Kategoriat
Kotimaa

Lenininpuiston uusi nimi on Riefenstahlin kunniaksi Lenin puisto

(MERIJAKAMO) Pitkään jatkunut kiista halvan julkisuuden jakamisesta helsinkiläisten paikallispoliitikkojen kesken sai ratkaisunsa tällä viikolla, kun kaupunginvaltuusto päätti vaihtaa itäisessä kantakaupungissa sijaitsevan Lenininpuiston nimen. Vanhan nimen oli katsottu muun muassa muistuttavan Suomen historiasta, jonka käänteet on nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa koettu ”harmillisiksi” ja ”voitasko kirjoittaa vaan se uusiksi mut sillee kivemmin”.

Koska kysymys nimestä on herättänyt paljon tunteita ja keskustelua, on Helsinki yhteiskuntarauhan turvaamiseksi päätynyt uuden nimen kohdalla kompromissiratkaisuun. Puisto aiotaan nimetä nykyään suosittuja poliittisia virtauksia mukaillen kuuluisan elokuvaohjaajan Leni Riefenstahlin kunniaksi. Jatkossa se tunnetaan siis nimellä Lenin puisto.

Näin nimi mukautuu sujuvasti myös nimenvaihdoksen kriitikoiden suuhun, kertoo valtuusto tiedotteessaan. Heitä ovat esimerkiksi muutosta vastaan kirjelmöinyt kansalaisaktivisti Reino Gikman, hänen tukijansa ja kaikki, joille yhdysviiva on vain mielikuvituksen tuotetta.

7 vastausta aiheeseen “Lenininpuiston uusi nimi on Riefenstahlin kunniaksi Lenin puisto”

Nimiehdotus: Itsenäisyyden puisto Lenin myönsi suomelle itsenäisyyden, jotkut kaipaa ettei historiaa muutettaisi ninun mielestä tämä nimi sopisi myös heille ja miksei kaikille soumalaisille saatiinhan silloin itsenäisyys.

Surkea nimi. Kukaan ei tiedä kuka Leni Riefenstah on. Miksi joku nobody saa nimikkopuiston. Kaikki assosioivat Lenin puiston kumminkin Leniniin.

Istuvan presidentin koira Lennu on vahva nimikandidaatti. Lennunpuistossa yhdistyisi ajankohtainen, arkipäiväinen ja kunnioitus ylipäällikköä kohtaan. Kallioon saataisiin uusi koirapuisto muutamaksi vuodeksi, kunnes nimeämistä taas tarkasteltaisiin uudestaan silloin vallitsevassa poliittisessa ilmapiirissä.

Lennunpuisto on todellakin parempi nimi kuin Leninpuisto. Lennua ei lueta vahingossa Leniniksi kuten Lenin luetaan.
Parasta olisi jos uusi nimi ei muistuttaisi yhtään sanaa ”Lenin”. Miksi ei esimerkiksi Työväenpuisto tai Duunarinpuisto. Nimi sopisi yhteen läheisen päiväkodin tai museon kanssa.

Onhan se tietysti halpaa julkisuutta ja ”poliittisia virtauksia”, että omassa kotimaassaan surutta terrorisoineen ja murhanneen ja Suomessakin verisen sisällissodan aiheuttaneen ihmishirviön kunniaksi naapurin diktatuurin hännystelijöiden toimesta aikanaan nimetty puisto vihdoin ja viimein poistetaan pääkaupungin nimistökartasta. Ihan yhtä hyvin sopisi Osamanpuisto New Yorkiin tai Autobahn 88 Jerusalmeen.

Ruusupuisto on ollut jo käytössä rinnalla
Rauhanpuisto ?
Ukrainan vapaus -puisto 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Uusi elinkeinoministeri lupaa junayhteyden Turusta Helsinkiin ”alle 88 minuutissa”

(PREUSSI) Vastikään tehtävänsä aloittanut Petteri Orpon (rotfl) hallitus aikoo nopeassa tahdissa kehittää kotimaan liikenneinfraa ja etenkin saada junat kulkemaan ajallaan....

Close