Kategoriat
Kolumni

Haistakaa hallitus pitkä vittu

VIHAINEN KOLUMNI – Suomen hallitus teki äskettäin uuden ennätyksen ja sorvasi budjetin kasaan hämmästyttävän lyhyessä ajassa. Mikä tarkoitti sitä, että kukaan ministereistä ei halunnut tai osannut pitää puoliaan riihessä. Tuloksena tästä mahtavasta suorituksesta oli se, että kauniista puheista ja vaalilupauksista huolimatta maan jälkeenjäänein sosiaaliturvan muoto, opintotuki, unohtui taas kerran. Korotuksien sijaan tuen määrärahat itse asiassa vähenivät niukasti. Kiitti vaan ihan vitusti, hallituksen mulkut. Ymmärrän kyllä, että opetus- ja kulttuuriministerien virat on jo vuosikaudet kansoitettu puolueiden pahimmalla ylijäämäsaastalla, jolle on pitänyt keksiä jokin loppusijoituspaikka kynnysmattona. Ei niistä ole edes siltarumpuja paukuttamaan.
Te kenties kuvittelette, että hallituskaudesta toiseen voitte luvata mitä vain ja jättää lupauksenne lunastamatta. Kyllä opiskelijat kuitenkin lopulta taipuvat ja äänestävät teitä taas seuraavissa vaaleissa. Ei pidä paikkaansa. Minä olen saanut tarpeekseni tällaisesta perseeseenpanopolitiikasta, ja äänestän seuraavaksi aivan ketä tahansa muuta, mutten ainakaan yhtään nykyistä hallitusryhmää. En tosin usko että ne opposition vässykätkään sen parempaan kykenevät, mutta ainakin hallituspuolueet huomaavat, että tehdyistä päätöksistä on reaalisia seurauksia. Ja jospa edes joku nykyhallituksen jäsenistä putoaisi pois ministerinpalkoilta, kenties jopa eduskunnasta. Tiedän, yhdestä äänestä ei ole paljoakaan iloa, mutta jos esimerkkiä noudattaa vaikkapa 20 000 opiskelijaa, se alkaa jo näkyä. Mukaan saa liittyä, tilaa riittää.
Tätä samaa saatanan kaksinaamaisuutta te politiikan perseääliöt harrastatte puhuessanne nuorison aktivismista. Eräs Kelan ilmeisesti puoluemandaatilla valittu johtaja kehtasi juuri uutisissa väittää, että opintotuen jälkijättöisyys on opiskelijoiden oman passiivisuuden syytä. Tämä on jo niin naurettavaa ja perusteetonta vittuilua ettei siihen voisi vastata kuin ampuma-aseella, minkä sivistyneenä kansalaisena jätän tekemättä. Totta kai, kannatettavaksi aktivismiksi katsotaan vain se, mikä tapahtuu pääpuolueiden omissa nuorisojärjestöissä, joissa indoktrinoidut pikkugöbbelssit voivat kauniisti tukahduttaa viimeisenkin orastavan innon ja muuntaa ihmiset konemaisiksi apparatshikeiksi nuolemaan puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän saappaita. Nuorison omaehtoinen aktivismi taas katsotaan ihan helvetin vaaralliseksi ja tuomittavaksi, minkä kaikki haudoistaan heränneet idiootit todistivat lehtien sivuilla viime vappuna.
Mikä vitun yhteiskunta on sellainen, jossa suurimmaksi rikolliseksi ja vaaratekijäksi katsotaan omasta ja kaltaistensa hyvinvoinnista kiinnostunut henkilö, joka haluaa tehdä asialle jotakin? Se on ihan saatanan sairas kolmen suuren piirileikkiyhteiskunta, jossa ainoa ero poliittisen vakaumuksen välillä on siinä, sammuuko pöytään Juttutuvassa vai jossain muualla.
Saatana miten tyhmää sakkia minä olen äänestänyt! Mutta en äänestä enää. Ja syytä on muistaa, että kun jonkun yli tarpeeksi monta kertaa kävelee, se jossain vaiheessa tulee järkiinsä ja herää. Silloin ei tapahdu kauniita asioita, mutta se on teille aivan oikein. Jos olette omalta osaltanne irtisanoneet yhteiskuntasopimuksen, miksi muidenkaan pitäisi sitä kiltisti noudattaa?
August Elokuu
Kirjoittaja äänesti demareita ja katuu sitä nyt.

91 vastausta aiheeseen “Haistakaa hallitus pitkä vittu”

Samaa mieltä. Olin hyvin pettynyt lukiessani budjetin tylyydestä opiskelijoita kohtaan. Opintotuen korotuksen puuttumisen olisin vielä voinut hyväksyä (vaan en enää kun 4-5 mrd ylijäämä paljastui), mutten sitä, että tulorajojakaan ei voitu nostaa. Perusteluna oli vanha tuttu ”se on ristiriidassa sen kanssa, että eduskunta haluaa opiskelijoiden valmistuvan nopeasti”.
Ääneni menee muualle.

