Kategoriat
Seksivau Sää Talous

Ilmastoaktivisti liimasi päänsä kiinni

(KANDOR, AS.) Ilmastotoimien puolesta kampanjoivien aktivistien uskaliaat kansainväliset liimaustempaukset ovat saaneet jatkoa. Viime viikkoina yhteiskunnallista keskustelua ovat herättäneet iskut, jossa aktivistit ovat esimerkiksi kiinnittäneet itsensä kuuluisiin taideteoksiin tai heittäneet niiden päälle maalia.

Iskujen tekijöiden mukaan he haluavat herättää ihmiset vallitsevaan ilmastohätätilaan, eikä kuolleella planeetalla olisi myöskään vituiksi ajateltua aktivismia.

”On ensiarvoisen tärkeää kiinnittää kansalaisten huomio ilmastokysymyksiin, joten siksi teippasin pyhäinmiestenpäivänä banaanin sivettikissaan”, sanoo ilmastokampanjoija Ruut Baden-Baden-Bahnhof.

Uusin tempaus koettiin varhain maanantaina Helsingin keskustassa, kun kesken työviikon alun Ateneumin taidemuseon edustalla aktivisti Ketamin Lyhkänen liimasi päänsä kiinni. Tapaus on herättänyt runsaasti tyytyväisyyttä ympäri poliittista kenttää, ja myös somessa monet kommentaattorit ovat jakaneet tukensa Lyhkäsen toimille.

Mmhhff ssshhhff nnnnmmmggggghhhhm!” kommentoi Lyhkänen. Helsingin poliisista kerrotaan, että teon seurauksena viranomaiset aikovat lähteä kahville.

Kategoriat
Sää

Perjantai-illan katteettomat odotukset lähestymässä huippuaan

Girl Talk @ Terminal 5Creative Commons License dennis crowley
(SISIMMÄSSÄSI) Ilmatieteen laitoksen mukaan kansakunnan promillet ovat lähestymässä tämän viikon huippua. Odotettavissa on aamuneljään saakka alati laajeneva hybriksen pyörre, joka liikkuu Itämeren eteläosista kohti nuorten miesten testosteronihuumaista uskoa itseen.
Päivystävä meteorologi Engelbert Humperdinck arvioi ilmanpaineen palaavan kohti väistämätöntä pettymystä viimeistään aamuun mennessä.
”Yläilmakehässä liikkuva voittamattomuuden tunne sekoittuu alemman ilmakehän realiteetteihin, jolloin pieni ääni päässäsi kertoo tuulen suunnan kääntyneen tanssilattialta kohti omaa itkuista tyynyä”, Humphumpdick näkee.
Oman elämäsi suursäätilassa ei uskota tapahtuvan muutoksia tällä tai ensi viikolla tai mitenkään nähtävillä olevassa lähitulevaisuudessa.
”Tai senkään jälkeen. Matalapaine jatkuu ainakin niin kauan, että opit puhumaan baaritiskillä muustakin kuin Brisco County Juniorin yhden kauden keston vääryydestä. Vaikka olihan se kyllä ansainnut jatkoa”, Humphertwat toteaa.

Kategoriat
Kotimaa Sää

Godot lupaa helteiden tulevan "viimeistään ensi viikolla"

NY Harbor rainstormCreative Commons License Ed
(JUVA) Viileä alkukesä on saanut monet jo haikailemaan auringonpaahteen perään. Helpotusta koleuteen on kuitenkin saapumassa pian: kuriirin lähettämän viestin mukaan Godot lupaa helteiden tulevan ”viimeistään ensi viikolla”.
Lämmin säärintama saapuu Suomeen aivan lähipäivinä”, Godot jatkaa.
Hän huomauttaa, että Fennoskandiaa kesäkuun ajan riepotelleet matalapaineen keskukset ovat ”näinä aikoina” väistymässä maamme pohjoispuolelle ja niiden paikan ottaa ”just tässä kohta” korkeapaineen alue, joka voi jäädä paikoilleen viikkokausiksi juuri parhaana lomailukautena.
Helteet saapuvat minä päivänä hyvänsä”, Godot jatkaa.
”Huomenna voi jo olla kesän tähän asti kuumin päivä”, viesti päättyy.

