Kategoriat
Kotimaa Muut lehdet Sähkeet

Sotasähkeiden sanomalehtikatsaus keskiviikoksi

Raju riita raja-aidasta – Suomen ja Venäjän välille ehdotettu raja-aita on joutunut vastatuuleen sen jälkeen, kun kävi ilmi, ettei aitaa välttämättä rakennettaisikaan suomalaisesta puusta ja suomalaisesta ruoasta. Maaseudun Tulevaisuuden pääkirjoitus hämmästelee valtionhallinnon heikkoa sitoutumista kotimaisen tuotannon tukemiseen, hinkua pakottaa kaikki ihmiset asumaan kaupunkeihin sekä susien hyysäämistä.

Näköalatonta politiikkaa – Iltalehti ja Ilta-Sanomat moittivat suomalaista politiikkaa ja liike-elämää pitkään jatkuneesta naiiviudesta suhtautumisessa Venäjään. Analyysikirjoituksissa ihmetellään, eikö jo 1950-luvulla olisi kannattanut rakentaa maahan lähes päästötöntä fuusiovoimaa hämärien itähankkeiden sijaan. Lehdet kehottavatkin Suomea ottamaan jatkossa enemmän oppia Virosta, esimerkiksi inflaation hoidossa.

Grafiikat kertovat dramaattisesta ilmiöstä – Espoolaisten autoilijoiden pysäköinnistä on tehty liian vaivalloista, kritisoi Helsingin Sanomat kaupunkisivuillaan tällä viikolla, viime viikolla sekä edeltävillä viikoilla. Lehti huomauttaa, että pysäköidylle autolleen pääsemiseksi osa espoolaisista joutuu muun muassa kävelemään. Postinumeroalueisiin perustuva karttasovellus myös näyttää, että osa parkkipaikoista sijaitsee aivan muualla kuin Espoossa, esimerkiksi Kemissä, Tyrväällä tai Mänttä-Vilppulassa.

2 vastausta aiheeseen “Sotasähkeiden sanomalehtikatsaus keskiviikoksi”

Raja-aitaan on löydetty halpa ratkaisu. Kaikki elokapinalliset on saatu itärajalle kun on kerrottu että sieltä on tulossa milloin tahansa suuri määrä venäläisiä panssarivaunuja jotka käyttävät mielettömästi polttoainetta jonka päästöt eivät edes ole mukana kansainvälisessä päästölaskennassa. Samoin kaikki kansallismieliset on saatu mukaan omille lohkoilleen, kun heille on jaettu suuri määrä Molotovin coctaileja ja on luvattu että saavat vapaasti tuulettaa oikeaa kainaloaan. Myös pakolaisiin myönteisesti suhtautuvat on saatu mukaan, kun heille on annettu lupa päästää läpi kaikki turvapaikkaa tarvitsevat kunhan pysäyttävät kaikki muut. Pientä kränää on tullut eri ryhmiä edustavien lohkojen rajoille, mutta tähän asti tulijat ovat todenneet että ainakaan sellaisesta kohdasta ei kannata yrittää läpi kun järjestyksenvalvojiksi on värvätty lappu-liisat ja Parkki-Paten tyypit. Kukin ryhmittymä on saanut lisävahvistusta muista EU-maista, viimeisimpänä Italia jonka vaalien tulos on aiheuttanut varsinaisen ryntäyksen jokaisen ryhmän vahvistukseksi.

Kaiken lisäksi pääkaupunkiseudun pysäköintiongelmat ovat ratkenneet, ja autoliikenne sujuu paremmin kuin koskaan ennen.

Tämä artikkeli aivan kuin alleviivaa kaikkia niitä tiedossani olleita ennakkoluuloja liberaalien ja oikeiden suomalaisten välillä. Maamme turvallisuus on viimeisen hallituskauden aikana jätetty (nais-) ministereille (!!), joilla ei ole minkään valtakunnan kokemusta. Tilannetta ei ole helpottanut kokoomuksen jättäminen oppositioon ja keskustan petturuus. Olen henkiökohtaisesti heittänyt itseni peliin puheenjohtaja Orpon ja maamme tulevaisuuden puolesta, mutta kansa voi vieläkin erehtyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Yhä useampi suomalainen huolissaan siitä mitä norsu hänestä ajattelee

(XANADU) Koronapandemian aikana lisääntyneet työssäjaksamisen ongelmat ja masennusoireet eivät ole uusimpien tilastotietojen mukaan helpottamassa. Vaikka yhä harvempi suomalainen tuntee enää...

Close