Kategoriat
Arkisto

Lehden nuorisoliite 1973 vuotta sitten: Jeesus vastaanotettiin riehakkaasti Jerusalemissa

”Woo-oo! Siis Wuu! Mikä on meininki?!” ohjasti muodikkaasti aasilla Jerusalemin pääportin kautta paikalle saapunut rabbi laumaansa: ”siis mä kysyin mikä on meininki?!”
Jeesus Nasaretilaisen kaupunkiin tuloa oli kokoontunut seuraamaan valtaisa seurakunta valmiina ottamaan puolijumalansa vastaan palmun lehviä, kukkia ja vaatteita hänen tielleen levittämällä. Hänen saapumistaan kaupunkiin olikin jo ehditty odotella. Huhu aasilla saapuvan opettajan timantinkovista keikoista oli saanut kansan jo höyryämään lähtökuopissaan.
”Kirjanoppineet ja ylipapit on niin viime vuotta. Jeesus tulee nyt” kuvailivat tunteitaan kadun varressa juuri idolinsa vilaukselta nähneet Netta-Juulia ja Bertta-Äpyli.

Lyhyt, mutta
raivokas show

”Mitä kuuluu Jerusalem?! Onko hyvä meininki?!” avasi Jeesus odotetun shownsa heti suureen temppeliin päästyään. Kalusteet saivat kyytiä ihmisen pojan saadessa vaihteen silmään lavalla.
”Wo-hooo!!! Kaikki paskaksi” riemuitsi rabbi kansan riemun yltyessä hurmokseksi. Keikka kuitenkin laantui sangen nopeasti Jeesuksen vetäytyessä neuvottelemaan jatkosta bändinsä kanssa. Jatkobileet kaupungilla jatkuivat yhtä kaikki myöhään yöhön ja kaikkia kaeskusteluja hallitsi yksi aihe: milloin ja millainen mahtaa olla suuren opettajan seuraava esiintyminen?

13 vastausta aiheeseen “Lehden nuorisoliite 1973 vuotta sitten: Jeesus vastaanotettiin riehakkaasti Jerusalemissa”

Mannerheim, Stalin go go go
Ryti ja Molotov go go go
Molotov ja Stalin go go go
Molotov ja Mannerheim go go go

Jeesus on kunnon artisti, ei tee mitään sellout-paluukiertueita niin kuin joku Guns’n’Roses. Kun kuollaan ristillä niin sitten kuollaan ristillä.

Kyllä sitä comebakkia on monet esim. Adventistit odottaneet, mutta jamppa viettää ansaittuja eläkepäiviä Helin kammioissa, kun taas uljaat soturit sen päälle sylkee Valhallasta.

(Koiranremmi) Mikko Alatalo erosi jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Liikkuva poliisi on hälytystilassa. Tamperelaiset aasit, joilla Alalato ratsasti eduskuntaan on tavattaessa haukuttava pystyyn. Palmunlehvät huojuu ja sinkut heiluu Pispalassa!

(KOPTI) Äskettäin löytynyt Juudaksen evankeliumi -albumi herättää monia kysymyksiä Jeesus H. Kristuksen uran viime viikoista. Tämä herkkiä balladeja ja jopa huumoria sisältävä julkaisu antaa aikaisempaa laajemman kuvan Jeesuksen biisintekijöistä.
Komppikitaristi Matteusta, soolokitaristi Johannesta, basisti Markusta ja rumpali Luukasta on tähänastiset 1973 vuotta pidetty Jeesuksen tärkeimpinä taustahahmoina. He ovat tehneet massiivisen Uusi Testamentti -kokoelman avausalbumit Matteuksen evankeliumi, Markuksen evankeliumi, Luukaksen evankeliumi ja Johanneksen evankeliumi.
Uusi löytö näyttäisi kuitenkin todistavan, että myös aiemmin lähinnä huonona roudarina pidetyllä Juudaksella oli osansa Jeesuksen menestystarinassa. Sellaiset biisit kuin ”Vain Juudas tajuaa” ja ”Jeesus nauroi päin kahdentoista naamaa” kertovat karua kieltään Juudaksen merkittävästä osuudesta Golgothalla pidetyn Jeesuksen viimeisen keikan onnistumisessa.

Toissapäivänä oli se palmusunnuntai. Jo se nyt on kumma, kun Juthani-sedällekkin löytyy kirkkokalenterista juhlapäivä ennen Kekkosta.

Pitää muistaa, että Kekkosen aloittaessa elämäntyönsä Jeesus Kristus oli hyvän matkaa 1900-vuotias. Parrakkaat pitkätukat pani haisemaan Nazaretissa jo valovuosia ennen kuin ne saatanan kaljupäät sotki Suomen ulkopolitiikkaa humalaspäissään karvalakkipäisten idioottien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehden oikaisut 1973 vuotta sitten: Terveisiä Jeesukselta

Haluaisin huomauttaa muutamista epätarkkuuksista Lehden nuorisoliikkeen jutussa Jeesus vastaanotettiin riehakkaasti Jerusalemissa. Mainitsemani epätarkkuudet liittyvät lähinnä siteerauksiin, joita suuhuni oli laitettu....

Close