Kategoriat
Ulkomaat

Ruotsin oikeusministeri julistaa "avointen ovien viikot" vankiloihin

(NORRTÄLJE) Ruotsin oikeusministeri Thomas Bodström julisti torstaina ”avointen ovien viikot” alkaneeksi maan vankiloissa. Bodströmin mukaan teemapäivät alkoivat jo viime viikolla, mutta asia haluttiin pitää aluksi vain vankilahenkilökunnan ja vankien tiedossa.
”Tällä tavoin haluamme lisätä vankien viihtyvyyttä. Tutkimukset osoittavat, että kun vangit pääsevät silloin tällöin karkailemaan, he suhtautuvat vankilassaoloon paljon positiivisemmin”, Bodström kertoi hikipisaroita otsallaan. Ministeri painotti, ettei vankilasta karkaamisesta aiota edelleenkään tehdä maassa rangaistavaa tekoa.
Hieman hermostuneelta vaikuttaneen Bodströmin mukaan viime viikkoina sattuneet useat paot eivät kerro maan vankiloiden huonosta turvatasosta. Päinvastoin, hervottomasti tärisseen ministerin mukaan Ruotsin vankeinhoitoa arvostetaan niin korkealle, että useat korkean profiilin kansainväliset vangit ovat tiedustelleet mahdollisuutta päästä kärsimään tuomiotaan maassa.
Sotarikoksista tuomittu Bosnian serbipresidentti Biljana Plavsic lusii jo Ruotsissa, ja luotettavat lähteet ovat vihjanneet myös Saddam Husseinin toivovan sijoituspaikakseen Ruotsia.
”Ja jos niin kävisi, etten sattuisikaan viihtymään, niin helppohan sieltä on lähteä”, kommentoi Saddam saatuaan pienen tauon pieksämisestä.

Read previous post:
Torstain paranoidit sähkeet

Ristiinankin juomavedessä kolibakteeria -- Kolibakteeria on havaittu viime päivien aikana muutamien suomalaiskuntien juomavedessä. Viimeisimpänä asiasta ilmoitti Ristiinan kunta. Juuri näin...

Close