Kategoriat
Kotimaa

Opettajien kesälomien alku työllistää taas poliisia

(SUOMI) Poliiseilla ja tuhansilla vapaaehtoistyöntekijöillä riittää jälleen lauantai-iltana kiirettä kautta maan koulujen työvuoden päättymisen vuoksi. Tuhannet pulpettirivien takaa kesälaitumille päässeet opettajat juhlistavat loman alkamista totutun riehakkaasti. Kolean ja sateisen sään uskotaan tällä kertaa hillitsevän hieman rajuinta juhlintaa, mutta jo alkuillasta kaupunkien ja taajamien keskustat olivat täyttyneet juhlahumussa toikkaroivista opettajaryhmistä.
Punaisen ristin selviämisasema Helsingin keskustassa oli jo saanut ensimmäiset asiakkaansa ennen iltakahdeksaa. ”Muutama biologian- ja uskonnonlehtori on jo käynyt hieman nukkumassa pois pahinta humalaansa, ja tällä hetkellä patjoilla makailee pari yläasteen historianopettajaa”, kertoo vapaaehtoistyöntekijä Matti Rossi. Muutamia opettajia olivat vanhemmat käyneet jo hakemassa kotiin nukkumaan.
Rossi kertoo panneensa huolestuksella merkille sen, että kova alkoholinkäyttö aloitetaan jo yhä varhemmin. Hänen mukaansa takavuosina vain lukioiden ja yläasteiden opettajat tapasivat ottaa kesäloman kunniaksi vähän rankemmin, mutta nyt saattaa nähdä jo monia ala-asteen opettajiakin hurjassa humalassa.

Tähän joku vitun väliotsikko

Viina on viisasten juoma, ja suuressa joukossa tyhmyys tapaa tiivistyä. Niin on poliisin mukaan käynyt jälleen kerran. Komisario Antero Donitsin mukaan partiot olivat iltakuuteen mennessä keskeyttäneet jo kaksi alkavaa joukkotappelua, ja tämä siis koskee yksinomaan pääkaupunkiseutua.
”Kalliossa oli syttyä raju yhteenotto ammattikoulunopettajien ja lukionopettajien kesken. Se oli sellaista perinteistä ’luokkasotaa’, niin kuin tavataan sanoa. Muutamilla oli myös mukana kättä pidempää”, kertoo Donitsi. Toinen mellakka oli lähellä leimahtaa Vantaalla.
Poliisi odottaakin saavansa illan ja yön aikana satoja ilmoituksia pahoinpitelyistä. ”Vittuuu! Homooo! Osaaksä ees integroida!” huikkasivat Kolmen sepän patsaalle linnoittautuneet opettajat terveisiksi toimittajalle.

3 vastausta aiheeseen “Opettajien kesälomien alku työllistää taas poliisia”

Jo vain. Meidän August osaa integroida, jos on tarpeen. Ja jos ei vielä osaa, niin kyllä minä opetan. Med vänlig hälsning Vena, Augustin mamma

De är kukku de! Mutta naapurissanne diilataan alkaloidien derivatiiveja, sieltä varmaan löytyy tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Syväkurkun arvoitus selvisi Yhdysvalloissa

(WASHINGTON) Eräs lehdistöhistorian suurimpia arvoituksia sai viimein ratkaisunsa keskiviikkona, kun julkisuuteen päästettiin tieto, että FBI:n entinen apulaisjohtaja Mark Felt oli...

Close