Kategoriat
Kotimaa Sähkeet

Valkoista talvea puolustavat latupartio-sähkeet tiistaille

Disruptiivinen innovaatio – Vahvistamattomien tietojen mukaan startup-yrittäjät ovat muun muassa Joensuussa kehittämässä uutta ravintolaruuan kotiintilauspalvelut ja katupartiot yhdistävää mobiiliapplikaatiota. ”Kun pojat kylillä kerran ympäriinsä kulkevat niin ajateltiin että voivat toimittaa kebabit siinä samalla. Ja halvalla”, pohtii paikallinen enkelisijoittaja.
Tatu & Patu -partiot liikkeellä – Monien poliisiasemien rikosilmoitusjonoissa on viime viikkoina nähty liikkumassa äskettäin perustettuja satupartioita. Perustajat kertovat, että ne ovat ratkaisu ihmisten päänsisäisen turvallisuuskäsityksen ja reaalitodellisuuden välisen kuilun paikkaamiseksi.
Aatu-partiot kunniaan – Eri puolilla Suomea perustettujen katupartioiden edustajat ovat suivaantuneet heihin liitetyistä ennakkoluuloista ja vääristä mielikuvista. He pyytävät mediaa oikaisemaan virheet. ”Meitä on kuvailtu muun muassa ’äärioikeistolaisiksi’, vaikka todellisuudessa olemme ’surullisia pikkunilkkejä vailla erityisempää veronalaista tekemistä'”, huomauttaa katupartiolaisaatteen tukija Pate Mastur.

Kategoriat
Sähkeet

Ajankohtaissähkeitä sunnuntaille

Mahdollinen uhka – Viimeisimpien tietojen mukaan jo sadat suomalaiset sosiologian ja viestinnän tutkijat ovat menettäneet järkensä tutustuessaan Suomi24-keskustelupalstan aineistoon. Keskusteluaineisto avautui tutkijoille keväällä. ”Ja nyt olkiukko tanssii navetan katolla”, sopersi pakkopaitaan kääritty akatemiaprofessori Mats Ibaari.
Uhallinen mahdollisuus – Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) harkitsee rikoslain lisäämistä Suomen lakikokoelmaan. Lindström sanoo olevansa valmis ns. rikoslain esittelemiseen, kunhan hän on ensin ottanut selvää, onko vastaavaa lakia kenties jo olemassa. Lindström pyytääkin Uuden Suomen bloginsa lukijoita kertomaan tilanteesta pikimmiten.
Mahdollistava uhkuus – Kittilän kunta suunnittelee mittavaa sijoitusta Fennovoiman ydinvoimalaan. Asiaa on valmisteltu kunnanhallituksessa, jonka arvioidaan esittävän asiaa kunnanhallitukselle lähiaikoina. Päätöstä on pohdittu laajalti myös kunnanhallituksessa, kertoo Kittilän vt. kunnanjohtajan viransijaisen varamies Esa Tutkinta.

Kategoriat
Sähkeet Ulkomaat

Väsyneehköt Ukraina-sähkeet maanantaille

Haku päällä – Kevään yhteishaku sotilasliitto Natoon on taas käynnissä. Hakuaika alkoi maaliskuun alussa ja jatkuu ainakin Vladimir Putinin kauden loppuun saakka. Kevään aikana hakemuksia odotetaan tulevan ”ihan vittu kaikilta”, kertoo hakijapalveluiden päällikkö Curtis LeMay.
Kovat piipussa – Euroopan unionin ulkoministerit uhkaavat Venäjää jopa kahden sormen heristyksellä, jos maa ei aloita välittömästi liennytystä. Maanantain kokouksessaan ministerit varoittivat voivansa lisäksi täsmätoimina pudistaa päätään jyrkän torjuvasti ja ynähtää merkitsevästi.
Ajopuujalka – Suomi ehdottaa kansainväliselle yhteisölle haluavansa toimia välittäjänä kriisissä. Lehden Russia Todaylta pöllimien lähteiden mukaan Suomi voisi toimia sillanrakentajana Venäjän ja Ukrainan välillä. Tukipuut toimittaisi Honkarakenne.

Kategoriat
Sähkeet

Huonosti menestyvän yhtiön osakkeita ostettiin suuri määrä

handshakeCreative Commons License buddawiggi
(SUOMI) Viime vuodet huonosti menestyneen suomalaisen matkapuhelinyhtiö Nokian osakkeita on ostettu suuri määrä.  Kaupan jälkeen yhtiö on lähes kokonaan ulkomaisessa omistuksessa. Ennen kauppaa se oli lähes kokonaan ulkomaisessa omistuksessa.

Kategoriat
Politiikka Sähkeet

Budjettisähkeet keskiviikolle

Merkittävä siirto oikeasta taskusta vasempaan – Valtion ensi vuoden talousarvioesitys hyödyttää huomattavasti vasenta taskua. Valtiovarainministeriö ehdottaa määrärahojen kasvattamista vasemmassa taskussa, joka kompensoidaan vastaavasti leikkauksilla oikeasta taskusta. Asiantuntijoiden mukaan ehdotuksen vaikutuksia kilpailukyvylle on vielä vaikea arvioida. Lisäksi Sixten Korkman jotakin.
Vasen tasku tukee voimakkaasti oikeaa – Valtion ensi vuoden talousarvioesitys on kurittamassa kovalla kädellä vasenta taskua. Valtiovarainministeriö esittää oikean taskun rahoituspohjan laajentamista vasempaan taskuun kohdistuvilla leikkauksilla. Asiantuntijoiden mukaan ehdotuksen vaikutuksia velkaantumiselle on vielä vaikea arvioida. Lisäksi Raimo Sailas jotakin.

