Valkoista talvea puolustavat latupartio-sähkeet tiistaille

0
21

Disruptiivinen innovaatio – Vahvistamattomien tietojen mukaan startup-yrittäjät ovat muun muassa Joensuussa kehittämässä uutta ravintolaruuan kotiintilauspalvelut ja katupartiot yhdistävää mobiiliapplikaatiota. “Kun pojat kylillä kerran ympäriinsä kulkevat niin ajateltiin että voivat toimittaa kebabit siinä samalla. Ja halvalla”, pohtii paikallinen enkelisijoittaja.

Tatu & Patu -partiot liikkeellä – Monien poliisiasemien rikosilmoitusjonoissa on viime viikkoina nähty liikkumassa äskettäin perustettuja satupartioita. Perustajat kertovat, että ne ovat ratkaisu ihmisten päänsisäisen turvallisuuskäsityksen ja reaalitodellisuuden välisen kuilun paikkaamiseksi.

Aatu-partiot kunniaan – Eri puolilla Suomea perustettujen katupartioiden edustajat ovat suivaantuneet heihin liitetyistä ennakkoluuloista ja vääristä mielikuvista. He pyytävät mediaa oikaisemaan virheet. “Meitä on kuvailtu muun muassa ‘äärioikeistolaisiksi’, vaikka todellisuudessa olemme ‘surullisia pikkunilkkejä vailla erityisempää veronalaista tekemistä'”, huomauttaa katupartiolaisaatteen tukija Pate Mastur.

21 lukijakirjettä

 1. Kulttitoimittaja sanoo:

  Kemissä on kehitetty ratkaisu matujen harrastamiin raiskauksiin – katupartio Nyrkki-Kyllikin Siskot.

  (16)
 2. Agit Prop II sanoo:

  Suvaitsevaiston vastaisku on varmaan “tumma joukko joka vartioi palmujen alla”. Pienellä kotouttamisella oppisivat vartioimaan myös mäntyjen, koivujen ja kuusien alla.

  https://www.youtube.com/watch?v=9C7JebZVgRo

  Alkuperäistä sanoitusta:

  Muistatko vielä sen ensimmäisen päivän, jolloin ensimmäinen kivääri suojeli syntymäkotiamme?
  Kansanvalta, kansanvalta! Se on kivääri kädessäsi, öisillä poluilla valvovan äidin varjo, sisaresi vihreä asetakki.
  Kansanvalta, kansanvalta! Se on lukemaan oppiva ihminen nuotiolla, se on ensimmäinen taistelu ja voitto. Ja voitto. Ja voitto!

  Ja tästä ilman sen kummempaa runoilijan koulutusta:

  Muistatko vielä sen ensimmäisen päivän, jolloin ensimmäinen partio suojeli syntymämaatamme?
  Kansanvalta, kansanvalta! Se on pamppu kädessäsi, öisillä kaduilla kulkevan isän varjo, veljesi vihreä asetakki.
  Kansanvalta, kansanvalta! Se on sokuton oppinut ihminen kioskilla, se on ensimmäinen taistelu ja voitto. Ja voitto. Ja voitto!

  (15)
 3. Juba Sibilae sanoo:

  This comment has been removed due to low ratings.

 4. Inno Vaattori sanoo:

  Tuo kebab-partiointi on hyvä idea. Kebabintekijöitä tosin Suomi tarvitsee lisää. Voisimme työllistää vaikka 1000 saksalaista ravintola-alan huippuosaajaa, jotka tempaisivat uudenvuodenyönä mm. leipomalla munkkeja oikein kunnolla. Tiedä vaikka piirakoihin olisi tuplalihaakin livahtanut.

  Saisikohan tälle idealle julkista rahoitusta?

  (23)
  • Inno Vaattori sanoo:

   Kappas, aivan mahtavaa huomata, että uudenvuodenaattona tuhat huippuosaajaa oli pyrkinyt Helsingissäkin leipomaan ohikulkijoiden munkkeja! Epäonnistuminen menköön traumatisoivan matkan piikkiin, sillä ajoittain iPhonesta saattoi loppua akku, ja kotimaakaihoa nostattavat nasheed-laulut jäi kuulematta. Toivottavasti hallitus panostaa lähivuosikymmeninä muutamia miljardeja osaajiemme lukutaito-, perus-, jatko- ja korkeakouluttamiseen sekä erinäisten epätoivottavien leivontamenetelmien ja -filosofioiden kitkemiseen, että 2040 saamme Suomen (ehkä) nousuun!

   Kyllä tästä vielä hyvä soppa syntyy!

   (19)
  • Asiallinen sanoo:

   Juu. Saksalaisethan aikoinaan kunnostautuivat Afrikan mantereella, ja tämä kebabryntäys lienee vilpitön, mutta vielä sangen vaatimaton, kunnianosoitus germaanien hyvistä teoista kotitähtitaivaan alla.

   Jos Suomen poliisi olisi silloin ollut aktiivisempi tiedotuksessaan, niin olisi puhelinlangat laulaneet yksykskakkosta, kuten monet muutkin paikat verihurmeisten liekkien valossa.