USA pommittaa Lontoota (Uskottavuus: 2,0; 2 arviota)
Englannissa paljastuneet terroristit ovat saaneet USA:n aloittamaan Lontoon Pommitukset. Aseina ovat uudet salaiset energia-säde aseet. Tavalliset Lontoolaiset eivät ole huomanneet mitään. Aivoihin kohdistuva ”tyhjentyminen”, poistaa terrorismi uhkaa n. 1%, 24 tunnissa. Tämä kohdistuu myös pääministeriin, mutta on hyväksyttävä tappiot myös ei terroristien joukoissa. USA:ssa ei tästä syystä ole pääministeriä.
-CIA tiedotus.,

Kyllä, todellakin alkaa vituttamaan tämä touhu.
Ei sillä opintotuella eletä pitkään. Hyvä, jos saa vuokran edes maksettua niin pitäis vielä ruokaa, vaatteita yms tarpeellisia aisioita saada hankittua, mutta siihen tarttee rahaa.. Eduskuntalaiset saa haistaa pitkän paskan mun puolesta.. heidän työnsä on niin turhaa ja siitä maksetaan sitten suuret summat rahaa kuukaudessa ja vielä meidän verorahoista.
Korottakaa nyt saatana se opintotuki ja muut tuet, millä te luulette meidän köyhien opiskelijoiden elävän?
”Menkää töihin” mennään töihin, tienataan rahaa ja verottaja vie suurimman osan saaliista ja sitten ollaan taas siinä tilanteessa et saadaan vuokra maksettua ja eletäänkin makaroonilla sitten loppu kuukausi.
Järjetöntä touhua.
Ja vielä se kun ihmettelevät, että suomen äänestysprosentti on niin pieni, ei kukaan jaksa äänestää, koska kuka tahansa siellä on päättämässä asioista niin paskoja ja muita turhia päätöksiä saadaan vain aikaa eikä keskitytä tärkeisiin, jotka voisi todellakin auttaa suomenkansalaisia.

voi voi kun meillä nyt kävi rahat vähän vähiin, kun noihin meidän pippaloihin käytettiin juuri 10 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja, sori vaan suomalaiset opiskelijat, työttömät ja muut vähäosaiset, ei riitä enää rahat kouluihin ja päiväkoteihin.
Niin ja terveisiä täältä politiikan headquadersseista, menkää opiskelijat töihin että voidaan verottaa teitä oikein kunnolla niin että saadaan taas ensivuonna uudet kalliimmat juhlat teidän kustannuksella! sitäpaitsi pakolaiset tarvii lisää tukia ettei niiden tarvi käydä töissä!
ei meilläkään hyvin mene.

Pitkäaikais- ja kroonikko poliitikkona, tunarina kusipäänä,
tunnustan etten ymmärrä suurimmasta osasta laeista mitään , antakaa anteeksi.
nim. Ike vaan

Että olisi hienoa jos eräskin ministeri tipahtaisi vaaleissa eduskunnasta eikä pystyisi enää maksamaan jättimäisiä asuntolainojaan.

tJooh., Itse velkaannuin opiskeluaikana pahasti ja siinä suossa olen näillänäkymin loppuikäni. Kiitos kaikille tyhjäpäille siellä päättävissä elimissä!

Eikä asiaa muuten yhtään auta linkit säälittäviin blogeihin. Ei yhtään.

Joo ei tarvi ainakaan miettiä mitä tekee kun valmistuu, 1. muutta pois tästä perseenreijästä ettei vaaan verorahat mee tommosten turhanpäivästen mulkkujen palkkojen maksamiseen.

On se kumma juttu kun opiskelijat ovat haluttomia ottamaan opintolainaa. Miksiköhän 90-luvun taitteessa kmonet henkilökohtaiset konkurssit nähnyt polvi ei nosta lainaa mielellään?

Eipä tuo SDP ole muistuttanut vasemmistopuoluetta enää ikiaikoihin. Taisi olla jotain epäselvyyttä siinäkin, miten demarit suhtautui Irakin sotaan…

