Kategoriat
Politiikka Sää Ulkomaat

Kööpenhaminan kokous valitsi Martti Backmanin YK:n ilmastosihteeriksi

(SCHOPENHAUER) Kööpenhaminan ilmastokokous pääsi varhain lauantaina odotettuun sopuun uudesta ilmastosopimuksesta. Aiemmin julkisuuteen vuotaneen luonnoksen mukaisesti sekä teollisuus- että kehitysmaat sitoutuvat pitämään saastumista ihan tyhmänä juttuna ja pyrkivät hidastamaan maapallon lämpenemisen alle kahteen asteeseen paitsi jos on tosi kuuma päivä ja hikiki.
Myös Suomi niitti kokouksessa menestystä, sillä sopimuksen yhteydessä perustettiin erityinen kansainvälisen ilmastosihteerin virka, johon valittiin yksimielisesti Ylen toimittaja Martti Backman. Kokousedustajat kiittelivät Backmanin ”kriittisiä” ja ”rohkeita” ilmastoaiheisia raportteja, joista muistetaan etenkin moninkertaisesti palkitut ”Hipit on tymiä”, ”Vitut mitään eilen satanut”, ”Lisää tymiä hippejä” sekä ”Jaa-a, menisinkö kahville sosiaalitaloon?”.
Backmanin ensimmäinen tehtävä on YK-lähteiden mukaan uida käsipohjaa Tuvalun ympäri.

10 vastausta aiheeseen “Kööpenhaminan kokous valitsi Martti Backmanin YK:n ilmastosihteeriksi”

mä osaan uida koiraa mut mun serkku on vasta neljä niin se osaa vaan käsipohjaa. mut se sai viime kesänä uudet kellukkeet joissa on delfiinejä niin nyt sitäkään ei enään pelota vaikka vesi nousee läts läts hihhii. mut eilen mummi leipoi pipareita syötiin salaa taikinaa niin mutta sitten mummi huomas. ensi kesänä me mennään tanskaan ehkä kööpenhaminaan tai sinne kun on se tivoli.

Viime päivinä Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa vaivanneet lumimyräkät ovat lisänneet Köpenhaminan-sopimuksen kannatusta, koska jos siitä olisi tullut parempi tai jopa tehokas, meillä ei olisi mitään toivoa päästä eroon kovista pakkasista ja lumimyrskyistä.

Nyt kun valtion päämiehet ovat palanneet kotimaihinsa on alkanut selvitä Kööpenhaminan kokouksen epäonnistumisen varsinainen syy. Kuten on useaan otteeseen jo mainittu, ilmastosopimuksen luonnoksia pääsi vuotamaan julkisuuteen ennenaikojaan. Ongelmaksi muodostui se, että vuotaneiden luonnosten takaisin saaminen osoittautui järjestäjille ylivoimaiseksi, ja lopulta heillä oli enää allekirjoitettavanaan vain pino tyhjiä A-nelosia. Sellaisesta ei tietenkään ole kenellekään mitään iloa eli mitään dokumenttia ei allekirjoitettu. Järjestäjät ovatkin muistuttaneet että vuotaneen dokumentin hallussapito on rikollinen teko, mutta maapalloin tulevaisuuden turvaamiseksi syytteitä ei tulla nostamaan, jos vuotaneet dokumentit palautetaan ehjinä (aikaa ei mainittu vielä), ja he lupaavat että ne tullaankin sitten allekirjoittamaan tuotapikaa.

Köpiksen sopimuksen salaisella pöytäkirjalla on perustettu ilmastosihteerin virka maapallon jokaiseen kylään jota ilmasto-asia koskee. Finnair hoitaa kuljetukset.
Päätettiin myös muuttaa maapallon nimeksi vesipallo koska jotain yli 60% pallosen pinnasta on sitä.

Käsittääkseni ilmastolla ei ole niin suurta väliä, koska voin milloin tahansa ajaa Stockmannille citymaasturillani, ja siellä on aina hyvä ilma.

Ruotsin keskusrikospoliisi epäilee Kööpenhaminan ilmastokokouksessa solmitun ei-sitovan sopimuksen olevan sama, jolla Olof Palme murhattiin. ”Ensisijaisen tutkimuslinjan mukaan sopimus heitettiin murhan jälkeen erääseen järveen Taalainmaalla. Sen jälkeen se nostettiin järvestä vettyneenä ja allekirjoitettiin Kööpenhaminassa”, summaa Palme-ryhmän päällikkö Stig Edqvist. Hän pitää todennäköisenä, että sopimus heitettiin allekirjoittamisen jälkeen takaisin samaan järveen. Sitä miten sopimus voidaan solmia ilman sitomista, ei osata selittää. ”Todennäköisesti se ei selviä koskaan”, Edqvist harmittelee. Poliisi epäilee tekijöiden poistuneen jo maasta.

Sopimus jäi märkäkorvien ja lärväkkeiden löysäksi tussuksi, koska Paavo Lipponen ei apureineen ehtinyt toimittaa Arbeit Macht Frei-tunnusta Bella Centerin oven päälle.

Solmujentekotaito oli neuvottelijoilta taas hukassa. Ihmekös tuo, kun huomattava osa maailman johtajista käy säännöllisesti dominan vastaanotolla saamassa hoitoa sen sijaan että itse harrastaisi sitomisleikkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tanskan ilmastosopimusesitys vuoti julkisuuteen

(OO BELLA BELLA CENTER) Kööpenhaminan kansainvälinen ilmastokokous on pääsemässä sopuun odotettua tiukemmasta ilmastosopimuksesta. Lehti on saanut ensimmäisenä tiedotusvälineenä haltuunsa isäntämaa...

Close