   (0)
   • Korrektoija sanoo:

    Nyt lienee kyse uussaksalaisista, jotka kunnostautuivat aivan lähihistoriassa lihanpaloja käsittelemällä.

    (0)
 5. olinhan siellä minäkin sanoo:

  Ennen oli pulipäätkin miehiä. Oli kaukopartioita. Reissu saattoi kestää toista viikkoa ja heikkopäisempiä raahattiin sidottuina kotiin. Nykyisiä katupartiolaisia ja tosimiehiä yhdistää ainoastaan tarve saada pervitiiniä. Ja kiksit. Mieluiten kohti vihollista eli muukalaista.

  (0)
 6. Edda Thorsdottir sanoo:

  Odinin sotureiden lisäksi poliisi aikoo värvätä kaupunkien järjestyksenvalvontaan muitakin rikollisia nopealla aikataululla. Poliisin mukaan katupartioiden toiminnan täytyy olla viranomaisjohtoista ja viranomaisten toimintaa tukevaa, ja sitähän rikollisten toiminta on aina ja kaikkina aikoina ollut.

  Ehdotan poliisiylijohdolle Valkoisen Suomen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitalia kulta- ja hakaristein!

  (-2)
  • Vastarintamaitoliikkeen imetysjaosto sanoo:

   Odinin kävelijöiden, Zeuksen tarpojien ja He-manin alajaostojen lisäksi joukkoon on ilmoittautunut kuulemma muutamia innostuneita Monty Python askeltajia. Kesäksi heitä on pyydetty ulkoiluttamaan vanhuksia, moni kun näistä pääsee ulos kävelemään saatettuna vain kerran vuodessa. Vastausta ei ole vielä tullut sillä moni Isiriksen kävelijöistä epäilee miten taluttaminen onnistuu marssitahdissa, oikea käsi yläviistossa ja vasen käsi puukkoa pidellen.

   (0)
 7. Timo Hevosen-Kyrpä sanoo:

  On tärkeää partioida ja puolustaa suomalaista perinteistä kulttuuria, kuten pikkurikollisuutta, sossuvirkailijoiden uhkailua ja alaikäisten uhkailua puukolla.

  (-2)
  • Hyvää yötä, kirvesvartta sanoo:

   Puhumattakaan lasten ajamisesta hankeen tällaisilla paukkupakkasilla. Ja vaimon. Kirveellä uhaten. Ja se kirves on sitten kotimainen Fiskars eikä mikään svedupellejen Mora!

   (0)
  • Action Man sanoo:

   Jos kukaan muu ei vedä turpaan, niin ainakin kriitikoiden natsipartio osaa hoitaa homman. Heidän puoleensa kannattaakin kääntyä mikäli kaduilla liikkuminen sujuu liian rauhallisissa merkeissä.

   (-1)
 8. Suur-Vatulaattori Sipilä sanoo:

  Soldiers of Odin = SOD = An unpleasant or obnoxious person. Something that is difficult or causes problems.
  Lähde: Oxford Dictionaries

  Huumoria ei tarvitse tehdä, se vain tapahtuu.

  (-2)
  • totuus kans alle sanoo:

   Birger Jarl olisi osuvampi historiallinen esikuva kuin myyttinen Odin. S.O.B? S.O.B.J?

   (-1)
 9. Kauko Korppu sanoo:

  This comment has been removed due to low ratings.

 10. partiotuutiset sanoo:

  On myös väläytelty poliisin vastapainoksi erityisiä rosvopartioita. Kyseiset partiot voitaisiin koota paikallisista rikollistaustan omaavista henkilöistä ja nämä partiot voisivat hoitaa hyvin tärkeitä yhteiskunnallisia tehtäviä kuten poliisin työllistäminen sekä pelon lietsonta. Poliisissa ollaan oltu hieman varautuneita kyseisenlaista partiotoimintaa kohtaan, sillä poliisin mukaan heillä olisi tarpeeksi tekemistä ilman, että tarvitsisi olla kaitsemassa yhtään enempää ihmisiä potentiaalisesti vihamielisissä tilanteissa. Rosvopartioiden tarve on myös kyseenalaistettu, sillä että katupartioiden toiminta tuntuu jo sinällään kattavan melko pitkälti rosvopartioiden toimenkuvan.

  (-3)
  • Poliisi Johtaja sanoo:

   Nyt media on kyllä ymmärtänyt poliisiylijohtajan kommentin täysin väärin. Poliisihan nimenomaan tukee lämpimästi tällaista kansalaisten oma-aloitteista toimintaa. Kaikki on hyvin niin kauan, kun toiminta pysyy lain sallimissa rajoissa, ja jos ei nyt ihan lain rajoissa pysyttäisikään, niin kohtuudessa pysyminenkin riittää. Ketään ei saa lyödä turpaan, jos huvittaa – paitsi matuja, muuten värivammaisia, punavihermädättäjiä, suvakkeja ja nalkuttavaa muijaa.

   (-4)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.