Kategoriat
Datajournalismi Kansalaisjournalismi

Datavisualisointi paljastaa, tienaatko enemmän kuin eukkosi

(NAISTEN EURO) Vappu on suuri työväen juhla. Työstä saadaan palkkaa, jolla voi ostaa erilaisia asioita – esimerkiksi särvintä vapun juhlintaan. Ajoittain vapun aikana keskustellaan myös palkoista. Ovatko ne suurempia vai pienempiä, vaiko kenties yhtä suuria.
Oheisella datajournalistisella laskurilla on mahdollista selvittää, kumpi perheessä tienaa enemmän. Kerro oma kuukausipalkkasi ja eukkosi kuukausipalkka liu’uttamalla laskuria. Sen jälkeen paina ”Laske tulos” -näppäintä, niin saat tietää tuloksen.

(Jutun kansalaistoimitti Lehden miinusdeski).

11 vastausta aiheeseen “Datavisualisointi paljastaa, tienaatko enemmän kuin eukkosi”

Onko tällä laskurilla oraakkelin kykyjä? Vaikka eukottomana tein laskelman, tienasin silti enemmän kuin eukkoni. Tarkoittaako tämä että tuleva eukkoni, kuka liekään, on väistämättä matalapalkkainen?

Minun eukkoni ansaitsee yhtä paljon kuin minä, mutta laskurin mukaan minä ansaitsen vähemmän. Mihin voin valittaa tästä? Toiseksi, Suomi24.fi-keskustelupalstalla täytetyn veroilmoitukseni loppusumma on väärin, kenen on vastuu? Neljänneksi, poikani on saamassa matematiikan yo-kokeesta a:n, vaikka ostin sille symbolisen laskimen kaikilla herkuilla ja poika ördäsi koko lukuloman baarissa. Kuka ostaa sille opiskelupaikan? Meidän suvun perinteet velvoittaa matemaattiselle tai edes kaupalliselle uralle. Miten paljon ihmiselle oikein annetaan kärsimystä tässä elämässä?

Manta on saanut lakin ja lanta makin. Tasavallassa kaikki hyvin ja täysistunnot pääsevät taas käyntiin vapun jälkeen.
PS. Miksi palkka-asteikko päättyy 30 000:een? Minä ansaitsen sen verran, mutta eukkoni 45 000, joten mistä saan tietää, tienaanko enemmän? Neiti Ajallekaan ei voi enää soittaa ja kysyä.

Tämmöiset vierityspalkit on hurjan kivoja, mutta kovin vähän taas on valinnanvaraa, kun meillä ainakin kausittain vaihtelee tuo, kumpi on eukko ja kumpi minä, sekä myös puolisoiden määrä. Lisää datajournalismia eli palkkeja!

Minä en saa palkkaa ollenkaan, Jenni saa muutaman kympin vuodessa jotain teostomaksuja mutta kumpaakaan ei voi laittaa palkkiin kun se alkaa 100:sta. Ei siis toimi, tulenko vai annanko ylen?

Tienaa enemmän kuin ukkosi niin kadut; älä tienaa, niin sitäkin kadut. Tienaa enemmän tai ole tienaamatta, kummassakin tapauksessa tulet katumaan; joko tienaat enemmän tai vähemmän, kumpaakin kadut. Osta Porsche niin kadut, osta Mosse, niin sitäkin kadut. Osta Porsche tai osta Mosse, kummassakin tapauksessa tulet katumaan; joko ostat Porschen tai Mossen, kumpaakin kadut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ylen lähettämät uhkailut ja loukkaukset satuttavat

Ruocaled (KESKUSTELUPALSTA) Yleisradio pyrkii edelleen vaientamaan kaikki kriittisesti maahanmuuttopolitiikkaan suhtautuvat. Tämä käy ilmi internetin keskustelupalstoilla teetetystä kyselystä. Lähes 90 prosenttia...

Close