Kategoriat
Kotimaa Sää

Hurja väite: Iltalehteen paskin lööppi 1000 vuoteen

(BENIN) Jos eilinen Iltalehden lööppi koetteli äärimmäisellä paskuudellaan hermoja, tulee ensi talvi olemaan silkkaa piinaa. Ainakin, jos on uskominen sorbia puhuvia viestinnäntutkijoita.
Lausitzissa asuvien tutkijoiden mukaan ensi talvena Iltalehdessä julkaistaan paskimmat lööpit tuhanteen vuoteen. Aiheesta kertoo Googlen automaattikääntämä mrshupichkumaterinu.com-sivusto, joka ei edes ole sorbia, mutta helevetinkö väliä, kyllä ne keskieurooppalaiset tutkijat varmasti tietää mitä tekee oho kato ulkona sataa vettä jumalauta tää etusivu menee uusiksi jätkät just nyt.
Suomalaiset asiantuntijat suhtautuvat väitteisiin kriittisesti. Heidän mielestään iltapäivälehdistön tiedeuutisointi on jotakuinkin yhtä tasokasta kuin Matti Vanhasen kompetenssi jääviyden arvioimisessa.

Kategoriat
Kotimaa Sää

Hirveä tragedia pääkaupungissa – 400 hipsteriä suli Alppipuistossa

(SONISPHERE) Kesän järkyttävin murhenäytelmä koettiin sunnuntaina Helsingissä, kun ukkosmyrsky iski Alppipuiston alueelle kesken rockfestivaalin. Alustavien tietojen mukaan ainakin 400 hipsteriä on sulanut ja ainakin sadan pelätään liuenneen tulvavesiin.
”Pelastusmiehistöjen saapuessa paikalle juuri mitään ei ollut enää tehtävissä hipsterien pelastamiseksi, jos oli koskaan ollutkaan”, kommentoi palomestari Pekka Napalmi.
Toistaiseksi ei tiedetä tarkkaan, kuinka paljon ihmisiä puistoon oli kerääntynyt. Alustavien arvioiden mukaan ihmisiä oli yhteenlaskettuna kuitenkin selvästi enemmän kuin paikalla olleissa polkupyörissä vaihteita.
Kaupunginisät ovat ilmaisseet syvimmät pahoittelunsa tragedian uhreille. Valoisana puolena pidetään silti sitä, ettei kaupungin verokertymään ole tapauksen vuoksi odotettavissa merkittävää pudotusta.

Kategoriat
Kotimaa Politiikka Sää

Suomesta viimein sähkön banaanivaltio

(AC/DC) Eurooppa kiittää Suomea rohkeasta ja koko kansan tuen saaneesta päätöksestään lisätä ydinvoimaa. Kahdella uudella ydinvoimalalla Suomi saavuttaa viimein uuden statuksen eurooppalaisten silmissä.
”Onhan se hyvä, että ydinvoimalat laitetaan sinne, missä on vähiten ihmisiä”, hymyilee tyytyväisenä EU:n väestökehitysvastaava Maximus Plutinio.
Suomen päätös on otettu erityisen innolla vastaan naapurimaissa, joissa ei todellakaan tulevina talvina palella, sammutella valoja tai laiteta ikkunoita tiukasti kiinni.
”Tällaista banaanivaltio olemme jo kaivanneet. On todella onni, että se sattuu näin lähelle meitä”, kertoo Ruotsin energiapolitiikkavastaava Björn Glödlampa-Lysrör, jonka mukaan Suomen ponteva tapa ratkaista mahdolliset energiakriisit helpottaa muun muassa Ruotsia luopumaan kokonaan omasta ydinvoimasta.
”Tietysti onnettomuuden sattuessa olemme harmillisen lähellä. Olkoon kuitenkin tuulet suotuisampia kuin viimeksi”, Glödlampa-Lysrör sanoo ja katsoo itään.
Ydinvoimapäätöksen yhteydessä Pekkarisen Risupaketti ™ luovutettiin Joulupukille parempaa käyttöä varten.
”Kyllä siellä hallituksessa jo osa osaa aavistella, mitä pukin säkistä vuoden lopussa löytyy”, Joulupukki sanoo, ja täsmentää, että osalla hän ei todellakaan tarkoita tässä yhteydessä kokoomuslaisia, keskustalaisia tai edes ruotsalaisia.

