Osasto: Nekrologit

Mauno Koivisto fundeerasi asiat läpi

0
8

The ThinkerCreative Commons License Japanexperterna.se

(TURKU) Presidentti Mauno Koivisto fundeerasi asiat loppuun perjantaina. Työmiehenä uransa aloittaneelle Koivistolle se oli sopiva aika saada pohdinnat valmiiksi.

Mietinnän lopputulosta edelleen etsiville hänellä oli tarjota kannustuksen sanoja.

“Kyllä se siitä.”

Fundeerauksen saavuttua päätökseen hänen matkansa jatkui lentopallokentän ohitse katse koko ajan itään pälyillen. Seuraan liittyi kaljupäinen mies, joka kysyi Koivistolta oliko tämä nyt valmis jättämään paikkansa kun ylhäältä pyydetään.

Tällä kertaa Koivisto vastasi myöntävästi.

 

 

Paavo Väyrynen siirtyi pitkällisen taistelun jälkeen parodiahorisontin taakse

0
5

HorizonCreative Commons License Jason Devaun

(ÄÄRIRAJOILLA) Suomen kansa sai tällä viikolla suruviestin, kun moninkertainen ministeri ja Jumalan valittu Paavo Väyrynen siirtyi rajan taakse. Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrysen taistelu parodiahorisonttia vastaan oli jatkunut jo pitkään, mutta lopullinen vahvistus poismenolle tästä maailmasta saatiin Väyrysen blogissa torstaina.

“Surun lisäksi tämä on myös ilon hetki. Paavo ja puolue ovat vihdoin yhtä, kuten hän on aina halunnut”, totesi Väyrysen muistoyhdistyksen puheenjohtaja Jare Henrik Tiihonen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus, missä joku saattaa nähdä häivähdyksen ironiaa. Väyrystä jäävät kaipaamaan Kansalaispuolueen johto ja Keminmaan kirjaston henkilökunta.

 

Kuolema tappoi Lemmy Kilmisterin

0
12

Adoration...Creative Commons License Art4TheGlryOfGod by Sharon

(HAMMERSMITH) Basisti ja rockjumala Lemmy Kilmister on kuollut. Odotusten vastaisesti Kilmister ei menehtynyt huumeisiin tai alkoholiin, vaan hänet tappoi kuolema. 

Muusikolle itselleen kuolema tuli yllätyksenä.

“Lauleskelin siinä Overkillin kakkossäkeistöä ja ihmettelin kehoni staattista tilaa, kun pääsin  ‘On your feet you feel the beat, it goes straight to your spine, Shake your head you must be dead if it don’t make you fly’ -kohtaan”, hän muistelee.

Lemmy Kilmisteriä jäävät kaipaamaan lukuisat musiikinystävät sekä Jack Danielsin osakkeenomistajat. Ian Kilmisteriä jää puolestaan kaipaamaan hänen äitinsä.

Terry Pratchettin viimeinen seuralainen: “TULIN VAIN KÄYMÄÄN KYLÄSSÄ”

0
4

DiscworldCreative Commons License Shanthanu Bhardwaj

 

(MON REPOS) Kirjailija Terry Prachettin viimeinen seuralainen ihmettelee hänen torstaisesta vierailustaan noussutta hälyä. Vieras oli sanojensa mukaan vain tavallisella iltaratsastuksella ja kiistää syyllistyneensä henkirikokseen.

“MINÄKÖ? TAPPAMASSA? ENHÄN TOKI. IHMISET HEITTÄVÄT HENKENSÄ, MUTTA SE ON HEIDÄN ASIANSA. MINÄ ASTUN REMMIIN VASTA SEN JÄLKEEN. OLISIHAN TÄMÄ HEMMETIN TYPERÄ MAAILMA JOS IHMISET HEITTÄISIVÄT HENKENSÄ KUOLEMATTA, VAI MITÄ?”, hän toteaa.

Scotland Yard selvittää Pratchettin kuolemaa yhdessä Ankh-Morporkin kaupunginvartioston kanssa. Tapahtuneen jälkeen kuulusteltu vieras ei kuitenkaan suostu puhumaan tapahtuneesta, eikä edes kertomaan koko nimeään.

“JOS MINULLA OLISI ETUNIMI, NIIN TOINEN NIMENI OLISI VELVOLLISUUS.”

Vasemmistoliitto ja Vihreät leikkaisivat velkaa myymällä periaatteita

0
8

(KABINETTI) Vasemmistoliitto ja Vihreät hankkisivat valtiolle tuloja myymällä tarpeettomiksi todettuja periaatteita. Puolueet julkaisivat tiistaina julkilausuman, jonka mukaan ne aikovat itse myös jatkossa näyttää esimerkkiä siitä, kuinka vastuuta yhteisistä asioista kannetaan laittamalla periaatteiden ohella myös lupaukset, aikomukset ja valat lihoiksi, milloin ministeripaikassa kiinni pysyminen sitä vaatii.

“Monissa kehittyvissä talouksissa on suuri tarve ja kysyntä erilaisille periaatteille, jotka koskevat esimerkiksi  niin sanottua ´uutta, avointa poliittista kulttuuria´, ´korkeaa poliittista moraalia´ ja ´rahavallan vastustamista´”, julkilausumassa vakuutetaan. Puolueet laskevat, että kaikki nykyiset periaatteet myymällä valtion kassaan voisi kilahtaa parikin kymmentä euroa. Vihreät ja Vasemmistoliitto uskovat tämä riittävän valtionvelan puolittamiseen.

Kriitikot ovat heti tuoreeltaan epäilleet sitä, onko Vasemmistoliitolla ja Vihreillä itsellään enää jäljellä periaatteita myytäväksi. Puolueet vakuuttavat, että joitain kyllä on vielä takataskussa, vaikka Vihreät ovat jo muun muassa hyväksyneet lisäydinvoiman, pitäneet hallitusta pystyssä läpi itsenäisen Suomen suurimman korruptioskandaalin ja hyväksyneet ministeriltään pienet flirttailut harmaan talouden kanssa. Vasemmistoliitto puolestaan on esimerkiksi tehnyt 180 asteen käännöksen suhteessa EU-tukipaketteihin, leikannut valtaosan kaikkein rikkaimpien omistajasukujen osinkoveroista pois ja pyrkinyt peittelemään tätä kuprua muun muassa hehkuttamalla opintotukipäätöksiä.

Vihreät ja Vasemmistoliitto vetoavat julkilausumassaan muihin puolueisiin myös sen puolesta, että kaikki puolueet esittäisivät ensi tilassa yhteislauluna Dead Kennedys -yhtyeen kappaleen “Chickenshit Conformist”.