Kategoriat
Sähkeet

Päivän siirto: Obama G20:een

Juuri saamamme tiedon mukaan mustilla pelaava Yhdysvallat on siirtänyt Obaman G20:een. Valkoisilla pelaavan Kreikan edellinen siirto oli Papandreou H5:een. Lehti seuraa tilannetta.

Kategoriat
Politiikka Sähkeet

Kaikki puolueet jättäytyvät oppositioon

(SÄÄTYTALO) Kaikki hallitusneuvotteluissa mukana olleet kuusi puoluetta ovat marssineet ulos neuvottelupöydästä. Puolueiden mukaan ne kaikki aikovat jäädä oppositioon vastustamaan noin ylipäänsä ihan kaikkea ja keräämään lisää kannatusta seuraavia vaaleja varten.
”Ei. Ei, ei ei ja ei. Ei ei”, kommentoivat puoluejohtajat.
Puolueiden mukaan hallitusvastuu siirretään seuraavan nelivuotiskauden ajaksi Säätytalolle kokoontuneiden toimittajien käsiin. ”Ei, ei ei ei ei. Niin, tuota, he olivat siinä sopivasti hollilla ja pääsimme sentään yhteisymmärrykseen siitä, että kaikki on kuitenkin median vika. Ei ei ja ei eikä ei”, puolueet toteavat.
Lehden saamien tietojan mukaan perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vastustaa jyrkästi muiden puolueiden liittymistä oppositioon.
”Anteeksi, nyt ei oikein kuulu, kun on huono kenttä. Mutta, tuota, me perussuomalaisissa vastustamme ehdottomasti tällaista lippalakkia, missä EU-meloni. Ja rasismia, sitä vastustetaan, vaikka ei sitä oikeasti ole, eikä ole koskaan ollutkaan, kysykää vaikka Jussilta”, Soini arvioi.

Kategoriat
Sähkeet Ulkomaat

Myös Gaddafi kirjeenvaihtoon Kiinan keisarin kanssa

Libyan diktaattori, hattufanaatikko ja kansanmurhaaja Muammar Gaddafi on juuri ilmoittanut suorassa lähetyksessä ryhtyvänsä kirjeenvaihtoon Kiinan keisarin kanssa. Kansalaisten murhaamiseen hetkellisesti kyllästynyt Gaddafi yrittää viimeisimpien tietojen mukaan puhua televisiossa niin pitkään, ettei kukaan katsojista pysy tajuissaan.

Kategoriat
Sähkeet

///SÄHKE, KORJAUS PÄIN VITTUA KOKO PASKA///

(PASILA) Yleisradio on oikaissut oikaisuaan uutisestaan, jonka mukaan ministerit [search]Mari Kiviniemi[/search] (kesk.), [search]Paavo Väyrynen[/search] (kesk.) ja Juha Rehula (kesk.) olisivat saaneet vaalitukea Nuorisosäätiöltä. Oikaisussa kerrottiin, etteivät Rehula ja Kiviniemi ole saaneet Nuorisosäätiön vaalitukea.
Ministeri Paavo Väyrysen tuesta kerrottiin olevan ohutta näyttöä. Oikaisua kuitenkin oikaistiin toteamalla, että toisin kuin väitettiin, eivät ole huolellisesti tutkineet, vaan kännissä sekä väitetystä poiketen ei esitutkintamateriaali vaan kansiollinen Keskustanuorten ohjelmatoimikunnan kokouspöytäkirjoja vuosilta 1970-1971.

Kategoriat
Sähkeet

Väsyneet mutta ehkä silti SantaLeaksia vähemmän väsyneet sähkeet jouluaatolle

Herran nimeen – Kosketusnäytöllä varustetuille tablettitietokoneille on keksitty kätevämpi uusi nimi. Tablettia kutsutaan jatkossa ”siksi saatanan paskakasaksi joka ei osaa edes fläshiä pyörittää ja maksaa aivan vitun paljon eikä siihen voi edes ladata mitään mitä joku Applen totuuskomissio ei ole hyväksynyt”. Myös Lehti alkaa julkaista omaa versiotaan sille saatanan paskakasalle joka ei osaa edes fläshiä pyörittää ja maksaa aivan vitun paljon eikä siihen voi edes ladata mitään mitä joku Applen totuuskomissio ei ole hyväksynyt ensi vuoden aikana. Monet mediatalot uskovat, että se saatanan paskakasa joka ei osaa edes fläshiä pyörittää ja maksaa aivan vitun paljon eikä siihen voi edes ladata mitään mitä joku Applen totuuskomissio ei ole hyväksynyt voi tuoda merkittävästi lisää tulovirtoja.
Ilmastonmuutoskriittisyys – Liikenneministeriö kiistää jyrkästi rataverkon kunnostusmäärärahojen vaikutuksen junien myöhästymisiin. Ministeriön mukaan teoriat siitä, että budjeteista päättävien ihmisten toiminta kiihdyttäisi raiteiden ja vaihteiden hajoamista, eivät saa tukea kaikilta tutkijoilta, ja junat ovat myöhästelleet ennenkin, ja itse asiassa raideverkon mureneminen ei ole välttämättä pelkästään huono asia, entäs ne kosmiset säteet, jääkiekkomaila on rikki ja mä en puhu sulle enää.
Perinteiden puolesta – Helsingin Sanomat aloitti jouluaattona uuden juttusarjan julkaisemalla uutisiksi naamioituja lystikkäitä vitsejä verkkosivuillaan SantaLeaks-otsikon alla. Aiemmin sarja tunnettiin nimellä Oma kaupunki.