Kategoriat
Perjantaipuhde

Perjantaipuhde lukijoille: mitä Bogomoloff ja Hemming ovat sanoneet?

Arvon lukijat,
Tarvitsemme apua, sillä teitä on enemmän kuin meitä täällä toimituksessa ja seuraavassa tehtävässä ylimääräiset silmäparit olisivat avuksi. (Emme väitä, että olisitte meitä viisaampia, sillä ollaanpa kuitenkin realisteja.)
Tarkoituksena on löytää seuraavassa Aikakaus-Lehdessä julkaistavaa juttua varten autenttista materiaalia maamme johtavilta ajattelijoilta. Tällä hetkellä meitä kiinnostavat Harry Bogomoloff ja Hanna-Leena Hemming. Katsokaapa siis, millaisia viisauksia he ovat kirjoittaneet aihepiiristä perinteinen suomalainen kulttuuri ja elämäntapa. Eikä ole mikään pakko pitäytyä yllälinkattuihin blogeihin, mutta niistä voi aloittaa. Ja mikäli sankarit ovat sattuneet muuttamaan tai poistamaan kirjoituksiaan, aina parempi – etenkin jos teiltä löytyy välimuistista kopio alkuperäisestä tekstistä.
Erityisesti arvostamme esimerkkejä kehäpäättelystä ja muusta aivopieruilusta. Listatkaa havaintojanne joko tämän merkinnän kommentteihin, Facebookiin tai vaikka sähköpostittakaa ne meille ja laittakaa mukaan lähdeviittaus/url. Osallistujien nimet julkaistaan artikkelin yhteydessä, mutta saattaa olla todella todella todella pientä pränttiä.
Nimetkäämme tämä avunpyyntö Perjantaipuhteeksi.
Kyllä, tiedämme että tänään ei ole perjantai, mutta oli eilen muuta tekemistä.

8 vastausta aiheeseen “Perjantaipuhde lukijoille: mitä Bogomoloff ja Hemming ovat sanoneet?”

Joko omat ideat on loppu? Mä voisin laittaa pari tulemaan. Montako siellä päähän mahtuu? Kolme taitanee riittää vai valuuko yli?

Bögön teeseistä (http://www.bogoweb.com/teesit.html):
11 HALVEMPAA SÄHKÖÄ JA VETTÄ, PAREMPAA YMPÄRISTÖÄ
Meillä on oikeus vaatia edullista sähköä ja vettä omistamiltamme laitoksilta. Jätevetemme puhdistetaan erittäin tehokkaasti. Nyt on aika siirtyä jätteiden hyötykäyttöön.
Pidetään ne edelleen kaupungin omistuksessa ja tehokkaina!

Meiltä stadilaisilta viedään vittu jätteetkin, ellei Bögö ole pelastamassa!

Ike Kanervan viimeisen viestikohun yhteydessä Hemming oli ylen ykkösaamun radiohaastattelussa, ja jakoi ohjeita maamme naisille tähän tyyliin:
”Kyllä minä vähän kummastelen, että että, mitenkä on mahdollista, että kaikki naiset Suomessa ei jo tiedä, millainen tapaus Ilkka on. Että kyllä hänen kanssaan, jos on tekemisissä, niin joutuu varautumaan hyväksikäyttöön ja häirintän. Luulisi, että naiset sen tietävät jo ennakolta.”
mihin toimittaja:
”Syytätkö nyt alaikäistä tyttöä siitä, että hän on joutunut Kanervan viesteillä ahdistelemaksi?”
”No ei tietenkään raiskauksen uhri ole koskaan raiskaukseen syyllinen, mutta voi sitä miettiä minkälaisissa minihameissa missäkin puistoissa liikuskelee illalla.”
Suomen toivo 🙂

Me ay-liikkeessä olemme ottaneet Samizdat-konsernin erityisseurantaan. Syynä on toimittajien työn teettäminen lukijoilla. Sen vielä ymmärtää, että lukijat kirjoittavat juttuja ja lähettävät kuvia. Näinhän on laita liki kaikissa nykymedioissa. Mutta Samizdat kokeilee kepillä jäätä vokotellessaan lukijoita tekemään tutkivaa journalismia ja juttujen taustoitusta puolestaan.
Meidän mielestämme taustatutkimusta tekevien kansalaisjournalistien tulee saada samaa palkkaa kuin Lehden muutkin toimittajat.
Olemme neuvotelleet asiasta Journalistiliiton, SAK:n, poliisin, posliininuken, Marja Tyrnin ja Martti Ahtisaaren kanssa. Tarkoituksena on perustaa korkean tason työryhmä, joka raportoi suoraan pääministerille ja Mörri-Möykylle. Työryhmälle annetaan reilu vuosi aikaa päästä ennalta-annettuun ja -arvattavaan tavoitteeseen. Ennakko-oletus on, että työryhmä myöhästyy tavoitteesta ja riitaisena ei saa aikaan muutenkaan mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti kutsuu Harry Bogomoloffin suojeluskuntaosastonsa kunniajäseneksi

(ILTAPÄIVÄKÄNNIT) Kansallisen vastuunsa tunteva mediakonserni Samizdat vastaa poliitikko Harry Bogomoloffin esittämään kutsuun ja perustaa oman suojeluskuntaosaston. Konsernin varusteosastonhoitaja, vääpeli Armas...

Close