Kategoriat
Nekrologit Paavi Seksivau

Egypti vaatii Elisabet II:n palsamoitua ruumista kansallismuseoonsa

(CAMELOT) Egypti on vaatinut kuningatar Elisabet II:n ruumiin luovuttamista kansallismuseoon ”vanhojen hyvien aikojen hengessä”.

”Ja kun sanon vanhat hyvät ajat, niin tarkoitan tietenkin että kiitti vitusti kaikesta”, toteaa Egyptiläisen museon johtaja Ali Rawid-duh.

Esiin on myös noussut ajatus, että torstaina edesmennyt kuningatar saisi viimeisen leposijansa puolisonsa, viime vuonna kuolleen prinssi Philipin viereltä. Ehdotukseen Philipin siirtämisestä samaan museoon Egypti vastasi ”ei tartte, mutta kiitti”.

Elisabetin ympärille on kaavailtu suurnäyttelyä, joka esittäisi muinaisen Ison-Britannian suurvallan saavutuksia aina ensimmäisistä kehruukoneista 1800-luvun asuinrakentamisen kautta yksinkertaisiin ikkunalaseihin. Näin se kattaisi kokonaan lähes kolmen vuosisadan teknisen kehityksen.

”Voisimme ottaa imperiumin hengessä myös kuningattaren kuolinhatun, pari täytettyä corgia ja suurimman osan Balmoralin pöytähopeista, ihan mitä nyt merikonttiin mahtuu”, Rawid-duh linjaa.

Egyptin vaatimus on herättänyt närää lukuisissa muissa maissa, jotka eivät koe asioiden menneen ihan putkeen edellisen seitsemän vuosikymmenen aikana. Esimerkiksi Kenia on vaatinut Elisabetin toista kättä tai vähintään värttinä- ja kehräsluuta.

Nigerian hallitus ilmoitti olevansa valmis tyytymään Elisabetin kuolinnaamioon, paitsi jos se on vain William Shatnerin kasvot sisältä katsottuna.

”Kuningattaren tukka on kyllä kivan värinen”, haaveilee puolestaan Etelä-Rhodesian Ian Smith.

Elisabet II:n seuraaja monarkkina on hänen vanhin poikansa Charles, joka on päättänyt käyttää hallitsijanimeä Kaarle III Avionrikkoja. Uusi kuningas on nostattanut laineita kulttuurisotarintamalla, mikä on vertauksena vähän sama kuin arvioisi Aleksi Valavuoren puheet hivenen epäluotettaviksi.

”Toisaalta tuntuu hyvin vastenmielisen wokelta, että kuningattaren rooliin nimitetään mies. Toisaalta tämä korjaa merkittävän tasa-arvo-ongelman, joka on vaivannut koko Kansainyhteisöä jo kauan”, arvioi maatalouskosmetologi ja kauppatieteiden ylioppilas Hesekiel Tupailtajäärä.

Kategoriat
Nekrologit

Mauno Koivisto fundeerasi asiat läpi

The ThinkerCreative Commons License Japanexperterna.se
(TURKU) Presidentti Mauno Koivisto fundeerasi asiat loppuun perjantaina. Työmiehenä uransa aloittaneelle Koivistolle se oli sopiva aika saada pohdinnat valmiiksi.
Mietinnän lopputulosta edelleen etsiville hänellä oli tarjota kannustuksen sanoja.
”Kyllä se siitä.”
Fundeerauksen saavuttua päätökseen hänen matkansa jatkui lentopallokentän ohitse katse koko ajan itään pälyillen. Seuraan liittyi kaljupäinen mies, joka kysyi Koivistolta oliko tämä nyt valmis jättämään paikkansa kun ylhäältä pyydetään.
Tällä kertaa Koivisto vastasi myöntävästi.
 
 

Kategoriat
Nekrologit

Paavo Väyrynen siirtyi pitkällisen taistelun jälkeen parodiahorisontin taakse

HorizonCreative Commons License Jason Devaun
(ÄÄRIRAJOILLA) Suomen kansa sai tällä viikolla suruviestin, kun moninkertainen ministeri ja Jumalan valittu Paavo Väyrynen siirtyi rajan taakse. Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrysen taistelu parodiahorisonttia vastaan oli jatkunut jo pitkään, mutta lopullinen vahvistus poismenolle tästä maailmasta saatiin Väyrysen blogissa torstaina.
”Surun lisäksi tämä on myös ilon hetki. Paavo ja puolue ovat vihdoin yhtä, kuten hän on aina halunnut”, totesi Väyrysen muistoyhdistyksen puheenjohtaja Jare Henrik Tiihonen.
Asiasta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus, missä joku saattaa nähdä häivähdyksen ironiaa. Väyrystä jäävät kaipaamaan Kansalaispuolueen johto ja Keminmaan kirjaston henkilökunta.
 

