Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Hallitus sopi sote-työryhmien määräksi 34

(KETTUHARJUN MUTKAT) Hallitus pääsi vihdoin sopuun sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta. Jatkossa nykyisten sairaanhoitopiirien ja erityisvastuualueiden tehtävät siirretään 34 sote-työryhmälle. Pienemmät paikalliset sote-työryhmät vastaavat perustason hoidosta ja vaativat erikoisterveydenhuollon palvelut annetaan sote-ministerityöryhmälle
”Tarkoituksena on antaa paikallisille sote-työryhmille riittävästi resursseja esimerkiksi mappien, klemmareiden ja kokousjaffojen muodossa”, toteaa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (mtv.).
Ministeri ei osannut vielä alkuillasta sanoa montako sote-työryhmää on jo olemassa, mutta arvioi määrän asettuvan jonnekin oman älykkyysosamääränsä neliöjuuren ja minamatalaislapsen kahden käden sormien välimaastoon.
Pääministeri Jyrki Katainen (erp., v+v=ua.) oli tyytyväinen sovun synnyttyä.
”Tämä on fantastinen luku tämä 20 ja se osoittaa nykyisen hallituksen toimintakyvyn. Se on juuri oikea määr…no, älä nyt…mitä sä Petteri siinä…siis kolkytneljä?…mitä vittua, eikö me just sovittu että…ai se oli yhteisövero se kakskyt…no hyvä ettei mennyt toisinpäin, siinä olis ollut Jyrille selitettävää”, Katainen totesi hallituksen tiedotustilaisuudessa.
Sote-työryhmien määrästä jouduttiin äänestämään. Vaihtoehtona oli esitys, jossa parillisina päivinä sote-työryhmiä olisi 34 ja parittomina 27 paitsi arkipyhinä, jolloin Alkot ovat muutenkin rajoitetusti auki.

8 vastausta aiheeseen “Hallitus sopi sote-työryhmien määräksi 34”

42 olisi tähänkin ainoa oikea luku – tai sitten veden kiehumispiste 90 tai suorakulma 100. Varusmiespalveluksen pituudeksi tietenkin 105.

Sote-työryhmä nimesi lähiaikojen pääasialliseksi tavoitteekseen selviämisen. Tänään selvittiin jo 3 promilleen asti. On kuitenkin mahdollista, että vääntö voi puristaa viimeiset mehut työryhmästä niin, että ainoaksi selviämiskeinoksi jää juominen. Työryhmän selvittämistyötä varten on varattu 75% valtion ja kuntien sote-määrärahoista, mikä käytännössä vastaa Suomen jääkiekkojoukkueen maailmanmestaruusjuhliin varattua juomamäärää.

Vähintään 2000 niitä olisi pitänyt olla. Mistä nyt kepulainen saa elantonsa jos näitä työryhmiä näin vähennetään? Siinä jää monelta demokraattiset pullat ja kakut syömättä puhumattakaan kokouspalkkioista. Ymmärtääkö hallitus millaisia sosiaalisia ongelmia tämä aiheuttaa kun ei ole kokouksia mihin mennä, puhumattakaan niistä saunailloista jotka olennaisena osana kuuluu kokouksiin. Maaseudulla koetaan vielä nälkää kun jää kokouspihvit ja juomat saamatta.

Kirjoittaisin toki lisää hauskoja juttuja Lehteen mutta siinä on ollu ongelmia kun hyysäri laittoi mun hiireen bugin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Datavisualisointi paljastaa, tienaatko enemmän kuin eukkosi

(NAISTEN EURO) Vappu on suuri työväen juhla. Työstä saadaan palkkaa, jolla voi ostaa erilaisia asioita – esimerkiksi särvintä vapun juhlintaan....

Close