Tuollaisten tyhjänpäiväisten mulkkujen edeltäjien ansiota on kuitenkin se, että minä ja varsin moni muu kaltaiseni on kahlannut kohtuullisen kelvollisen ILMAISEN koulutusjärjestelmän läpi. Olen saanut opintotukea hieman ja sen päälle vähän VALTION TAKAAMAA opintolainaa. Valtio siis luotti minuun, että maksaisin lainan takaisin. Nostin opintoaikanani lainaa täyden määrän ja enimmillään sitä taisi olla jotakuinkin 7600 euroa. Korko 4 % ja maksuaika määrittelemätön. Nyt on lainaa yli vanha miljoona – asuntoa varten – ja se pitäisi maksella takaisin reilussa 20 vuodessa. Aika pientä oli tuo opintolainailu.
Opiskeluaikana oli pakko tinkiä monesta asiasta. Tehdä vähän töitä, jotta sai lisää tienestiä. Pitipä käydä eläkeläisäidin kukkarollakin ajoittain. Köyhäily opetti pitämään talouskuria, mistä on hyötyä koko loppuelämän. Työn tekeminen auttaa aina elämässä eteenpäin niin taloudellisesti kuin kokemuksenkin puolesta. Äidin kukkarolla käyminen puolestaan lisäsi opiskelumotivaatiota. Yksikään näistä asioista ei saanut minua miettimään, että kunpa saisi valtiolta lisää ilmaista rahaa. Veroja maksan mielelläni, jotta lapsista, sairaista ja vanhuksista pidetään huolta ja jotta muut minun jälkeenikin voivat opiskella ilmaisissa kouluissa.
Kaikenkaikkiaan. Lakatkaa olemasta naiveja. On turha mussuttaa jonkun luvanneen jotakin ja sitten tehneen toista. Todetkaa tilanne ja toimikaa sen mukaan. Eläkää elämäänne ja jos haluatte muutosta, lähtekää politiikkaan tai äänestäkää nuoria eduskuntaan. Joka väittää, että äänestämällä ei voi vaikuttaa, ei todellakaan ymmärrä Suomen poliittista järjestelmää.

Kerrankin on ilo lukea omia ajatuksiani toisen henkilön kirjoittamana. Osuit niin hyvin ytimeen että ihan itkettää. On ikävää huomata opiskelijana vielä sellainenkin seikka, että työttömänä olisi jopa paremmat tulot kuin opiskelijana vaikkei työttömän taloudellinen turvakaan suureellinen ole. Mielestäni opiskelu kuitenkin lisää enemmän kokonaistaloudellista hyötyä yhteiskunnalle mm.(tulevat verotulot suuremmat korkeamman palkkatason ansiosta=progressiivinen verotus, inhimillisen pääoman lisäys yksilölle+yhteisölle…jne…), joten eikö olisi oikeutettua että opiskelijat saisivat edes vähintään samansuuruisen toimeentulon kuin esimerkiksi työttömät.
Yhteiskunta ei voi mitenkään sanoa kohtelevansa kansalaisiaan tasa-arvoisesti, jos puhutaan tulonsiirroista ”huono-osaisille”, vai eikö opiskelijat kuulukaan määritelmän huono-osaiset alle? Arvotetaanko inhimillisen pääoman lisäyksestä (opinnoista) tuleva kuukausittainen hyöty suuremmaksi kuin esim. työttömän tukien ja opintotukien erotuksen suuruus ja sitäkautta arvonlisäys nostaakin jo opiskelijan ”huono-osaisen” yläpuolelle toimeentulossa?

IHAN OIKEIN
Itsekin opiskelijan ”kurjuudessa” elänyt.
Rahat riitti silti aina jokaisella persaukisella opiskelijakaverilla:
a) alkoholiin
b) musiikkiin
c) vaatteisiin
Rahaa siis ON jo tarpeeksi. Edelleen.
Vaikka rahaa oli todella vähän omana opiskeluaikana, illat tehtiin töitä ja yöt opiskeltiin – oli se aika omalla tavallaan erittäin opettavaista. Koulutuksen ohessa tuli arvostus rahaa ja työtä kohtaan. Sellainen asia mitä isolla osaa ihmisistä ei todellakaan näytä enää olevan.
KIITOS KURJUUDESTA, SE ANTOI MINULLE PALJON EVÄITÄ TULEVAISUUTEEN

Rötösherrat kuriin! Veronmaksajana vaadin! Peruspalvelut turvattava! Ei törsäämiselle! Lisäksi myös ”ei” törsäämiselle. Mitenköhän voitan köhän?

Sitten saa vittu Pohjalaisen tekstaripalstalta lukea kuinka ”Opiskelijat vaan juhlivat tuella”. Vittuakos juhlit kun ei ruokaan riitä rahat? Ne juhlii joille pappa betalar.
Vittu.
Äänestäkää vasemmistoliittoa, vihreitä tai SKPta.

Asiakirjoitus… pitäisi saada luettavaksi yleisemminkin jonnekin, esimerkiksi spraymaalattuna arkadianmäen apinatarhan seiniin. Omaan tilanteeseen se korotus ei olisi enää ehtinyt edes vaikuttamaan mutta vituttaa silti kyllä harvinaisen paljon… toivottavasti tästä valmistumisen jälkeen pääsisi äkkiä muuttamaan jonnekin ulkomaille töihin. Tähän paskavaltioon ei tee mieli jäädä veroja maksamaan!

On tää kyllä niin perseeseenpanoyhteiskunta.
Paska hallitus, paska eduskunta.
MITEN JOKU EDUSKUNTA EDES _KEHTAA_ NOSTAA _OMIA_ PALKKKOJAAN.
Monet opiskelijat elävät pienemmillä tuloilla kuin millä eduskunta nosti omia palkkojaan!
Nyt pitäs ottaa kissa tosissaan pöydälle ja alkaa miettimään KENEN me annetaan tässä maassa päättää asioista.
Siellä ei todellakaan ole päättämässä sellaiset ihmiset joiden siellä PITÄISI olla vaan sellaiset jotka HALUAVAT olla.
Eduskunnassa pitäisi olla sellaisia ihmisiä, jotka eivät edes KEHTAISI ottaa itselleen palkankorotusta.
Sitten vasta jos KANSA niin päättäisi. Palkkiona hyvästä työstä tj.
Meni pikkusen ohi aiheen mutta sama kai. Teki mieli vuodattaa.

