Kategoriat
Kulttuuri Seksivau

Marsalkka Mannerheim kaikkien aikojen satusuomalainen

(PASILA) Marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim on voittanut ylivoimaisesti Yleisradion järjestämän Satusuomalainen-kilpailun. Kisassa haettiin suomalaisille rakkainta satuolentoa. Marsalkka päihitti torstai-illan jännittävässä finaalissa mm. sellaiset mielikuvitushahmot kuten Timo T.A. Mikkosen, Talvisodan Hengen sekä Suomalaisen Sisun.
Kilpailussa television katsojat saivat näkemiensä esittelyvideoiden perusteella äänestää omaa suosikkiaan. Mannerheimia kutsuttiin katsojapalautteessa “läpikotaisin vastenmielisen oloiseksi”, “päältä yhtä kauhiaksi kuin sisältä” ja “ihan vitun rumaksi hyi saatana!” Mannerheim voitti jokin aika sitten myös Rumin Suomalainen -kilpailun hyvin samankaltaisin argumentein.
Kaikille rakas Mannerheim on siitä erikoinen satuhahmo, ettei hän ole pelkästään yhden taiteilijan hengenluomus, vaan lukemattomien historioitsijoiden, kronikoitsijoiden ja huru-ukkojen vuosikymmenien ahkeran työn tulos.

10 vastausta aiheeseen “Marsalkka Mannerheim kaikkien aikojen satusuomalainen”

Minä olisin äänestänyt Timo Koivusalon Sibeliusta. Pysähdyttävä, vavahduttava ja syvällinen tulkinta. Mutta kelpaa tuo Mannerheimikin paremman puutteessa. Olihan se ihan kova juomaan viinaa. Muuta se ei tainnut tehdäkään ennen kuin karkasi Sveitsiin.

Kuka maksaa, jos näppikseni heittää kohta veivinsä kun lensi limukat suusta tätä lukiessani? Häh! Ehheheee, oli se Marski vaan aika kova jätkä. Kulttuurien museossahan oli muutama vuosi sitten näitä Mannerheim -näyttelyjä tyyliin ”Mannerheim fyysisenä antropologina”, ”Mannerheim kielitieteilijänä”, ”Mannerheim kansatieteilijänä”, ”Mannerheim astronauttina” jne. Ja nyt jalokivenä kruunuun vielä Rumin suomalainenkin! Voiko tästä enää kukaan panna paremmaksi…

Juu ei kukaan todellinen ihminen olisi mennyt ”miehittäjäarmeijaan”
vapaaehtoisesti, vai kummitätikö sinne hommasi , me ollaaan
luusereita kaikki, sanovat sukulaiset nyt.

Ruåtsin kuningas onnitteli suomenruotsalaisia voiton johdosta.
Ryssissä sekin suku myi itseään, ruskeat kielet kertovat.

Minulle on ainakin kerrottu, että Rakas Johtaja Mannerheim on elämänsä aikana mm. hypännyt laskuvarjolla, kehittänyt atomipommin, virtsannut nimensä kaunokirjoituksella Valtioneuvoston seinään ja ohjannut seikkailuelokuvan.

Onko tämä sama tapaus, missä se ukko on hevosen kanssa ”sillai”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Venezuela ja Pluto sopivat asekaupoista

(RAVINTOLA KOSMOS) Venezuelan presidentti Hugo Chavez matkusti tänään pikavierailulle entiselle planeetta Plutolle osoittaakseen solidaarisuutta plutolaisille. Samalla Chavez ja Pluton johtaja...

Close