Kategoriat
Talous

Ruotsin energiansaanti varmistettu

(SVEA-MAMMA) Barsebäckin ydinvoimalan tämänviikkoinen sulkeminen ei tuo vajetta Ruotsin energiantuotantoon, vakuutti maan hallitus lauantaina. Etenkin ydinvoimamyönteiset tahot ovat epäilleet, miten maa aikoo jatkossa turvata sähkönsaannin, jos se luopuu lupaustensa mukaisesti ydinvoiman käytöstä.
”Pelko on täysin aiheeton. Sähköä saadaan jatkossa paitsi turvallisemmin myös saasteettomammin”, sanoi Ruotsin energia-asioista vastaavan viraston puhelinvastaaja Martin Mellanöl.
Mellanölin mukaan Barsebäckin kakkosreaktorin tuottama sähkö ostetaan jatkossa Venäjältä, ja samaa keinoa sovelletaan myös jatkossa, kun voimalayksiköitä suljetaan. ”Tiedossahan on, että Venäjällä standardit sekä turvallisuuden että ympäristöystävällisyyden suhteen ovat aivan eri maailmasta meidän vanhoihin laitoksiimme verrattuna”, muistuttaa Mellanöl.
”Ja vaikkei olisikaan, niin saamme ainakin itsellemme pirun hyvää pr:ää”, hän huomauttaa.

4 vastausta aiheeseen “Ruotsin energiansaanti varmistettu”

Eikö se sähkö tuu nykyään pistorasiasta? Eikait niitä ydinvoimaloita enää tarvi?

Muutkin teollisuuden alat voisivat ottaa mallia tästä miten Venäjälle ulkoistaminen tehdään koko kansan tuella!

Ydinvoimalat pitää lakkauttaa, koska niissä on reaktori. Nimi jo sanoo, että se voi reagoida johonkin. Ja mistä sitten voi tietää, millainen reaktio siitä seuraa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Opettajien kesälomien alku työllistää taas poliisia

(SUOMI) Poliiseilla ja tuhansilla vapaaehtoistyöntekijöillä riittää jälleen lauantai-iltana kiirettä kautta maan koulujen työvuoden päättymisen vuoksi. Tuhannet pulpettirivien takaa kesälaitumille päässeet...

Close