Surkuhupaisaa tästä tekee sen, että monesti maailmalla Suomea ja pohjoismaita pidetään erääntyypisenä utopiana jossa asiat on vitun loistavasti.
Kertoo tämä sitten suomesta & pohjoismaista, niitten ihalijoista vai sitten koko maailmasta jotain.

No, jos on Suomessa opintotuet pieniä, on ne muualla maailmassa vielä pienempiä. Eikä niitä lukukausimaksujakaan hirveästi tarvitse maksaa. Toisaalta, verotus on sitten taas vitunmoinen vasara tunnettuna suoraan kiinnipuristuneeseen rektumiin.

No onhan se nyt jo selkeetä että tällänen demarisa*****nhoivayhteiskunta on vaan p*****tä! Mut minkäs teet? Tuokaa vaan lisää mutakuonoja tänne ja parantakaa alkoholistien ja narkkareiden hoivayhteiskuntaa. Siinähän sitten ihmettelette ett miks ei rahoi riitä vanhusten hoitoon tai opiskelijoille.

Itsekään en olisi voinut asiaa paremmin lausua. HALLELUJAA JA AAMEN.
Tästä tulee ensimmäinen kommentti, jossa tämä henkilö ei tissejä mainitse.

siis ethän sä voi syyttää ku ittees. vitun typerää äänestää sosiaalikommareita.. turha avautua tässä vaiheessa!! realiteetit käsiin ja paskapuolueiden äänet alas!!!!!

4 miljardin euron ylijäämähän meni yhteiskunnan kermalle, sille prosentille kansasta jonka hallussa on sen verran mammonaa että varallisuusvero poistamalla saadaan sitä kasvatettua kolmella miljardilla vuodessa. Ja sitten mussutetaan siitä että opiskelijat ovat laiskoja paskoja ja kommarit haluavat vaan muiden rahoilla elellä ja — pääministerin sanoin — bailata tekemättä työtä!
Hevonpaskaa, sanon minä. Eiköhän ruveta poijaat diilaamaan huumeita; sillä mun kaveritkin on opintonsa rahoittaneet.

No äänestäkää se Peitsamo sitten eduskuntaan, ja vaikka pari alligaattoria ja Kongon mandrillia seuraksi.
Sitten kun toimittaja Elokuu on valmistunut ja ollut pari vuosikymmentä duunissa niin voisi lukea tekstinsä uudelleen; voipi olla että opiskelijan asema ei siinä vaiheessa kiinnosta vähääkään.

Kylläpäs täällä ollaan vakavia. ”perseeseenpanoyhteiskunta” oli kyllä ihan hauska. Sen sijaan tämä oli kyllä tahatonta huumoria:
”mm.(tulevat verotulot suuremmat korkeamman palkkatason ansiosta=progressiivinen verotus, inhimillisen pääoman lisäys yksilölle+yhteisölle…jne…)”
Valmistumisen jälkeen on sitten aikaa miettiä, kuinkas se korkeampi palkkataso ja mitäs se inhimillinen pääoma olikaan. Ei ole meinaan näkynyt. Hohhoijaa.

Ainakin Kokoomus ja Vihreät taisivat vaatia opintotuen korotusta ennen budjetin julkaisua, joten kenties keväällä kannattaa äänestää jompaakumpaa niistä.
Ja ne, jotka valittavat kansanedustajien palkoista ja sanovat heidän työtään turhaksi, voivat aivan hyvin alkaa lobata diktatuurin puolesta.

Joojoo, vituttaa kun tässä yritän miettiä että miten saan työt ja opinnot yhdistettyä nyt syksyllä, eli millä elän… Pitäisi varmaan alkaa bailaamaan?

Lehti asialinjalla ja vihan seasta löytyy pointtikin! Kommenteissa silti ihmeellistä itkemistä siitä, miten pelastus löytyy vain vasemmalta. Ainakaan yliopistotasolta katsottuna perinteinen demarien suosima kolmikanta ei ole tarjonnut kuin tyhjiä lupauksia ja keppiä opiskelijoille.
Vihreät ja kokoomus vaikuttaisivat tosiaan ymmärtävän opiskelijoita paremmin kuin katoavan maaseudun edunvalvojat tai duunareiden saavutettujen etujen vahtijat. Näistä kahdesta on sitten makuasia äänestääkö hörhömpiä, mutta varmaan parempaa sosiaaliturvaa kannattavia vai opiskelijoiden omaa vastuuva ja menestystä enemmän painottavia, mutta esim. tulorajojen korotukseen varmasti myönteisesti suhtautuvia.