Kategoriat
Politiikka Sää Ulkomaat

Kööpenhaminan kokous valitsi Martti Backmanin YK:n ilmastosihteeriksi

(SCHOPENHAUER) Kööpenhaminan ilmastokokous pääsi varhain lauantaina odotettuun sopuun uudesta ilmastosopimuksesta. Aiemmin julkisuuteen vuotaneen luonnoksen mukaisesti sekä teollisuus- että kehitysmaat sitoutuvat pitämään saastumista ihan tyhmänä juttuna ja pyrkivät hidastamaan maapallon lämpenemisen alle kahteen asteeseen paitsi jos on tosi kuuma päivä ja hikiki.
Myös Suomi niitti kokouksessa menestystä, sillä sopimuksen yhteydessä perustettiin erityinen kansainvälisen ilmastosihteerin virka, johon valittiin yksimielisesti Ylen toimittaja Martti Backman. Kokousedustajat kiittelivät Backmanin ”kriittisiä” ja ”rohkeita” ilmastoaiheisia raportteja, joista muistetaan etenkin moninkertaisesti palkitut ”Hipit on tymiä”, ”Vitut mitään eilen satanut”, ”Lisää tymiä hippejä” sekä ”Jaa-a, menisinkö kahville sosiaalitaloon?”.
Backmanin ensimmäinen tehtävä on YK-lähteiden mukaan uida käsipohjaa Tuvalun ympäri.

Kategoriat
Aikakaus Keskustelut Kotimaa Kulttuuri Muut lehdet Politiikka Seksivau Sähkeet Sää Talous Tiede Ulkomaat

Madonna Madonna Madonna

(MADONNA) Madonna madonna madonna, madonna madonna. Madonna madonna madonna Madonna, madonna madonna, kertoo Helsingin Sanomat. Madonna madonna madonna madonna:
”Madonna madonna madonna madonna. Madonna madonna. Madonna madonna madonna madonna madonna madonna – madonna madonna.”
Madonna madonna madonna. Madonna madonna madonna madonna, madonna madonna madonna. Madonna madonna 100 euroa madonna, madonna 6 euroa tuoppi madonna. Madonna madonna madonna.

Kategoriat
Sää

Lehti kertoo juhannuksen sään!

(FÖÖÖÖÖHR) Lehti julkaisee nyt virallisen ennusteen tämän juhannuksen säästä. Perjantaina on kylmä ja sataa, lauantaina on kylmä ja sataa, sunnuntaina on kylmä ja sataa.

Kategoriat
Live Muut Muut lehdet Oikaisut Paavi Politiikka Pääkirjoitus Seksivau Sähkeet Sää Talous Tiede Ulkomaat Urheilu Video Viikonvaihde Yleisönosasto

Ahtisaari sai Nobelin, eikun ihan totta

(NORGE) Martti Ahtisaari on saanut tämänvuotisen Nobelin rauhanpalkinnon. Siis ihan oikeasti sai. Ihan tosi.
Vaikka juuri kukaan ei perjantaina asiaa uskonut.
”Rauhanpalkinto myönnetään presidentti Martti Ahtisaarelle. Siis juu-u, myönnetään, aivan varmasti. Minä olen vittu komitean johtaja, kai minä nyt tiedän mitä puhun! Ah-ti. Saa-ri”, tolkutti Nobel-komitean puheenjohtaja Joku Norski, vaikkei yksikään paikalla olleista toimittajista uskonut sittenkään.
”Perkele. Aikuisten oikeesti”, sanoi Norski ja poistui paikalta. Ahtisaaren palkitsemista ei ole juuri kommentoitu ulkomailla, sillä kukaan ei suostu uskomaan asiaa.
Ahtisaarta on veikattu palkinnon saajaksi noin vuodesta 1713. Hänen arvellaan olevan vahvoilla myös parhaiden erikoistehosteiden oscarin ja parhaan soul-albumin grammyn voittajaa etsittäessä.