Kategoriat
Perjantaipuhde

Perjantaipuhde: Mistä Lehdelle tunnussävelmä?

Olette varmasti huomanneet Lehden laajentaneen ammattitaitoista sisällöntuotantoaan audiovisuaaliselle saralle. Meiltä puuttuu silti se jokin, joka sitoisi kaikki häröilyt yhteen: tunnussävelmä.
Aikain alussa joku sittemmin jo unohtunut henkilö lupaili sellaisen tehdä, mutta juttu jäi meille tyypilliseen tapaan jotenkin kesken eikä kaverista enää kuulunut mitään. Niinpä kysymme uudestaan, josko eittämättä lahjakkaasta lukijakunnastamme löytyisi joku tahi jotkut, jotka säveltäisivät ja soittaisivat mahtipontisen Lehti-marssin.
Sitä käytettäisiin ainakin naapurien säikyttelyyn, lyhyenä versiona Ääni-Lehden alussa ja hieman pidempänä versiona tulevissa videotuotannoissa.
Kiinnostuneet voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen lehti@samizdat.info

Kategoriat
Perjantaipuhde

Perjantaipuhde: haluaako joku lukea ääni-Lehden?

Terve taas, te sumuisten vuorten gorillat.
Sellaista vaan mietittiin tuossa taannoin, että pitäisiköhän Lehdellä olla äänikirjaversio ja kuka sen tekisi. Tultiin sitten siihen tulokseen, että ei ainakaan me, mutta jos lukijat tahtovat tehdä, niin mikäs siinä.
Eli: jos joku ei voi elää ilman ääni-Lehteä, niin kommentoi toimivan sähköpostiosoitteen kanssa tätä merkintää tahi lähestyy meitä sähköpostitse. Katsotaan, tuleeko tästä mitään vai ei.

Kategoriat
Perjantaipuhde

Perjantaipuhde: Sponsoreita ja mainostajia

Meni vähän aikaa tajuta, että ei kukaan halua perjantaisin tehdä mitään hyödyllistä. Kokeillaan siis maanantaita, mutta pidetään hyvä nimi.
Tämäkin kirjoitus kuuluu sarjaan ”en halua antaa teille rahaa enkä osaa mitään, en siis niin mitään”.
Lehti, mutta etenkin Aikakaus-Lehti ovat hyviä mainosalustoja, kuten äärimmäisen ammattitaitoinen mediakorttimme kertoo. Okei, varsinkin Aikakaus-Lehden kohdalla kyse on tietenkin enemmän tukimainoksesta kuin mistään muusta, mutta se ei silti tarkoita, etteikö täällä kannattaisi mainostaa.
Jos siis tiedät jonkun, joka voisi haluta mainostaa tahi toimia ihan vain rehtinä sponsorina, kerro siitä meille. Hyvä potentiaalisia ehdokkaita ovat sukulaisten omistamat yhtiöt, oma työpaikka, järjestöt joissa puuhastelet – ja niin edelleen.
Sitä paitsi meillä ei ole minkäänlaisia eettisiä ongelmia tehdä omituisia mainostempauksia. Haluatko, että kaikki muut mainokset vedetään pois, jotta teikäläisten viesti menee paremmin perille? Onnistuu.
Kyllä, ajatus on nyysitty suoraan Iron Skyltä.

Kategoriat
Perjantaipuhde

Perjantaipuhde: haluatko lukea Aikakaus-Lehteä suosikkijuottolassasi ilmaiseksi?

Vaihtelun vuoksi perjantaipuhde tarjoillaan taas lauantaina, koska oli saatana eilen päivällä muutakin tekemistä.
Tällä kertaa aiheena on minulla ei ole rahaa eikä taitoja, mutta haluaisin silti auttaa Lehteä. Mitä voin tehdä?.
Voit auttaa meitä kasvattamaan levikkiämme. Operaatio on yksinkertainen: tulosta tämä pdf-lappunen, täytä se ja vie se henkilökohtaisesti ravitsemusliikkeeseen/kahvilaan/mihin ikinä.
Jos parikin ihmistä sattuu viemään lomakkeen samaan paikkaan, aina parempi. Oletettavasti se kertoo ravintoloitsijalle/baristalle/mille ikinä, että ko. liikkeessä asioivat ihmiset voisivat lukea Aikakaus-Lehteä.
Kiitos.

Kategoriat
Perjantaipuhde

Perjantaipuhde lukijoille: mitä Bogomoloff ja Hemming ovat sanoneet?

Arvon lukijat,
Tarvitsemme apua, sillä teitä on enemmän kuin meitä täällä toimituksessa ja seuraavassa tehtävässä ylimääräiset silmäparit olisivat avuksi. (Emme väitä, että olisitte meitä viisaampia, sillä ollaanpa kuitenkin realisteja.)
Tarkoituksena on löytää seuraavassa Aikakaus-Lehdessä julkaistavaa juttua varten autenttista materiaalia maamme johtavilta ajattelijoilta. Tällä hetkellä meitä kiinnostavat Harry Bogomoloff ja Hanna-Leena Hemming. Katsokaapa siis, millaisia viisauksia he ovat kirjoittaneet aihepiiristä perinteinen suomalainen kulttuuri ja elämäntapa. Eikä ole mikään pakko pitäytyä yllälinkattuihin blogeihin, mutta niistä voi aloittaa. Ja mikäli sankarit ovat sattuneet muuttamaan tai poistamaan kirjoituksiaan, aina parempi – etenkin jos teiltä löytyy välimuistista kopio alkuperäisestä tekstistä.
Erityisesti arvostamme esimerkkejä kehäpäättelystä ja muusta aivopieruilusta. Listatkaa havaintojanne joko tämän merkinnän kommentteihin, Facebookiin tai vaikka sähköpostittakaa ne meille ja laittakaa mukaan lähdeviittaus/url. Osallistujien nimet julkaistaan artikkelin yhteydessä, mutta saattaa olla todella todella todella pientä pränttiä.
Nimetkäämme tämä avunpyyntö Perjantaipuhteeksi.
Kyllä, tiedämme että tänään ei ole perjantai, mutta oli eilen muuta tekemistä.