Asiaa tai ei, on tuo vuodatus niin huonosti kirjotettu ja sullottu hupaisaa vittusaatanaa niin täyteen ettei sitä vaivaudu edes loppuun asti lukemaan.

”En tosin usko että ne opposition vässykätkään sen parempaan kykenevät, mutta ainakin hallituspuolueet huomaavat, että tehdyistä päätöksistä on reaalisia seurauksia.”
Vihreitä en haukkus vässyköiksi, vaan uskon, että heillä on enemmän näkemystä ja tukea ajaa nuorten ja opiskelijoiden asioita. Itse haluan antaa juuri heille ääneni, koska uskoni muihin puolueisiin on jo ajat sitten menetetty. Muuten olen samaa mieltä leipätekstin kirjoittaneen kanssa.

23. ”Yhteiskunta ei voi mitenkään sanoa kohtelevansa kansalaisiaan tasa-arvoisesti, jos puhutaan tulonsiirroista “huono-osaisille”, vai eikö opiskelijat kuulukaan määritelmän huono-osaiset alle?”
Vastaus: eivät todellakaan kuulu.
Vähän niin kuin joku sanoisi, että nuorissa on tulevaisuus.

Miksei ihmiset tajua, et jos on joku vikana, nii sille sit pitäs kans tehä jotai. Meistä Ihmisistä se kaikki lähtee. Tuokaa asianne esille ja pitäkää sitä ääntä!Miksi äänestäisit jotakuta joka valehtelee kerta toisensa perään. prkl ku osaa joskus v*tuttaa, ja rankemman puoleisesti. Miks esim. opiskelijoita jotka haluavat tehdä töitä samalla, tulisi rangasista. Eihä tuos oo ny mtn järkee. Hinnat ja elämine nousee vuosi vuodelta ja tuet pysyvät samana? Järkevää taas. Turha itku on turhaa, tehkää asialle jotain. Ihan sama mitä, kuhan jotain. Julkisuus on aina plussaa näissä asioissa.
ps. luovuttajat on minun mielestäni percst. luovutetaan ennenkuin edes keretään alottaa, ja sanotaan ettei se mtn auta. ja perustellaan sitä sillä, että eihän ne asiat kuitenkaa tule muuttumaan. Miksi vaivautua.haloo idiootit!!
(ei oo tarkotus loukata, kuhan puran paineita)

Lipposen sateenkaarihallituksessa oli demarit + nykyiset isommat oppositiopuolueet eli vihreät, vasemmisto ja kokoomus. Parannettiinko silloin opiskelijan opintososiaalista asemaa, vaikka Suomessa oli monta vuotta meneillään suurin talouskasvu sitten toisen maailmansodan? Ei. Ei. … Ei.
Silloin julistettiin meneillään olevaksi ja tulevaksi seitsemän laihaa vuotta. Niinkuin julistetaan nytkin. Suuryrityksetkään eivät tee investointeja ”koska taloudessa ei ole riittävän hyvä vire”.
Ja enitenhän puolueista minä sitten halveksun nimenomaan kepua!

Mutta kuinkas ollakaan, elämä jatkuu, eikä yksikään opiskelija kuole tänäkään lukuvuonna nälkään.

Jorma: mitä saatanan ”omaa vastuuta”? Mitä se opiskelija tarkottikaan? Mäkin työntekijää vai opintojaan suorittavaa?
Tietysti jos isukki maksaa vuokran ja äippä vippaa 500 e kuussa piletysrahaa, voi myöhemmin yhteiskunnan kustantaman tutkinnon jälkeen äänestää kokoomusta ja valittaa, ku ”kaikki mun koval omalla työllä ansaitsemani rahat menee vaa vittu mutakuonojen hyysäämiseen”.

Vielä kun hallitus tajuaisi, että koko maan vauraus on toimivan opintojärjestelmän ansiota… ei meillä ole korkeaa elintasoa sen takia, että SDP:n kätyrit paperiteollisuudessa ovat hankkineet itselleen vitunmoiset palkat ja loistavat työehdot siitä, että painavat kerran päivässä nappulaa ja syövät pullaa loppupäivän.
Meillä on Nokia ja hyvä elintaso ihan tasan sen takia, että opiskelijoiden on annettu käyttää luovuuttaan ja kouluttautua päteviksi työntekijöiksi. Kouluttaudu siinä sitten, kun opintotuki on vitusti alempi kuin minkään sortin standardit siitä, millaiset tulot riittävät elämiseen. Miten ylipäätään kukaan voi hyvinvointiyhteiskunnassa saada vähemmän kuin minimitoimeentulon verran rahaa? Ja jos tekee töitä, niin siitäkin rangaistaan heti! Opintotuki ei ole palkkaa tehdystä työstä (opiskelusta) vaan säälittävä almu kaikkein vähäosaisimmassa asemassa oleville. Sekin almu otetaan pois, jos pyrkii opiskelujen ohella tekemään oman alansa töitä, toisin sanottuna kouluttautumaan työelämään opiskelun aikana.
Mitä muuta voi odottaa hallitukselta, jossa on demareita, keskustalaisia ja svenska talande bättre folkkia? Sitä saa mitä tilaa.

