Kategoriat
Yleinen

Asiantuntija lupaa: Suomi saa varmasti pikkusieluisen ja alaisilleen sietämättömän kitivitun presidentiksi jatkamaan Halosen-Niinistön linjaa

sign illustration

(MÄNTYNIEMI) Suomalaiset voivat valmistautua presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen iltaan täysin vailla pelkoa siitä, että mikään tulisi muuttumaan, lupaa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen laitoksen jahtipäällikkö Jari-Matti Puikkonen-Nykänen (os. Ylipulli). Koko 2000-luvun Suomen presidentti on pysytellyt vahvasti niin sanotulla Halosen-Niinistön linjalla, joka tarkoittaa jo aiemmin pikkusieluisen ja läheisilleen mahdottoman egon paisumista megalomaanisiin mittoihin uuden tehtävän myötä.

”2000-luvulla suomalaiset ovat olleet presidenttien suhteen täysin yhtenevällä linjalla riippumatta siitä, mihin he sijoittuvat poliittisella kartalla. Käytännössä kaikki ovat halunneet jossain vaiheessa presidentiksi itseriittoisen ja vittumaisen juristin”, Puikkonen-Nykänen toteaa haarakiilaansa venytellen.

Viimeiset 24 vuotta vallinnutta poikkeuksellisen yhtenäistä linjaa kuvastamaan Puikkonen-Nykänen on laatinut nelikentän, jossa vaaka-akselina toimii Niinistö-Halonen ja pystyakselina kitivittuisuus-herkkähipiäisyys. Nelikenttä on kauttaaltaan musta.

Sama haiku on
askelten, kyllä, haistan
me tunnemme sen

Tänään järjestettävä presidentinvaalin ensimmäinen kierros ei tuo muutosta tilanteeseen.

”Suurin ennakkosuosikki Alexander Stubb (ihan vitun kok.) saa juristiuteen vain sivuosuman vaimonsa kautta, mutta muuten hänellä on kaikki ominaisuudet olla 2000-luvun presidentti. Stubbin jo nuorena esiin nousseet koulukiusaajan kyvyt saavat Tasavallan presidentin kansliat pitkäaikaiset työntekijät tuntemaan olonsa heti kotoisaksi. Presidenttiainesta”, Puikkonen-Nykänen arvioi jalat levällään.

Gallupeissa kakkosena majailevan Pekka Haaviston (ei ainakaan punavihreä jos joku kysyy) kohdallakaan kansalaisilla ei ole huolta, lupaa Puikkonen-Nykänen.

”Haaviston ominaisuudet johtajana ovat ehkä kahdesti vieneet hänet presidentinvaalien kakkoseksi, mutta ennen kaikkea ne ovat vieneet hänet kertaalleen valtakunnanoikeuden porteille. Presidenttiainesta.”

Myös Jussi Halla-aholla (bs.) on gallupien perusteella mahdollisuudet toiselle kierrokselle. Ja täysin kykenevä jatkamaan Halosen-Niinistön linjalla, Puikkonen-Nykänen vahvistaa.

”Halla-aho on niin suora kopio kahden edellisen presidentin ikävämmistä puolista salatupakointia myöten, että suomalaiset tuntisivat hänen voittaessaan kaiken olevan ennallaan. Presidenttiainesta.”

Yleisradion ennusteen odotetaan valmistuvan neljän päivän käymisen jälkeen suunnilleen juomakelpoiseksi.

Kategoriat
Yleinen

Yllätyskäänne sodassa: venäläisjoukot valtaamassa pitkästä aikaa suurkaupunkia

a rusted out truck sitting in the middle of a forest
Photo by Sonia Dauer on Unsplash

(DON CORLEONEN ROSTOV) Jo 16 kuukautta täysimittaisena riehunut Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut uuden käänteen, kun venäläisjoukot ovat onnistuneet valtaamaan ensimmäisen suuren kaupunkinsa pitkään aikaan. Wagner-joukot saivat Rostovin hallintaansa juuri sopivasti juhannussaunan päätteeksi.

”Koska kotiyleisölle on pakko tarjota voittoja, päätettiin kokeilla, onnistuisiko edes jonkun Venäjän federaation kaupungin valtaaminen. Ja se oli yllättävän helppoa, että tämän maan armeijassa on kyllä paljon parannettavaa”, arvioi Wagner-joukkojen pääpahis ja johtava Nosferatu-imitaattori Jevgeni Prigozin.

