Kategoriat
Kotimaa

Yhä useampi suomalainen huolissaan siitä mitä norsu hänestä ajattelee

(XANADU) Koronapandemian aikana lisääntyneet työssäjaksamisen ongelmat ja masennusoireet eivät ole uusimpien tilastotietojen mukaan helpottamassa. Vaikka yhä harvempi suomalainen tuntee enää suurta huolta kulkutaudeista, niiden tilalle ovat nousseet perinteisemmät päänvaivat.

”Tällä hetkellä kasvava joukko suomalaisista on yhä enemmän huolissaan siitä, mitähän norsu hänestä oikein ajattelee”, kertoo Suomen akatemian alaisuudessa toimivan taktisen tutkimuksen neuvoston jäsen Aune S. Luoma.

Eniten pelkoja herättävät tällä hetkellä virolaiset, latvialaiset, liettualaiset ja puolalaiset elefantit, mikä on historian saatossa poikkeuksellinen ilmiö. Sen sijaan ruotsalaisten norsujen ajatusten painoarvo on selvästi laskenut, kuten muidenkin aiemmin tavanomaisten verrokkien.

”Kyselytutkimuksissa moni vastaaja kertoo tuntevansa syvää nolostumista norsun edessä jo miltei päivittäin. Joidenkin ihmisten arki on muuttunut hyvin työlääksi. Ihan tavallinen kauppareissu voi olla mahdoton ponnistus, koska he pelkäävät, että norsu huomaa heidän käsiensä olevan yltä päältä veressä”, Luoma jatkaa.

Vaikeisiinkin oireisiin on Luoman mukaan onneksi saatavissa helpotusta, kuten vastikään amerikkalaisessa Princetonin yliopistossa tehdyt psykologiset kokeet osoittavat.

”Nobelisti Daniel Kahnemanin sanoin, ’tuuppas nyt pois sieltä netistä'”, hän tiivistää.

2 vastausta aiheeseen “Yhä useampi suomalainen huolissaan siitä mitä norsu hänestä ajattelee”

Fortumin tappiot ovat aiemmin kerrottua suuremmat, yhtiö tiedotti perjantaina. ”Emme osanneet millään ennakoida, että Venäjä aloittaisi sodan Ukrainassa. Ei myöskään ollut mitenkään nähtävissä, että johtoryhmämme lento täältä Alanyasta Helsinkiin ei toteutuisi näinä kahtena vuotena, jolloin olemme maksaneet siitä Deturille 27 000 euroa päivässä”, kertoo Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo.

Norsun ajatukset selviävät tuossa tuokiossa, kun ele-fantin tulkitsijat kääntävät ne selkosuomeksi. Useimmiten jutut keskittyvät ruuan ja ulkomaan matkailun ympärille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Epätodennäköiset sähkeet sunnuntaille

Toimittaja myönsi virheensä - Suomalaisten lehtien päätoimittajat ovat myöntäneet uutistoimintansa prosessien ja journalististen päätöksentekoketjujen heikkouden. Nämä ovat päätoimittajien mukaan johtaneet...

Close