Äänestäkää kristillisiä, varmaan saadaan järkeä päätöksiin ja eduskuntaan vähäosaisista (opiskelijoista ja vanhuksista) välittäviä ihmisiä!

Loistava kirjoitus akuutista aiheesta. Taitaa olla niin ettei poliitikkoja vaan asia yksinkertaisesti kiinnosta. Mitä poliittiseen vaikuttamiseen tulee, siihen kuuluisaan peiliinkin kannattaisi opiskelijoiden kyllä katsoa. Tämä ei kuitenkaan poista tehtyjen (tai pikemminkin tekemättä jätettyjen) päätösten perimmäistä vastuuttomuutta.
Maamme opiskelijoissa kiteytyy tämän kansan eräs luontainen perusominaisuus: kyky ottaa paskaa niskaan ja parrua perseeseen isommin valittamatta. Rohkenen jopa väittää että usein parjattu kulttuurimaa Ranska on tässä meitä edellä, paljon. Autojen polttaminen on väkivaltaa ja viestittää varmaan vaikka mistä…melko ison ja ennenkaikkea TÄRKEÄN kansanryhmän vuosia jatkuva päähän potkimien ei kuitenkaan tulisi heillä kysymykseen. -TO

Ei kuole nälkään, mutta erilaisia sairauksia kunnon ruuan puutteesta, jatkuvassa epävarmuudessa elämisestä ja liiasta työnteosta (opiskelu + työ) seuraa kyllä monille. Miksiköhän opiskelijoiden stressi, masennus ja unettomuus on räjähtäneet käsiin?

Jestas. Olipa kaunis teksti.
Jyrki Katainen tienasi puolueelleen minulta yhden äänen seuraaviin vaaleihin.

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot

Niin… kokoomus esitti oman opintotukimallinsa jokin aika sitten ja sen loppusumma on 750 euroa kuussa. Joka on siis kymmenen euroa VÄHEMMÄN kuin nykyinen opintotuki. Eli siitä vaan äänestämään kokoomusta…
hyvä kirjoitus muuten august elokuulta, mutta voisi muistaa myös sen, että viime aikoina mm. asumislisän vuokrakatto on kohonnut ja toisen asteen opiskelijat ovat saaneet lisää rahaa. eli väite siitä, että opintotukea ei koskaan paranneta, ei pidä paikkaansa.

Kylläpäs täällä nyt Kokoomusta ihannoidaan. Ei tunnu kukaan enää muistavan, että Kokoomus on ollut monissa edellisissä hallituksissa, mutta opintotukea on nostettu viimeksi 1992.

Kansan radio tulee Radio Suomessa sunnuntaisin. Se on hyvä ohjelma. Uskomaton ohjelma. Sinne soitellaan mm. yhteiskunnan epäkohdista. Olen joskus kuunnellut sitä selvinkin päin. Suosittelen suurimmalle osalle näistä kommentoijista.

Nimettömänä on kiva valittaa virtuaaliympyröissä. Se on sitä kansalaisaktiivisuutta. Lukevatkohan kansanedustajat Lehteä?

Kansallisen Kokoomuspuolueen äänestäminen ”protestiksi” osoittaa samanlaista ajattelukyvyn puutetta kuin ”protestiäänen” antaminen Toryille (konservatiivit) Britanniassa.
Kuten The Beatles-yhtye jo aikanaan lauloi ”ah,ah, Mr. Wilson… ah, ah, Mr. Heath…” – ruoho ei todellakaan ole vihreämpää aidan toisella puolella. Vaihtoehdot ja protestit tulee ohjata jonnekin aivan muualle kuin ”monipuoluejärjestelmämme” kolmannelle kivijalalle.

Nojoojoo eikait se Kokoomus mitään viiniä vedeksi muuta, kun ei 90-luvullakaan siihen pystynyt mutta äänestäkkee nyt hyvät ihmiset MITÄVAANMUUTA kuin nykyhallituksessa istuvia puolueita. On se perkele jossain näyttävä jos 500000 ihmisen oikeudet ovat päällekustavaa tavaraa.
Eero lupasi viedä demareita ihmisen suuntaan. Ilmeisesti opiskelija ei olekaan ihminen. Kiittivitusti.
Demareita en äänestä enää ikinä, edes pressanvaaleissa.

Täällä käyvät ihmiset näköjään jo tyrkyttämään omia ehdokkuuksiaan puolihumalaisten kommentoijien niskaan. Minä en tee näin. Lehden vaalikone on neuvonut äänestämään ensi kerraksi Cthulhua, ja tässä pitäydyn. Vai onko Cthulhulla sossujen, junttien tai svenskadiktaattorien jäsenkirja?

Jiri Parma: Tarkoitit varmaan valitusradiota. Minäkin olen kuunnellut sitä. Enkä muuten suosittele sitä kenellekkään. Etenkään selvinpäin!
Mitä tulee opiskelijoiden asemaan niin parannuksen saatte vain kun äänestätte Kokoomusta/Kristillisiä.