Kategoriat
Kulttuuri Nekrologit

Kuolema tappoi Lemmy Kilmisterin

Adoration...Creative Commons License Art4TheGlryOfGod by Sharon
(HAMMERSMITH) Basisti ja rockjumala Lemmy Kilmister on kuollut. Odotusten vastaisesti Kilmister ei menehtynyt huumeisiin tai alkoholiin, vaan hänet tappoi kuolema. 
Muusikolle itselleen kuolema tuli yllätyksenä.
”Lauleskelin siinä Overkillin kakkossäkeistöä ja ihmettelin kehoni staattista tilaa, kun pääsin  ’On your feet you feel the beat, it goes straight to your spine, Shake your head you must be dead if it don’t make you fly’ -kohtaan”, hän muistelee.
Lemmy Kilmisteriä jäävät kaipaamaan lukuisat musiikinystävät sekä Jack Danielsin osakkeenomistajat. Ian Kilmisteriä jää puolestaan kaipaamaan hänen äitinsä.

Kategoriat
Kulttuuri Nekrologit

Terry Pratchettin viimeinen seuralainen: "TULIN VAIN KÄYMÄÄN KYLÄSSÄ"

DiscworldCreative Commons License Shanthanu Bhardwaj
 
(MON REPOS) Kirjailija Terry Prachettin viimeinen seuralainen ihmettelee hänen torstaisesta vierailustaan noussutta hälyä. Vieras oli sanojensa mukaan vain tavallisella iltaratsastuksella ja kiistää syyllistyneensä henkirikokseen.
”MINÄKÖ? TAPPAMASSA? ENHÄN TOKI. IHMISET HEITTÄVÄT HENKENSÄ, MUTTA SE ON HEIDÄN ASIANSA. MINÄ ASTUN REMMIIN VASTA SEN JÄLKEEN. OLISIHAN TÄMÄ HEMMETIN TYPERÄ MAAILMA JOS IHMISET HEITTÄISIVÄT HENKENSÄ KUOLEMATTA, VAI MITÄ?”, hän toteaa.
Scotland Yard selvittää Pratchettin kuolemaa yhdessä Ankh-Morporkin kaupunginvartioston kanssa. Tapahtuneen jälkeen kuulusteltu vieras ei kuitenkaan suostu puhumaan tapahtuneesta, eikä edes kertomaan koko nimeään.
”JOS MINULLA OLISI ETUNIMI, NIIN TOINEN NIMENI OLISI VELVOLLISUUS.”

Kategoriat
Kotimaa Nekrologit Politiikka

Vasemmistoliitto ja Vihreät leikkaisivat velkaa myymällä periaatteita

(KABINETTI) Vasemmistoliitto ja Vihreät hankkisivat valtiolle tuloja myymällä tarpeettomiksi todettuja periaatteita. Puolueet julkaisivat tiistaina julkilausuman, jonka mukaan ne aikovat itse myös jatkossa näyttää esimerkkiä siitä, kuinka vastuuta yhteisistä asioista kannetaan laittamalla periaatteiden ohella myös lupaukset, aikomukset ja valat lihoiksi, milloin ministeripaikassa kiinni pysyminen sitä vaatii.
”Monissa kehittyvissä talouksissa on suuri tarve ja kysyntä erilaisille periaatteille, jotka koskevat esimerkiksi  niin sanottua ´uutta, avointa poliittista kulttuuria´, ´korkeaa poliittista moraalia´ ja ´rahavallan vastustamista´”, julkilausumassa vakuutetaan. Puolueet laskevat, että kaikki nykyiset periaatteet myymällä valtion kassaan voisi kilahtaa parikin kymmentä euroa. Vihreät ja Vasemmistoliitto uskovat tämä riittävän valtionvelan puolittamiseen.
Kriitikot ovat heti tuoreeltaan epäilleet sitä, onko Vasemmistoliitolla ja Vihreillä itsellään enää jäljellä periaatteita myytäväksi. Puolueet vakuuttavat, että joitain kyllä on vielä takataskussa, vaikka Vihreät ovat jo muun muassa hyväksyneet lisäydinvoiman, pitäneet hallitusta pystyssä läpi itsenäisen Suomen suurimman korruptioskandaalin ja hyväksyneet ministeriltään pienet flirttailut harmaan talouden kanssa. Vasemmistoliitto puolestaan on esimerkiksi tehnyt 180 asteen käännöksen suhteessa EU-tukipaketteihin, leikannut valtaosan kaikkein rikkaimpien omistajasukujen osinkoveroista pois ja pyrkinyt peittelemään tätä kuprua muun muassa hehkuttamalla opintotukipäätöksiä.
Vihreät ja Vasemmistoliitto vetoavat julkilausumassaan muihin puolueisiin myös sen puolesta, että kaikki puolueet esittäisivät ensi tilassa yhteislauluna Dead Kennedys -yhtyeen kappaleen ”Chickenshit Conformist”.

