronneet toisistaan. Vaikka ero oli hyvin vähäinen, kaikki puolueet päättivät varmuuden vuoksi evakuoida puoluetoimistonsa.

Helsingin poliisi sekä sisäministeriön erikoisjoukot ryhtyivät yhteistoimiin mielipide-eron eristämiseksi ja neutraloimiseksi pian kello kuuden jälkeen. Operaatio saatiin onnelliseen päätökseen puoli kahdeltatoista, jolloin poliisikomentaja Simo Sisu kertoi, että mielipide-ero oli onnistuttu hävittämään.

“Tilanne on normalisoitunut: kansalaiset voivat äänestää vapaissa vaaleissa haluamiaan suurten puolueiden edustajia ilman pienintäkään vaaraa siitä, että vaalitulos vaikuttaisi Suomen politiikkaan yhtään mitenkään”, kommentoi valtio-opin emeritusprofessori Platon Lehdelle.

ETYJ:n vaalitarkkailuvirastosta annettiin pian tämän jälkeen lausunto, jossa kevyen liikuttuneein sanankääntein ilmaistiin tyytyväisyys siihen, että Suomessa on demokratia ja valta kansalla.

Huhtiniemen luurangot todennäköisesti mammutteja

0
10

(LAPPEENRANTA) Lappeenrannan Huhtiniemestä löydetyt luurangot ovat todennäköisesti villamammutteja, arvelee alueella kaivauksia tehnyt Keskusrikospoliisi.

”Luurangot lienevät noin 10 000 vuotta vanhoja. Kuolinsyystä ei pystytä sanomaan mitään varmaa, mutta ilmeisesti nämä mammutit eivät kuitenkaan liity huhuttuihin jatkosodan aikaisiin teloituksiin”, toteaa Keskusrikospoliisin kommentointiyksikön johtaja Indiana Jones.

Mammuttien henkilöllisyydestä ei ole tietoa; haudasta löydetyn ortodoksisten esineistön perusteella niiden on kuitenkin arveltu tulleen Siperiasta.

Uusia huhuja liikkeellä

Krp:n lausunto ei ole kuitenkaan katkaissut virtaa Lappeenrannassa villisti pyörivältä huhumyllyltä. Uusimman teorian mukaan mammuttien kuolema olisi ilmastonmuutoksen aiheuttamaa.

Kylänmies J.K. Paasikivi (nimi muutettu) kertoo kuulleensa nuorena tarinoita, joiden mukaan Huhtiniemen alueella olisi takavuosina päättynyt jääkausi.

”Peittelevät saatanat taas jälkiään! Kansan ei haluta tietävän totuutta!”, Paasikivi totesi toimittajan kustantamassa nousuhumalassa.