Typerintähän tässä opintotukisotkussa on se, että jos ei saa kursseja kasaan ja opintotuki katkeaa, pääsee toimeentulotuelle joka yllättäen on isompi kuin opintotuki.

Asiaa, mitenkähän tämän keskustelun saisi oikeaksi yhteiskunnalliseksi liikehdinnäksi. Mediaan viestiä on turha toivoa, niin on Hesari esimerkiksi leimallisesti opiskelijan valtiontukien korottamista vastaan (ainakin ollut toistaiseksi).
Ei ole oikein sellaista yhteistä julkisuutta, jossa keskustella, paitti sitten tämä netti. Esim Ylen radio lopetti Q.n joka 20-35-vuotiaiden kanava.
Mitenhän Lehden lukijakuntaa saisi kasvatettua raisusti?
Jos moniäänistäis tätä ja rupeais kampanjoimaan debatin ja satiirin puolesta. Uurnille olis hyvä saada poppoo myös.

Typerä on muutenki jos vasemmistolaisena äänestää jotai vutin demareita. Vihreät ja ehkä Vasemmistoliitto on ainoat joilla on enää mitään helvetin kosketuspintaa oikeiden ihmisten elämään.
Pitäisköhän sitä alkaa järjestäytymään?

Äänestäkää vihreitä ja boitokoitaa demareita/keskustaa, niin ehkä jotain saadaan aikaankin. Tietysti demariherrat torneissaan päättelivät, että opiskelutukien huomiotta jättäminen aiheuttaa korkeintaan pari vastalausetta pienen levikin internet-lehdissä, mutta jos sanaa kulkeekin verkossa tarpeeksi pitkälle, voi pilkka osua omaan nilkkaan.
Kenties internetissä onkin enemmän voimaa kun vanhoja kunnon nousukausiaikoja muistelevat keski-ikäiset hallitsijamme uskovatkaan…?

Juu, ei kauheesti naurata… suomen tehokkaaksikin haukuttu koulutusjärjestelmä on vankka vaikuttaja ”rakkaan” valtiomme hyvinvointiin ja lopunperin sen säilymiseen ns. hyvinvointivaltioiden etuoikeutetussa joukossa. Miettikääpä kukin tykönänne seuraavaa: JOS opiskelulle ei luoda riittäviä resursseja, niin suurin osa meistä jättää opiskelematta, koska niin tulee paremmin toimeen -> suomi ”tyhmenee” -> suomalainen ”tietotaito” kärsii -> firmat häipyvät muille maille -> verorahahanat heikkenevät -> ei enää hyvinvointivaltiota… lumipalloefekti, joka maksaa moninverroin enemmän kuin se panos, joka voitaisiin nyt asettaa. Tappio-tappio -tilanne kaikenkaikkiaan. Siis kun joutilaat tapatyöttömät tempovat pennejä reippaasti enemmän kuin opiskelijat jo muutenkin niukasta kassasta, häviää pieninkin into maksaa tälle koneistolle suojelurahaa tai pistää muutenkaan tikkua ristiin kun ei tartte. Porkkanaa työstä ja keppiä vain yrittämisestä on meininki. On oikeasti käynyt mielessä muuttaa kansalaisuuttaan toiseksi, on se useassa valtiossa niin paljon paremmin hoidettu tämäkin yleishyödyllinen puoli.
Ja ettei jäis puskasta parkumiseksi, niin on jo olemassa muutama parannusehdotus, tässä niistä yksi: Opintolainapohjainen opiskelu siten, että lainan (kunnollinen)katto suhteutettaisiin opintojen kestoon ja/tai vaativuuteen, ja kun opinnot päättyvät tutkintoon, valtio antaa velan anteeksi. Mikäli ei valmistu, maksaa itse velkansa. Porkkanaa ja keppiä, ei ainoastaan keppiä.
KK-opsikelijan toimeentulomenot Länsi-Suomessa 500€/kk ilman ensimmäistäkään kaljaa. Tämän päälle vielä koulumenot n. 800€/vuosi (ja tämä on halvimmasta päästä). Tuki on n. 420€, joten lainaa/9kk otettava 1520-1600€ eli 170-180€/kk. Haistakaa arvon paskiaiset Arkadian zoolandiassa tätä…
P.S. Itse äänestänyt vihreitä, tuskin sen parempaa sakkia. Pitäis varmaan liberaaleja tai kommareita seuraavaks, olis ees pieni glimmeri muutoksesta.

