Kategoriat
Kulttuuri

Fakta: Yleisimpiä verkkokeskusteluargumentteja

Suureen suosioon nousseet sanomalehtien keskustelufoorumit ovat kohottaneet suomalaisen väittelykulttuurin tasoa huomattavasti. Niiden ansiosta aiemmin vähätelty argumentointitaito on noussut uuteen arvoon. Keskustelijat ovat harjaantuneet mm. seuraavien, osin jo hellenistiseltä ajalta periytyvien argumentointikeinojen käytössä:

 • ”Menisit vittu Venäjälle/Kiinaan/Kazakstaniin/Töölöön saatanan hippi, siellä ei aktivisti huutele.” – Kyseessä on vanha sokraattinen metodi, jolla osoitetaan, että kohteen toiminta Suomessa on turhaa, koska hän ei voisi toimia samalla tavoin jossain muualla, kuten Kuussa, koska sieltä puuttuu happi.
 • ”Silloin kun minä olin nuori oli tämä asia/kaikki/kaikki/kaikki paremmin kuin nyt.” – Muunnelma platonilaisesta gambiitista, jolla kumotaan vastapuolen väite havainnollistamalla itsereflektorisesti, ettei asia ollut sillä tavalla ennen, vaan itse asiassa jollain toisella tavalla.
 • ”Näin ei ole koska näin ei ole koska näin ei ole.” – Vanha kunnon Ezra Poundin avaus, joka on siitä kätevä, ettei anna vastapuolelle mitään uusia vastaiskun aukkoja mutta antaa samalla käyttäjälleen sofistikoituneen leiman.
 • ”Se loukkaa sotaveteraaneja.” – Uudempaa tuotantoa, eli nk. smedsiläinen parafraasi. Kumoaa vastapuolen näkökannan vetoamalla yhteisesti hyväksyttyihin ja loukkaamattomiin perusarvoihin, kuten Mannerheimiin ja sodomiaan.
 • ”Muistakaa Jokela/Dien Bien Phu/Bataanin kuolemanmarssi.” – Läheistä sukua äskeiselle, toiselta nimeltään auviaaninen julistus, joka todistaa, että vastaväite on virheellinen, koska se voi johtaa johonkin ei-toivottuun tulevaisuudessa, menneisyydessä tai valtiosihteerin houreissa.
 • 11 vastausta aiheeseen “Fakta: Yleisimpiä verkkokeskusteluargumentteja”

  Tämä rehellisten mielipidekirjoittelijoiden mustamaalaaminen muistuttaa jo Hitlerin vainoja. Kattokaa kaverit, käytin Hitler-kortin heti ekassa viestissä!
  Huom. Hitlerilläkin oli tissit.

  ”Stalin`s ghost appears to Putin in a dream, and Putin asks for his help running the country. Stalin says, ”Round up and shoot all the democrats, and then paint the inside of the Kremlin blue.” ”Why blue?” Putin asks. ”Ha!” says Stalin. ”I knew you wouldn`t ask me about the first part.”

  Se on Töölööseen, ei Töölöön! Mennäänpäs siitä läntiseen Uzbekistaniin opettelemaan.

  Töölö -> Töölöön, Töölöönen -> Töölööseen. Varmaan myös lomalla menet Thaimaaseen ja istutat potut kasvimaaseen… Pysypä vaan siellä Idässä, ei tänne meidän sivistyneeseen Länsi-Uzbekistaniin tuollaisia barbaareja tarvita!

  Sivistyssanojen yliviljely kertoo kyvyttömyydestä ilmaista asiansa omalla äidinkielellään, tai siitä että on pätemishaluinen lukioälykkö.
  Kiinni jäitte.

  ”Sivistyssanojen yliviljely kertoo kyvyttömyydestä ilmaista asiansa omalla äidinkielellään, tai siitä että on pätemishaluinen lukioälykkö.”
  Ja kirjoitusvirheet, sormenpäiden puuttuminen ja maksakirroosi 16-vuotiaana ovat selviä merkkejä ammattikoulutuksesta.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Read previous post:
  Vanhanen: Minulla on oikeus olla ymmärtämättä

  (HELSINKI) Pääministeri Matti Vanhanen pitää oikeutenaan olla ymmärtämättä asioita. "Sallittakoon maamme vaikutusvaltaisimmalle poliitikolle, että lausuu julkisesti mielipiteitä asioista, joita hän...

  Close