Presidentti Vladimir Putin ei ole huolissaan Voronezista kohti Moskovaa vyöryvistä Wagnerin kolonnista.

”Kokemuksesta tiedän, että tuollainen sotilassaattue kohti maan pääkaupunkia ei onnistu kuitenkaan. Mutta täytyy kyllä myöntää, etten millään olisi uskonut negatiivisiin seurauksiin, kun autoin psykopaattirikollista rakentamaan valtavan, maailmanlaajuisesti toimivan palkkasotilasarmeijan”, Putin toteaa kirjoituspöytänsä takana piileskellen.

Lehti seuraa Venäjän tapahtumia suorassa Kokkisota-lähetyksessä, johon pääset klikkaamalla minkä tahansa pornosivuston mitä tahansa mainosta. Juontajana toimivat Sikke Sumari ja Vladimir Solovjov.

Kategoriat
Yleinen

Hallitus päätti ihan vaan vittuillessaan myös Kollajan rakentamisesta – täytetään ensimmäisessä vaiheessa työttömillä ja toisessa dieselillä

(KIIMINKI-KOLLAJA) Torstai-iltana Säätytalolla saavutettu sopu sisälsi Lehden saamien tietojen mukaan myös kiistellyn Kollajan tekojärven rakentamisen. Tiedossa ei ole, kuinka vahva alkoholijunttura päätökseen liittyi.

Uuden hallituksen ympäristöministeriksi kaavailtu Mauri Exxon-Valdez (ps.) kertoi, että suurten tuulivoimainvestointien, Olkiluoto 3:n valmistumisen ja kaavailtujen pumppuvoimaloiden myötä uudelle säätövoimalle ei välttämättä ole enää niin suurta akuuttia tarvetta, mutta allas toimii hyvin myös pelkkänä vittuiluna.

”Kikkeliskokkelis, kansanvalta, lievä mopo, aattelepa ite”, Exxon-Valdez perusteli.

Kollajan allas on tarkoitus rakentaa kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä paikalle siirretään Suomen työtön väestönosa, jota houkutellaan muun muassa lupauksilla mitaleista, leipäkasseista ja ansiosidonnaisen lisäpäivistä. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä päätetty, mutta tuleva pääministeri Petteri Punaorpo (kok.) ennakoi sen tapahtuvan vasta ensi vuoden puolella, jotta hallitusohjelman lisäykset ehtivät tuottaa riittävän määrän orgaanista materiaalia.

Toisessa vaiheessa 47 neliökilometrin alueelle lasketaan dieseliä niin paljon, että altaan keskisyvyydeksi saadaan noin kahdeksan metriä. Tämä vaihe on tarkoitus toteuttaa mahdollisimman nopeasti ensimmäisen jälkeen illankähmyssä ja salamyhkäisesti.

”Nyt hiljaa hiljaa hiivitään me Pudasjärven yössä / on kaikki kansa pötköllään vain hallitus on työssä / kun sopu on niin vittuillaan, ei tarpeetonta milloinkaan / hei kasivolttiset nassakat kourahan Sari ja Riikka ja Petteri”, Punaorpo kaavaili.

Kategoriat
Kotimaa Talous Yleinen

Kielitoimisto hyväksyi sugardaddyn suomenkieliseksi vastineeksi setäystävän

(SOKERITOPPAVUORI) Kotimaisten kielten keskus on hyväksynyt uusia suomenkielisiä vastineita lainasanoille. Suurin osa tulokkaista ei aiheuttanut juurikaan keskustelua, sillä cheerleaderin vaihtaminen innokkiin, loaded friesin korvaaminen ylihintaisilla ranskalaisilla ja roadmanin palauttaminen junkkariksi ovat jo nyt vakiintunutta kielenkäyttöä. Sen sijaan sugardaddyn tilalle tuotu setäystävä on herättänyt voimakasta vastustusta.

”En samaistu kyllä yhtään”, toteaa kännykkänsä viestisovelluksia tottuneesti piilotteleva Timo Perheinsinööri.