Juu, ei kauheesti naurata… suomen tehokkaaksikin haukuttu koulutusjärjestelmä on vankka vaikuttaja ”rakkaan” valtiomme hyvinvointiin ja lopunperin sen säilymiseen ns. hyvinvointivaltioiden etuoikeutetussa joukossa. Miettikääpä kukin tykönänne seuraavaa: JOS opiskelulle ei luoda riittäviä resursseja, niin suurin osa meistä jättää opiskelematta, koska niin tulee paremmin toimeen -> suomi ”tyhmenee” -> suomalainen ”tietotaito” kärsii -> firmat häipyvät muille maille -> verorahahanat heikkenevät -> ei enää hyvinvointivaltiota… lumipalloefekti, joka maksaa moninverroin enemmän kuin se panos, joka voitaisiin nyt asettaa. Sitten vielä kun joutilaat tapatyöttömät tempovat pennejä reippaasti enemmän kuin opiskelijat jo muutenkin niukasta kassasta, häviää pieninkin into maksaa tälle koneistolle suojelurahaa tai pistää muutenkaan tikkua ristiin kun ei tartte. Ei porkkanaa työstä ja keppiä vain yrittämisestä on vissiin meininki.

Voi kuule, kun juuri tuossa kyseisessä patonginpurijoiden sivistysvaltiossa istun ja luen huvittuneena tätä palstaa. Sopii tulla tänne vaan katsomaan ja huomaamaan missä ranskalaiset itse asiassa ovat meitä edellä. Kyllä se vaan on se toisen omaisuuden varastaminen, joka käänteessä kusettaminen, asoiden lykkääminen ja tuhoaminen mikä täällä ainoastaan onnistuu.
Jos haluat asiasi hoidettua kerralla, Suomessa tunnin jono voi tuntua sietämättömältä. Täällä asiasi sen luonteesta riippumatta saat hoidettua kuukaudessa, jos sittenkään. Opiskelijoilla ei ole mitään erityisoikeuksia. Yritin itse avata tiliä ja siihen tarvittiin kolme arkipäivää, joina en juuri muuta tehnyt, konttorin vaihto kolmesti ja ainakin viisi erilaista todistusta joka kerta.
Ja opintotukea ei ole, täällä opiskelevat ainoastaa ne, joiden pappa betalar MYCKET! Oikeassa olette siitä, että meidän utopistinen valtio kohtelee huonosti tulevaisuuttaan suhteessa moniin muulla statuksella kulkeviin kansalaisiinsa. Tulorajojen korotus on ainoa vaihtoehto ja kyllähän se tietysti mietityttää, että ketä kannustaa opiskelemaan minimitulon alle jäävä summa rahaa kuukaudessa, jos se todella otetaan pois kun tienaat liikaa samalla kun hankit sitä kuuluisaa työkokemusta ja suhteita.

Ottakaa sentaan huomioon, etta Suomessa edes saa opintotukea, Britanniassa opiskelleena tiedan, etta takalaisilla ei tukea ole ollenkaan, ellei ole kuurosokearampa ja orpo, eika opintolainassa ole valtiontakausta, £20,000 kokoiset velat eivat ole mitenkaan epatavallisia opiskelujen lopussa ja opiskelustakin pitaa maksaa. Siihen verrattuna kylla kelpaa olla suomalainen, jolle tuki juoksee.
Nimimerkilla hajotkaa paskaanne, Britit.

Vihaa minkä jaksat, tuski huomaat eroa. Olet kasvanut jo siinä maailmassa, jota vihaat. Lyö muuria, joka ei murru. Sinulla ei ole ainuttakaan asiaa, ellet luovu itsestäsi. Kuka olet, mitä haluat tehdä. Minä en kuuntele vain paskaista suuta. Ole enemmän.

Tavoite on työväenluokan alistaminen- eli ei opintotukea ja muutakaan alimmalle luokalle luokkayhteiskunnassa?
Illuminaatti politiikkaa luo meidän hallitus?
Sitäpaitsi koko suomalainen kulttuuri tuhotaan, mutta se paljastuu v asta myöhemmin suomalaisille, nyt ensin lihotetaan porvarit, ja tuhotaan en vasta myöhemmin?
Kristillisyys, hyvinvointivaltio ja demokratia eli kansanvalta ovat illuminaatin tuhoamisen kohteena, koska ne ovat tiellä heidän maailmanvalloituksensa eli new world orderin, uuden maailmanjärjestyksen tiellä?
Siksi pohjoismaat tuhotaan?
Ainakaan ei suomen hallitusta voi tässä liika isänmaallisuudesta haukkua…
Youtube-videot lähteenä ajatuksilleni:
halpatyövoimapula
http://www.youtube.com/watch?v=uBzBicthCfQ
”Matti Vanhanen Is A Freemason”-video (mattivanhanen on vapaamuurari?)
http://www.youtube.com/watch?v=uzWbowNm92w
Ei kai me kokoomuslaiset mitään IHMISOIKEUSRIKOLLISIA olla?
kOKOOmuslainen kapitalisti:”Otan kyllä aina mieluummin ulkolaisia töihin kuin suomalaisia, koska suomalaiset eivät ole niin nöyriä, ja niille joutuu maksamaan enemmän palkkaakin…rasittavaa kansaa on suomalaiset..!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Marsalkka Mannerheim kaikkien aikojen satusuomalainen

(PASILA) Marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim on voittanut ylivoimaisesti Yleisradion järjestämän Satusuomalainen-kilpailun. Kisassa haettiin suomalaisille rakkainta satuolentoa. Marsalkka päihitti torstai-illan...

Close