Kategoriat
Kotimaa Seksivau

Valko-Venäjän nimi on suomeksi nyt Walrus

(KIIMINKI) Suomi on löytämässä ratkaisun kiperään ulkopoliittiseen kysymykseen Valko-Venäjän valtion suomenkielisestä nimestä. Julkisessa keskustelussa, eli niiden parissa, joilla on tosi paljon aikaa sössöttää somessa syistä, jotka eivät ole vaikeita hoksata, on alkukeväästä asti vaadittu maan nimen muuttamista. Nykyisen nimen katsotaan tuovan mieleen pahuuden, alakoulun kaalikeiton ja eikö jo sanottu, että monella on liiaksi aikaa miettiä näitä juttuja?

Lehden tietojen mukaan maan uusi nimi on elokuun alusta lukien Walrus. Kotimaisten kielten keskuksen Kotuksen mukaan uusi nimi heijastelee rus-päätteensä kautta osuvasti maan historiaa, ja kokonaisuus on muutenkin juuri sellaista typerää mahdollisuusviestintää, jollaista Ellun Kanojen kouluttaja neuvoi tekemään.

Muutos on saanut enimmäkseen positiivisen vastaanoton eduskuntapuolueiden keskuudessa, koska se toteuttaa suomalaisen politiikanteon pitkää linjaa kerätä irtopisteet pois kuleksimasta, ja koska hekin ovat käyneet mahdollisuusviestinnän koulutuksessa. Nimiehdotuksista loppusuoralla oli Walrusin lisäksi Valko-Venäjye.

Kritiikkiäkin on kuulunut. Jotkut kansanedustajat pitävät vaarallisena, että nimikysymys kytketään suurta julkisuutta saaneeseen Haminan mursuun, sillä eläin saattaa olla osa laajempaa kansainvälistä suunnitelmaa niin sanotusta väestönvaihdosta. Siinä suomalaiset korvattaisiin kuin huomaamatta jättikokoisilla arktisilla nisäkkäillä, kunnes kantaväestö on huvennut vähemmistön asemaan.

”On hyvin mahdollista, että kyseessä oli ankkurimursu, jolla pohjustetaan tätä päämäärää. Onkin järkyttävää, ettei hallitus ole valmiuslaissa ollenkaan varautunut siihen, miten mursujen käyttö hybridivaikuttamiseen rajoillamme voidaan estää”, pohtii kansanedustaja Jami Näkelä (ei mursu).

Kuollut mursu aiotaan Lehden tietojen mukaan täyttää ja siirtää Visulahden vahakabinettiin, jossa se esittää melko ilmeistä vitsiä.

2 vastausta aiheeseen “Valko-Venäjän nimi on suomeksi nyt Walrus”

Valko-Venäjän uudeksi nimeksi oli pitkään ehdolla myös Wahlroos, mutta se hylättiin, koska sanan merkitys olisi muuttunut huomattavasti vähemmän diktatoriseksi, yksisilmäisen despoottiseksi ja verenhimoiseksi kuin alkuperäinen tarkoitteensa.

Maan uusi kansainvälisesti tunnustettu kansallislaulu on Beatlesin ”I am the walrus” pienillä muutoksilla jotka kuvaavat osuvasti maan nykyjohtoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tutkijat rauhoittelevat metsästäjiä ja Mikko Kärnää: Myös keinolihaa voi ampua

(FORT KNOX KNOX) POKS! POKS! POKS! Lappeenrantalaisen laboratorion käytävillä kaikuu iloinen laukausten ääni. Vaikka se tuntuukin hankalalta uskoa, käynnissä on...

Close