Kategoriat
Sähkeet

Epätodennäköiset sähkeet sunnuntaille

Toimittaja myönsi virheensä – Suomalaisten lehtien päätoimittajat ovat myöntäneet uutistoimintansa prosessien ja journalististen päätöksentekoketjujen heikkouden. Nämä ovat päätoimittajien mukaan johtaneet uutisissa virhepäätelmiin ja jopa väärien tietojen julkaisuun, mikä on myöhemmin jutuista korjattu sitä erikseen lukijalle kertomatta. ”Vika ei ole yksittäisen toimittajan, jonka työkuorma on usein kohtuuton ja työnjohdon tuki olematonta, vaan kyseessä on rakenteellinen- ja asenneongelma, jota olemme alkaneet yhdessä korjata. Siitä tulee toki kustannuksia, mutta integriteetillä ei ole hintalappua”, kertoo päätoimittaja Julius Erehtymätön.

Viranomainen myönsi virheensä – Valtioneuvoston kanslia ja monet ministeriöt ovat myöntäneet tehneensä julkisuuslain suhteen säännöllisesti tarkoitushakuista tulkintaa, joka on hidastanut tai jopa estänyt journalistista tiedonsaantia. ”Vika ei ole yksittäisen virkamiehen, jonka työkuorma on usein kohtuuton ja työnjohdon tuki olematonta, vaan kyseessä on rakenteellinen- ja asenneongelma, jota olemme alkaneet yhdessä korjata. Siitä tulee toki kustannuksia, mutta integriteetillä ei ole hintalappua”, kertoo VNK:n edustaja Virma Vastuu.

Lehti julkaisi hauskan vitsin – Moni kestotilaaja hieraisi tällä viikolla silmiään, kun Suomen suurin uutismedia Lehti julkaisi lystikkään, lämmintä huumoria ja vitsailua sisältävän jutun verkkosivuillaan. Verkkokeskustelijoiden mukaan juttu toikin mieleen muun muassa Speden kulta-ajat kahdeksankymmentäluvulla, jolloin huumorin tarkoituksena ei ollut iva tai pilkka, vaan se oli koko perheelle sopivaa ja yhteiskuntaa rakentavaa viihdettä, jonka ansiosta kansa sai yhdessä nauraa manneille ja lappalaisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lähteet: Uniper-pelastuspaketista puuttuu väitetty jumalauta – lainasaatanat menevät ehkä sivu suun

(BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND) Fortumin omistaman energiayhtiö Uniperin tappiokurimus syvenee, ja uusien tietojen mukaan tilanne on jopa aiemmin kerrottua synkempi. Lehden energiamarkkinatoimittaja...

Close