Perheinsinööri ei ole mielipiteensä kanssa yksin. Kotuksen teettämän tutkimuksen mukaan kaikkein negatiivisimmin setäystävä-nimitykseen suhtautuvat keskimääräistä parempituloiset ja saksalaisilla autoilla ajavat miehet, jotka ovat eronneet tai joiden puolisoiden olisi syytä erota.

Kaikkein negatiivisimmin setäystävään puolestaan suhtautuvat ne ihmiset, jotka eivät pidä kusipäistä.

”Kusipää on jotenkin niin voimakas sana. Kuvailisin itseäni korkeintaan taloudellisen ja eettisen menestyksen ristipaineessa valintani tehneeksi”, Perheinsinööri toteaa vain lievästi kuolaten.

Sugardatingina, sokerideittailuna tai seksuaalisten palvelujen ostamisena huomattavasti itseään nuoremmilta henkilöiltä ja jopa alaikäisiltä tunnettu ilmiö on uusi. Kotus kaavaili sille sanaa setäystävystyminen, mutta siitä puuttui oikea niljakkuuden ja taloudellisen hyväksikäytön tunne. Tarkempi termi mahdollisuuksien tasa-arvo puolestaan oli jo varattu muuhun käyttöön.

Tiivistetysti ilmiössä kyse on siitä, että rikas liikemies maksaa nuorelle naiselle seksuaalisista palveluksista rahalla ja tavaroilla, mikäli nyrpeät vaatekaupan myyjät suostuvat. Lopulta lisärahan ja -tavaroiden jälkeen liikemies saapuu naisen asunnolle ruusukimppua ja sateenvarjoa limusiinin kattoikkunasta heiluttaen.

Kuten kuvauksesta voi huomata, kyse on selkeästi nykypäivän ilmiöstä, eikä sille löydy minkäänlaista vastinetta historiasta tai vuoden 1990 hittielokuvista.

Kategoriat
Kotimaa Talous Yleinen

Yritysjohtajat: Suomi on tiellä

Kuvassa näkyvä tie saattaa liittyä aiheeseen.
Kuvassa näkyvä tie saattaa liittyä aiheeseen. Photo by Bruno Bergher on Unsplash

(LAUKAA) Suomi on vaarallisesti ja jopa peruuttamattomasti tiellä, varoittavat suomalaiset yritysjohtajat. Heidän mukaansa erityisen suuren vaaran kansalliselle hyvinvoinnille aiheuttavat tällä hetkellä erilaiset pyrkimykset hyvinvoinnin turvaamiseksi.

”On ilmiselvää että Suomi on nyt tiellä. Lisäksi vain tiellä ovat muun muassa työlainsäädäntö, sosiaaliturva, luonto ja inhimillisyys”, arvioi puheenvuorossaan Työllistävän Yrityksen toimitusjohtaja Arvo Lisä-Arvo.

Hän peräänkuuluttaa yhteistä kansallista projektia kansanhyvinvoinnin pelastamiseksi. Tällä tarkoitetaan kaikkien kansa-alkuisten termien perinteen mukaisesti jotakin asiaa, joka on jollain muulla kuin kansalla.

Myös Lehteä julkaisevan ylikansallisen Lehti-konsernin rahoitusjohtaja, hassu pieni pomeranialainen Sippo yhtyy yrityskentän nostamaan huoleen. Päivätorkuiltaan herätetty koironen pohtii, että esimerkiksi Lehti-konsernin kotimaassa tapahtuvaa työllistämistä olisi helposti mahdollista nostaa jopa 10-15 prosenttia, jos kaikki kilpailijat lakkautettaisiin.

”Edellytämme tässäkin asiassa nopeita toimia alaamme edustavilta järjestöiltä. Muun muassa maakuntalehdistön lopettaminen toisi meille uuden tilaajan yhdestä naapurista, joka jo lupasi niin, ja lisäksi hyvän mielen itämerensilakoista koostuvalle hallintoneuvostollemme”, Sippo haukahtaa riemukkaasti.

Kategoriat
Yleinen

Urheilun lajikehitys puhuttaa

[powerpress]
Ääni-Lehdessä kuultavat jutut on kaikki julkaistu Aikakaus-Lehdissä, eli jos haluatte korvilla lukemisen sijaan lukea ne silmillänne (…), ei muuta kuin tilaussivulle hus tai sitten irtonumero Akateemisesta Kirjakaupasta kotiin.