Kategoriat
Kotimaa Nekrologit Politiikka

Vasemmistoliitto ja Vihreät leikkaisivat velkaa myymällä periaatteita

(KABINETTI) Vasemmistoliitto ja Vihreät hankkisivat valtiolle tuloja myymällä tarpeettomiksi todettuja periaatteita. Puolueet julkaisivat tiistaina julkilausuman, jonka mukaan ne aikovat itse myös jatkossa näyttää esimerkkiä siitä, kuinka vastuuta yhteisistä asioista kannetaan laittamalla periaatteiden ohella myös lupaukset, aikomukset ja valat lihoiksi, milloin ministeripaikassa kiinni pysyminen sitä vaatii.
”Monissa kehittyvissä talouksissa on suuri tarve ja kysyntä erilaisille periaatteille, jotka koskevat esimerkiksi  niin sanottua ´uutta, avointa poliittista kulttuuria´, ´korkeaa poliittista moraalia´ ja ´rahavallan vastustamista´”, julkilausumassa vakuutetaan. Puolueet laskevat, että kaikki nykyiset periaatteet myymällä valtion kassaan voisi kilahtaa parikin kymmentä euroa. Vihreät ja Vasemmistoliitto uskovat tämä riittävän valtionvelan puolittamiseen.
Kriitikot ovat heti tuoreeltaan epäilleet sitä, onko Vasemmistoliitolla ja Vihreillä itsellään enää jäljellä periaatteita myytäväksi. Puolueet vakuuttavat, että joitain kyllä on vielä takataskussa, vaikka Vihreät ovat jo muun muassa hyväksyneet lisäydinvoiman, pitäneet hallitusta pystyssä läpi itsenäisen Suomen suurimman korruptioskandaalin ja hyväksyneet ministeriltään pienet flirttailut harmaan talouden kanssa. Vasemmistoliitto puolestaan on esimerkiksi tehnyt 180 asteen käännöksen suhteessa EU-tukipaketteihin, leikannut valtaosan kaikkein rikkaimpien omistajasukujen osinkoveroista pois ja pyrkinyt peittelemään tätä kuprua muun muassa hehkuttamalla opintotukipäätöksiä.
Vihreät ja Vasemmistoliitto vetoavat julkilausumassaan muihin puolueisiin myös sen puolesta, että kaikki puolueet esittäisivät ensi tilassa yhteislauluna Dead Kennedys -yhtyeen kappaleen ”Chickenshit Conformist”.

8 vastausta aiheeseen “Vasemmistoliitto ja Vihreät leikkaisivat velkaa myymällä periaatteita”

Tiedotustilaisuuden lopuksi Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajat jäivät raapimaan päitään kun lehden toimittaja kysyi miten heidän puoleensa eroavat muista puolueista – ”no ainakin me ollaan tosi nuorekkaita”.

Sukupolvelleni tyypillisenä, minulta puuttuu kaikki arvot ja periaatteet ja elämältäni puuttuu suunta. Voisin ehkä muutaman periaatteen ostaakin, mahdollisesti tehdä tuottoakin myymällä niitä eteenpäin

Pyydän anteeksi jos minulla on ollut periaatteita. Naulatkaa minut ristille modernilla tavalla.

Myydyistä periaatteista, lupauksista, aikomuksista ja valoista saatua rahaa voidaan käyttää valtionvelan maksuun. Kaikki myydyt periaatteet (à 2 euroa) huomioiden valtionvelka kuittaantuisi välittömästi pelkästään Vasemmistoliiton ja Vihreiden voimin.

Talouspoliittisen tutkimuskeskuksen selvityksen mukaan poliitikoilta on ostettu periaatteita myös käänteishuutokaupalla, eikä yhtään periaatetta ole jäänyt myymättä, vaikka alhaisimmat tarjoukset ovat olleet puupenni, kaarnanpala, käpy sekä Paavo Väyrysen ja Paavo Lipposen kirjallinen tuotanto.
Tutkimuskeskuksen tilastojen mukaan joistakin poliitikkojen myymistä tuotteista kuten ”vähän käytetty moraali, myydään pois tarpeettomana” on jo ylitarjontaa markkinoilla, koska poliitikkojen korkeat periaatteet eivät anna myöten ottaa vaihdossa heille tarjottua samaa, mutta korkeampilaatuista tuotetta.

Periaatteiden myynti on monessa suhteessa hyvin vihreää toimintaa. Tuote on aineeton ja tavallaan verrattavissa palveluun. Siksi sen hiilijalanjälki on lumivalkea. Siis vihreä, tai no mutta kumminkin.
Bisnes on myös sillä tavoin kestävällä pohjalla, että jos periaatteet eivät asiakasta miellytä, myyjällä voi hyvinkin olla muita, samaan tapaan kuin Groucho Marxilla.

Ei periaatteiden myynnissä ole mitään vikaa kunhan hinnasta sovitaan! Osinkotulojen verotuksen laskeminen olisi pitänyt kompensoida kymmenen suurimman pörssiyrityksen kansallistamisella ja ydinvoiman lisärakentaminen tuuli-ja aurinkoenergian nostona 50%:in maan sähköntuotannosta vuoteen 2015 mennessä. Silloin on nimittäin vaalit ja pitää tarjota tuloksia kannattajille…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kai Pahlman otettiin viimeisen kerran vaihtoon

(NURMIKENTTÄ JOSSAIN)  Kai Pahlman otettiin viimeisen kerran vaihtoon. Ennen vaihtoa Pahlman, taiteilija urheilun ja musiikin saralla, ehti tehdä satoja maaleja...

Close