Kategoriat
Kulttuuri Nekrologit Urheilu

Kai Pahlman otettiin viimeisen kerran vaihtoon

(NURMIKENTTÄ JOSSAIN)  Kai Pahlman otettiin viimeisen kerran vaihtoon. Ennen vaihtoa Pahlman, taiteilija urheilun ja musiikin saralla, ehti tehdä satoja maaleja ja tuhansia vaikutuksia.
Kentälle jäi pianomusiikin sekaan leijailemaan pallo, joka laski yläkierteisenä nopeasti lakipisteestään kohti maalin yläkulmaa. Pahlman ei jäänyt vaihdon jälkeen stadionille, vaan jatkoi matkaansa kohti seuraavia otteluita.

Kategoriat
Nekrologit

Kari Tapio tuuraamaan Kirkan joulukiertuetta

Uusia estradeja valloittanut laulaja iloinen mahdollisuudesta
(VALOON PÄIN) Laulaja Kirkan joulukonserttikiertueen perutut konsertit hoitaa Kari Tapio. Tuuraaja äänen rasittumisesta kärsivälle Kirkalle löytyi yllätyksenä kiertueen järjetäjillekin. Kari Tapio esiintyi Provinssirockissa viime kesänä.

Kategoriat
Nekrologit

Ennustajamustekala Einari Vidgren on kuollut

(VIEREMÄ) Etenkin jalkapallon MM-kisojen aikaan julkisuudessa ollut mustekala ja teollisuusneuvos Einari Vidgren on kuollut. Vidgren tuli tunnetuksi metsäkoneyhtiö Ponssen perustajana, jolla oli yliluonnollinen kyky nähdä tulevaisuuteen ja ennustaa Saksan menestystä.
Viimeisinä vuosinaan Vidgren perusti säätiön, jonka tarkoituksena on nostaa koneellisen puunkorjuun alalla tehtävän työn arvostusta sekä lahjoitti Paula Lehtomäen (kesk) vaalikampanjaan rahaa.
Oberhausenin Sea Life -akvaarion tiedotteessa kerrottiin, että 67-vuotias Vidgren kuoli tiistain vastaisena yönä omassa altaassaan.

Kategoriat
Nekrologit

Billy on kuollut, ja sitä tarina vaatikin

Moottoripyöräilijä, vaihtoehtokansalainen Billy on kuollut. Hän seurasi näin hyvää ystäväänsä Wyattia ja asianajaja George Hansonia. Kaipaamaan jäi etenkin Steppenwolf-yhtye.
Kuolemaa edelsivät useat järjestäytyneen yhteiskunnan valtarakenteiden kaikkialle ulottuvia lonkeroita symboloivat kohtaamiset toisaalta pikkukaupunkien punaniskojen, toisaalta erilaista elämää janoavien hippiyhteisön jäsenten kanssa. Tällaisten kohtaamisten jäljiltä elokuvataiteen tuntijat osasivat jo odottaa kuolemaa ja monet pitivät sitä jopa ainoana mahdollisena päätöksenä. Loppujen lopuksi kuolema osoittautui kaikkien yhteiskuntaa vastaan suunnattujen pyristelyjen  jälkeen ainoaksi tavaksi olla todella vapaa.