Kategoriat
Talous

Suomen valtio merkitsee Nato-optioita useilla miljoonilla

(PLUUMPERK) Suomí on saanut huomattavaa vetoapua talouden taantumaan. Valtio ilmoitti saaneensa loppuviikolla mahdollisuuden merkitä suuren määrän Nato-optioita huomattavasti nykyistä kurssia edullisemmin ehdoin. Suomen Pankki arvioi, että Nato-optioiden arvo voi nousta ennen niiden lunastamista jopa useisiin kymmeniin miljooniin euroihin tai niin ainakin kovasti luullaan.
”Ovi on vielä auki. Juna ei vielä mennyt, asema on yhä auki, lippu on leimaamatta, konduktööri kohtaamatta, ravintolavaunussa häppäri, häiritsevät juopot heitetty ulos Orivedellä, metafora ei vielä kussut punttiin”, kommentoi ulkoministeri Alexander Tubbs pastellinvärisessä pikkutakissaan.
Optiot antavat Suomelle myös mahdollisuuden uusia puolustusvoimien kalustoa yhteensopivaksi läntisten järjestelmien kanssa vähän saatanan kalliilla. Puolustusvoimien uusi komentaja Ari Puhe-Loinen ei sanonut mitään kun ei kerran kysyttykään, eikä turvallisuuspoliittista selontekoa jaksa vielä kukaan lukea läpi selvistä päin.

5 vastausta aiheeseen “Suomen valtio merkitsee Nato-optioita useilla miljoonilla”

Hänen hirmuisuutensa Juho-Kusti Paasikivi (kok.) varmaan pieraisisi suomalaisten poliittisele j järjelle taas kerran, jos kuulisi meidän kuninkaallisten Tarja&Pentti, Matti&Sinikka ja Sauli&Jenni (ei tosin saanut viisumia) skoolanneen Karl Gustav&Silvian kanssa Tukholmassa sille 200-vuotiselle ilosanomalle, että yhteiset sodat on voitu tapella muualla kuin Ruotsinmaalla.
Täss’ Savon joukko tappeli,
ja joka kynsi kylmeni
edestä Suomenmaan!

Sijoittaja-omistaja-kukkulan kuningas Pentti Kourin ruumis on tuskin jäähtynyt, kun vähäpojat jo ottavat Suomelle lainaa varmoina tulossa olevasta jättiläisperinnöstä.

Hallitus on kriisikoolla. Ei yksin optioista
Tukholman lehti Tages Nyyrikki otsikoi tänään kissankoolla etusivullaan ruotsinkielen romahtaneen Suomessa Svenskan tappar. Språkklimatet allt råare i Finland
Tampereelta on opettaja kertonut parhaimpien yläkoululaisten osaavan sanoa ”good dag och good natt”. Muutama välkky osaa lukusanat ruotsiksi viiteenkymmeneen.
TN vaatii ministereitä sanomaan suomeksi Jag älskar svenskar. Det lönar sig

War on Fat! War on Fat! War on Fat! War on Fat! ululullululululullulululullullulullululluuuuuuuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Talouden taantuma iski jo huippumallien huumeidenkäyttöön

(KOKKELI) Maailmanlaajuinen talouskriisi koettelee armottomasti myös muotimaailman glamourissa kylpeviä seurapiirejä. Huippumallien juhlissa on asiantuntijoiden mukaan jouduttu turvautumaan jopa marihuanaan ja...

Close