Kategoriat
Nekrologit Paavi Seksivau

Egypti vaatii Elisabet II:n palsamoitua ruumista kansallismuseoonsa

(CAMELOT) Egypti on vaatinut kuningatar Elisabet II:n ruumiin luovuttamista kansallismuseoon ”vanhojen hyvien aikojen hengessä”.

”Ja kun sanon vanhat hyvät ajat, niin tarkoitan tietenkin että kiitti vitusti kaikesta”, toteaa Egyptiläisen museon johtaja Ali Rawid-duh.

Esiin on myös noussut ajatus, että torstaina edesmennyt kuningatar saisi viimeisen leposijansa puolisonsa, viime vuonna kuolleen prinssi Philipin viereltä. Ehdotukseen Philipin siirtämisestä samaan museoon Egypti vastasi ”ei tartte, mutta kiitti”.

Elisabetin ympärille on kaavailtu suurnäyttelyä, joka esittäisi muinaisen Ison-Britannian suurvallan saavutuksia aina ensimmäisistä kehruukoneista 1800-luvun asuinrakentamisen kautta yksinkertaisiin ikkunalaseihin. Näin se kattaisi kokonaan lähes kolmen vuosisadan teknisen kehityksen.

”Voisimme ottaa imperiumin hengessä myös kuningattaren kuolinhatun, pari täytettyä corgia ja suurimman osan Balmoralin pöytähopeista, ihan mitä nyt merikonttiin mahtuu”, Rawid-duh linjaa.

Egyptin vaatimus on herättänyt närää lukuisissa muissa maissa, jotka eivät koe asioiden menneen ihan putkeen edellisen seitsemän vuosikymmenen aikana. Esimerkiksi Kenia on vaatinut Elisabetin toista kättä tai vähintään värttinä- ja kehräsluuta.

Nigerian hallitus ilmoitti olevansa valmis tyytymään Elisabetin kuolinnaamioon, paitsi jos se on vain William Shatnerin kasvot sisältä katsottuna.

”Kuningattaren tukka on kyllä kivan värinen”, haaveilee puolestaan Etelä-Rhodesian Ian Smith.

Elisabet II:n seuraaja monarkkina on hänen vanhin poikansa Charles, joka on päättänyt käyttää hallitsijanimeä Kaarle III Avionrikkoja. Uusi kuningas on nostattanut laineita kulttuurisotarintamalla, mikä on vertauksena vähän sama kuin arvioisi Aleksi Valavuoren puheet hivenen epäluotettaviksi.

”Toisaalta tuntuu hyvin vastenmielisen wokelta, että kuningattaren rooliin nimitetään mies. Toisaalta tämä korjaa merkittävän tasa-arvo-ongelman, joka on vaivannut koko Kansainyhteisöä jo kauan”, arvioi maatalouskosmetologi ja kauppatieteiden ylioppilas Hesekiel Tupailtajäärä.

9 vastausta aiheeseen “Egypti vaatii Elisabet II:n palsamoitua ruumista kansallismuseoonsa”

Eikö se ole Charles III? Hallitsijoiden nimiähän ei kuulemma enää ”suomalaisteta”.

Mielestäni Egypti hieman liioittelee ja olisi syytä pysyä vakiintuneissa brittiläisissä haudanryöstön rajoissa eli alan standardeissa. Riittää kun Kairoon toimitetaan kuningattaren kruunu, monarkin hevoskärryt ja vapaavalintainen kuivattu ruumiinosa. Näillä pääsee jo aika pitkälle ja laajempaan näyttelyyn voi sitten tiedustella kattavampaa kuningatarta.

Olis tämäkin guningatar vielä elossa ilman nykyistä akkahallitusta joka nosti pensan ja sähkön hinnan.

Kiitos tämä oli nerokas. Tiivistää hyvin Brittien imperiumin häpeilemättömän moraalittomuuden. Kaikki voitaisiin korvata, rahasta ei ole pulaa. Edes niitä, jotka ovat vielä elossa ja Brittein valtiohallinnon kiduttamia ei kompensoida.

Egypti on keksinyt todellisen kultasuonen kun on ruvennut vaatimaan provisiota kaikista muualla maapallolla tehdyistä palsamoinneista ja laskutusperusteena on tuotoksen nähneiden ihmisten lukumäärä. Esimerkiksi Venäjälle lasku vain Kremlissä näytteillä olevista neuvostojohtajien ruumiista on niin suuri että Venäjä on menossa konkurssiin, koska lasku on paljon suurempi kuin erikoisoperaation johdosta toimeenpantujen sanktioiden kokonaisvaikuitus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Valoisa Pisa-tulos: Jopa 4 prosenttia Orwelliin viittaavista on jo lukenut Orwellia

(MUTSIN LUONA) Huoli suomalaisten vähenevästä lukuinnosta saattaakin olla perusteeton, iloitsevat tutkijat. Uusien Pisa-mittaustulosten mukaan tiettyjen klassikkoteosten lukeminen on lisääntynyt tilastollisesti...

Close