Osasto: Sää

Sääennusteet

Perjantai-illan katteettomat odotukset lähestymässä huippuaan

0
5

Girl Talk @ Terminal 5Creative Commons License dennis crowley

(SISIMMÄSSÄSI) Ilmatieteen laitoksen mukaan kansakunnan promillet ovat lähestymässä tämän viikon huippua. Odotettavissa on aamuneljään saakka alati laajeneva hybriksen pyörre, joka liikkuu Itämeren eteläosista kohti nuorten miesten testosteronihuumaista uskoa itseen.

Päivystävä meteorologi Engelbert Humperdinck arvioi ilmanpaineen palaavan kohti väistämätöntä pettymystä viimeistään aamuun mennessä.

“Yläilmakehässä liikkuva voittamattomuuden tunne sekoittuu alemman ilmakehän realiteetteihin, jolloin pieni ääni päässäsi kertoo tuulen suunnan kääntyneen tanssilattialta kohti omaa itkuista tyynyä”, Humphumpdick näkee.

Oman elämäsi suursäätilassa ei uskota tapahtuvan muutoksia tällä tai ensi viikolla tai mitenkään nähtävillä olevassa lähitulevaisuudessa.

“Tai senkään jälkeen. Matalapaine jatkuu ainakin niin kauan, että opit puhumaan baaritiskillä muustakin kuin Brisco County Juniorin yhden kauden keston vääryydestä. Vaikka olihan se kyllä ansainnut jatkoa”, Humphertwat toteaa.

Godot lupaa helteiden tulevan “viimeistään ensi viikolla”

0
5

NY Harbor rainstormCreative Commons License Ed

(JUVA) Viileä alkukesä on saanut monet jo haikailemaan auringonpaahteen perään. Helpotusta koleuteen on kuitenkin saapumassa pian: kuriirin lähettämän viestin mukaan Godot lupaa helteiden tulevan “viimeistään ensi viikolla“.

Lämmin säärintama saapuu Suomeen aivan lähipäivinä“, Godot jatkaa.

Hän huomauttaa, että Fennoskandiaa kesäkuun ajan riepotelleet matalapaineen keskukset ovat “näinä aikoina” väistymässä maamme pohjoispuolelle ja niiden paikan ottaa “just tässä kohta” korkeapaineen alue, joka voi jäädä paikoilleen viikkokausiksi juuri parhaana lomailukautena.

Helteet saapuvat minä päivänä hyvänsä“, Godot jatkaa.

“Huomenna voi jo olla kesän tähän asti kuumin päivä”, viesti päättyy.

Hurja väite: Iltalehteen paskin lööppi 1000 vuoteen

0
18

(BENIN) Jos eilinen Iltalehden lööppi koetteli äärimmäisellä paskuudellaan hermoja, tulee ensi talvi olemaan silkkaa piinaa. Ainakin, jos on uskominen sorbia puhuvia viestinnäntutkijoita.

Lausitzissa asuvien tutkijoiden mukaan ensi talvena Iltalehdessä julkaistaan paskimmat lööpit tuhanteen vuoteen. Aiheesta kertoo Googlen automaattikääntämä mrshupichkumaterinu.com-sivusto, joka ei edes ole sorbia, mutta helevetinkö väliä, kyllä ne keskieurooppalaiset tutkijat varmasti tietää mitä tekee oho kato ulkona sataa vettä jumalauta tää etusivu menee uusiksi jätkät just nyt.

Suomalaiset asiantuntijat suhtautuvat väitteisiin kriittisesti. Heidän mielestään iltapäivälehdistön tiedeuutisointi on jotakuinkin yhtä tasokasta kuin Matti Vanhasen kompetenssi jääviyden arvioimisessa.

Hirveä tragedia pääkaupungissa – 400 hipsteriä suli Alppipuistossa

0
8

(SONISPHERE) Kesän järkyttävin murhenäytelmä koettiin sunnuntaina Helsingissä, kun ukkosmyrsky iski Alppipuiston alueelle kesken rockfestivaalin. Alustavien tietojen mukaan ainakin 400 hipsteriä on sulanut ja ainakin sadan pelätään liuenneen tulvavesiin.

“Pelastusmiehistöjen saapuessa paikalle juuri mitään ei ollut enää tehtävissä hipsterien pelastamiseksi, jos oli koskaan ollutkaan”, kommentoi palomestari Pekka Napalmi.

Toistaiseksi ei tiedetä tarkkaan, kuinka paljon ihmisiä puistoon oli kerääntynyt. Alustavien arvioiden mukaan ihmisiä oli yhteenlaskettuna kuitenkin selvästi enemmän kuin paikalla olleissa polkupyörissä vaihteita.

Kaupunginisät ovat ilmaisseet syvimmät pahoittelunsa tragedian uhreille. Valoisana puolena pidetään silti sitä, ettei kaupungin verokertymään ole tapauksen vuoksi odotettavissa merkittävää pudotusta.

Suomesta viimein sähkön banaanivaltio

0
12

(AC/DC) Eurooppa kiittää Suomea rohkeasta ja koko kansan tuen saaneesta päätöksestään lisätä ydinvoimaa. Kahdella uudella ydinvoimalalla Suomi saavuttaa viimein uuden statuksen eurooppalaisten silmissä.

“Onhan se hyvä, että ydinvoimalat laitetaan sinne, missä on vähiten ihmisiä”, hymyilee tyytyväisenä EU:n väestökehitysvastaava Maximus Plutinio.

Suomen päätös on otettu erityisen innolla vastaan naapurimaissa, joissa ei todellakaan tulevina talvina palella, sammutella valoja tai laiteta ikkunoita tiukasti kiinni.

“Tällaista banaanivaltio olemme jo kaivanneet. On todella onni, että se sattuu näin lähelle meitä”, kertoo Ruotsin energiapolitiikkavastaava Björn Glödlampa-Lysrör, jonka mukaan Suomen ponteva tapa ratkaista mahdolliset energiakriisit helpottaa muun muassa Ruotsia luopumaan kokonaan omasta ydinvoimasta.

“Tietysti onnettomuuden sattuessa olemme harmillisen lähellä. Olkoon kuitenkin tuulet suotuisampia kuin viimeksi”, Glödlampa-Lysrör sanoo ja katsoo itään.

Ydinvoimapäätöksen yhteydessä Pekkarisen Risupaketti ™ luovutettiin Joulupukille parempaa käyttöä varten.

“Kyllä siellä hallituksessa jo osa osaa aavistella, mitä pukin säkistä vuoden lopussa löytyy“, Joulupukki sanoo, ja täsmentää, että osalla hän ei todellakaan tarkoita tässä yhteydessä kokoomuslaisia, keskustalaisia tai edes ruotsalaisia.