(CAMELOT) Egypti on vaatinut kuningatar Elisabet II:n ruumiin luovuttamista kansallismuseoon ”vanhojen hyvien aikojen hengessä”.
”Ja kun sanon vanhat hyvät ajat, niin tarkoitan tietenkin että kiitti vitusti kaikesta”, toteaa Egyptiläisen museon johtaja Ali Rawid-duh.
Esiin on myös noussut ajatus, että torstaina edesmennyt kuningatar saisi viimeisen leposijansa puolisonsa, viime vuonna kuolleen prinssi Philipin viereltä. Ehdotukseen Philipin siirtämisestä samaan museoon Egypti vastasi ”ei tartte, mutta kiitti”.
Elisabetin ympärille on kaavailtu suurnäyttelyä, joka esittäisi muinaisen Ison-Britannian suurvallan saavutuksia aina ensimmäisistä kehruukoneista 1800-luvun asuinrakentamisen kautta yksinkertaisiin ikkunalaseihin. Näin se kattaisi kokonaan lähes kolmen vuosisadan teknisen kehityksen.
”Voisimme ottaa imperiumin hengessä myös kuningattaren kuolinhatun, pari täytettyä corgia ja suurimman osan Balmoralin pöytähopeista, ihan mitä nyt merikonttiin mahtuu”, Rawid-duh linjaa.
Egyptin vaatimus on herättänyt närää lukuisissa muissa maissa, jotka eivät koe asioiden menneen ihan putkeen edellisen seitsemän vuosikymmenen aikana. Esimerkiksi Kenia on vaatinut Elisabetin toista kättä tai vähintään värttinä- ja kehräsluuta.
Nigerian hallitus ilmoitti olevansa valmis tyytymään Elisabetin kuolinnaamioon, paitsi jos se on vain William Shatnerin kasvot sisältä katsottuna.
”Kuningattaren tukka on kyllä kivan värinen”, haaveilee puolestaan Etelä-Rhodesian Ian Smith.
Elisabet II:n seuraaja monarkkina on hänen vanhin poikansa Charles, joka on päättänyt käyttää hallitsijanimeä Kaarle III Avionrikkoja. Uusi kuningas on nostattanut laineita kulttuurisotarintamalla, mikä on vertauksena vähän sama kuin arvioisi Aleksi Valavuoren puheet hivenen epäluotettaviksi.
”Toisaalta tuntuu hyvin vastenmielisen wokelta, että kuningattaren rooliin nimitetään mies. Toisaalta tämä korjaa merkittävän tasa-arvo-ongelman, joka on vaivannut koko Kansainyhteisöä jo kauan”, arvioi maatalouskosmetologi ja kauppatieteiden ylioppilas Hesekiel Tupailtajäärä.