Kategoriat
Ulkomaat

Kenian taisteluissa kusitauko

(NAIROBI-BI) Jo yli kuukauden Keniassa raivonneet väkivaltaisuudet presidentin ja opposition kannattajien välillä ovat toistaiseksi tauonneet. Välittäjänä toimivan YK:n entisen pääsihteerin Kofi Annanin mukaan osapuolet ottivat keskiviikkona kusitauon.
”Kusitauko!” huusivat presidentti Mwai Kibakin kannattajat Nairobin keskustassa iltapäivällä.
”Kusitauko huudettu!” vastasivat opposition Raila Odingan tukijat.
”Kusitauko”, päättivät molemmat ryhmittymät pian tämän jälkeen. Annanin mukaan kusitauon mitasta ei ole varmaa tietoa. Sen aikana taistelevat osapuolet aikovat mm. käydä kusella, ostaa tupakkia ja laulaa Kumbayahia.
Väkivaltaisuudet syttyivät joulukuun lopussa presidentinvaalien ääntenlaskennan epäselvyyksien takia. Sen jälkeen niitä on jatkettu lähinnä huvin vuoksi ja koska perhe tarvitsi uuden jääkaapin eikä ollut rahaa ostaa. Muutenkin on kuulemma ollut ihan virkistävää potkia paskat pihalle naapurikylän äijistä.

8 vastausta aiheeseen “Kenian taisteluissa kusitauko”

Onneksi Keniassa on tasankoa, jolle kuseksia. Miettikää miten vaikea nandi-heimon soturin olisi osua pyttyyn notkuessaan Kumbayahin tahtiin.

-Parasta viihdettä sitten William Chirchirin luisevien pohkeiden!
*****/-Ilta Lehti
-Häkellyttävää!
****½/ Nairobin Musta Huumori

Väkivaltaisuuksien kuittaaminen heimo- ja kyläkahakoiksi on kuin julistaisi talvisodankin olleen vain yksi taistelu suomalais-ugrilaisten ja slaavilaisten heimojen kautta aikain jatkuneissa erimielisyyksissä.

Keniaan voitaisiin vied� kehitysapuna sorsia niin ettei v�est�n harvennus k�rsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lampunvaihtosähkeitä keskiviikoksi

Yksi - Montako valtion omistajaohjauksesta vastaavaa ministeriä tarvitaan vaihtamaan keittiön lamppu? "Parempi jättää asia markkinavoimille", vastasi valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri....

Close