Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri Paavi

Johtajaksi Kotimaisten kielten keskukseen Yoda valittiin

Yoda.Creative Commons License Pat Loika
(DAGOBAH) Kotimaisten kielten keskuksen uudeksi johtajaksi on nimitetty jedimestari Yoda. Paikasta kamppailivat loppuun saakka myös pääsiäispuheillaan vakuuttanut entinen paavi Benedictus DDT, Yodan ikätoveri Kaarle Nordenstreng sekä kielen uudistajana tunnettu Mika Häkkinen.
Lopulta jedimestari oli kuitenkin valomiekan mitan edellä kilpailijoitaan.
”Anglismit sanajärjestyksen myötä lainoihin saksasta hyvin pian vaihtuvat”, Yoda lupaa.
Yodan uskotaan tuovan uusia tuulia suomen kielen tutkimukseen. Tällä hetkellä valtaa pitää Silloin kun minä -koulukuntana tunnettu ryhmä, jonka mielestä ainoa oikea tapa käyttää suomea on se, jonka he itse oppivat ala-asteella.
Koulukuntaan kuuluu noin 5,4 miljoonaa suomalaista.
”Loppuun verbi äpärä sinun pitää laittaa”, kohteliaasti Yoda Lehden toimittajaa ohjeistaa.

4 vastausta aiheeseen “Johtajaksi Kotimaisten kielten keskukseen Yoda valittiin”

Olisikin siellä vallassa sellainen keski-ikäisten ryhmä, joka käyttäisi kieltä niin kuin he ala-asteella oppivat, niin katastrofi ehkä vältettäisiin, ja joutuisimme vaan kuuntelemaan silloin tällöin tyhmiä lausuntoja kielenhuollosta ja milloin mistäkin. Vähän kuten ysärillä. Vaan kun siellä tuntuu olevan vuosi vuodelta enemmän vallalla porukka, joka oppi koko peruskoulussa vain sen verran suomea, että tietävät, mitä kirjaimet WC tarkoittavat (tupakkapaikka), ja miten eri tupakkamerkkien nimet kirjoitetaan. Heille kaikenlainen kielen raiskaaminen ja yleinen apinasuomi ovat ihan okei, joten oikeastaan koko Kotimaisten kielten keskuksen voisi vain lopettaa ja käyttää ne rahat vaikka kodittomien kissojen asuttamiseen Helsingin hotelleihin.
Yoda lienee jonkinlainen välikauden pomo, jonka jälkeen valtaan nousee se pikkuhiljaa nousussa oleva kuppikunta, joka kirjoittaa joka toisen sanan hashtagin kanssa, koska ei ilman sitä ymmärrä kirjoitettua tekstiä millään kielellä senkään vertaa, että tunnistaisi sen kirjoitukseksi.

Olisikin siellä vallassa sellainen keski-ikäisten ryhmä, joka käyttäisi kieltä niin kuin he ala-asteella oppivat, niin katastrofi ehkä vältettäisiin, ja joutuisimme vaan kuuntelemaan silloin tällöin tyhmiä lausuntoja kielenhuollosta ja milloin mistäkin. Vähän kuten ysärillä. Vaan kun siellä tuntuu olevan vuosi vuodelta enemmän vallalla porukka, joka oppi koko peruskoulussa vain sen verran suomea, että tietävät, mitä kirjaimet WC tarkoittavat (tupakkapaikka), ja miten eri tupakkamerkkien nimet kirjoitetaan. Heille kaikenlainen kielen raiskaaminen ja yleinen apinasuomi ovat ihan okei, joten oikeastaan koko Kotimaisten kielten keskuksen voisi vain lopettaa ja käyttää ne rahat vaikka kodittomien kissojen asuttamiseen Helsingin hotelleihin.
Yoda lienee jonkinlainen välikauden pomo, jonka jälkeen valtaan nousee se pikkuhiljaa nousussa oleva kuppikunta, joka kirjoittaa joka toisen sanan hashtagin kanssa, koska ei ilman sitä ymmärrä kirjoitettua tekstiä millään kielellä senkään vertaa, että tunnistaisi sen kirjoitukseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Talouskaaos uhkaa: Markkinoiden näkymätön käsi ei enää tiedä mitä vasen käsi tekee

Trace Meek (CHYDENIUS) Kreikan ja Kiinan talousongelmat ovat syösseet kansainväliset markkinat poikkeustilaan. Lehden haastattelemien pankkiekonomistien mukaan on mahdollista, että finanssimaailma...

Close