Kategoriat
Ulkomaat

Boris Jeltsin ei enää humalassa

(MOSKOVA) Venäjän entinen presidentti Boris Jeltsin ei ole enää humalassa, kertovat useat lähteet Kremlistä. Päinvastaisista huhuista huolimatta hän ei kuitenkaan ole myöskään selvinnyt. Jeltsinin humalakokemuksista muistetaan eritoten aika Venäjän historian ensimmäisenä presidenttinä 1991-2000, jolloin hän toilaili muun muassa rock-festivaaleilla, Kremlissä ja useissa maailmanpolitiikan kabineteissa.
Jeltsin teki pitkän julkisen putken, jonka aikana hän ei välttynyt vaikeiltakaan tilanteilta. Vuonna 1931 silloisessa Sverdlovskissa, nykyisessä Jekaterinburgissa ensimmäisen kerran vodkapullon nähnyt tenuttaja kilisteli maljoja ensin rakennustöissä, mutta liiallisen alkoholinkäytön seurauksena hänet ohjattiin kommunistisen puolueen virkoihin. Siellä armoitetun densan katsottiin olevan enemmän omiensa joukossa.

Missä se
pullo on?

Komean ryyppysessionsa aikana hän nousi pahaisesta pikkutissuttelijasta yhdeksi valtakunnan kovimmista viinasienistä. Kovimmat paikkansa hän koki 80-luvun lopulla, jolloin pitkäaikainen ryyppykaveri Mihail Gorbatshov ajoi Jeltsinin pois suosituilta NKP:n puistonpenkeiltä.
Asemansa menettänyt juopporetku ei kuitenkaan luovuttanut, vaan näki pullon pohjalla mahdollisuuden uuteen nousuun. 90-luvun alussa hän joikin pöydän alle sekä Gorbatshovin että työväentalon rapajuoppokommarit. Ankaran juomisen ohessa Jeltsin myös edesauttoi merkittävästi Neuvostoliiton hajoamista, synnytti itsenäisen Venäjän valtion ja kukisti kapinoitsijat – kaikki tämä ilman päivänkään krapulaa.
Haimaa ja maksaa sekä Venäjän kansaa rasittava viinanläträys jatkui kiitettävällä tehokkuudella myös presidenttikaudella. Vuosituhannen vaihteen lähestyessä valtionhoito alkoi kuitenkin viedä kohtuuttoman paljon aikaa kittaamiselta, joten Jeltsin nimitti seuraajakseen luottomiehensä Vladimir Putinin ja siirtyi datsalleen täysipäiväiseksi rantojen mieheksi. Putin nousi Jeltsinin suosioon yksinkertaisesta syystä: mustasukkaisesti pullostaan kiinnipitävä kännikala ei voi päästää lähellensä kuin alkoholiin negatiivisesti suhtautuvia.

17 vastausta aiheeseen “Boris Jeltsin ei enää humalassa”

Enemmän kuin kyvyttömästä ulkopolitiikasta, pidän ryyppykavereistani kertovista artikkeleista ilman mainintaa tisseistä.

Mahtaako tuliliemen hinta laskea nyt kun kysyntä romahti? Millainen Vodka Russian tulee E85:sta?

Boris oli erilainen, Boris oli känniläinen. Hän näytti mulle miltä tuntuu maistaa omasta pullosta.
Boooris, Boooris, sä veit mun putelin.

Venäjän ympäristöviraston agentit ovat joutuneet palaamaan Kamtsatkan niemimaalta keksimästä ympäristötuhoraportteja, ja ovat palattuaan ensi töikseen kieltäneet Jeltsinin polttohautauksen. Myöskään arkkuhautaus ei tule kyseeseen jos hautaa ei vuorata haponkestävällä teräksellä, joten todennäköisesti Jeltsin haudataan Kremlin muuriin. Balsamointiaineita ei tarvita, ruumiissa on tarpeeksi spriitä.

Hirveässä yllätyksessä selvisi että Lehti on täyttä paskaa. Kukaan ei ollut uskoa sitä tosiasiaa että jutut toistavat itseään. Ammattikommentoija Uolevi Nyhdänköljä kommentoi paljastusta: ”Eip tää mua yllättäny yhtää, Lehti on ihan tajutonta skeidaa”.

Suomi lähentää sotilasyhteistyötä nopean ajattelun edelläkävijöiden
al-Qaidan, Talebanien ja Ahvenanmaan separatistien kanssa.
UM:n salaisissa operaatioissa Erkki ja Tarja eivät kansaa rasita
turhilla etukäteis-spekulaatioilla.

Tämä talvi on ollut rankka meille kaikille. Juice, Kirka, Vonnegut ja nyt Jeltsin.
Enää ei puutu, kuin että Dalai Lama ja Katri Helena pieraisisivat pitkän pierun, niin kaikki hyvä olisi maailmasta mennyt.
Käsi kokardin viereen lippaan ja 3 tykinlaukausta toveri Jeltsinille!

Ei kai siellä heikäläisten helvetissä mikään muu juotava pysykään nesteenä, kuin kirkas.

Jeltsin on jo pitkään valmistellut itseään tulevaa mausoleumiaan varten – kyllästämällä kehonsa alkoholilla!
Näin hän on varmistanut hyvän säilyvyyden jälkipolville.
Suunnitelmat mausoleumiksi ovat jo valmiina – vain parisataa konttia vodkapulloja puuttuu.

Jeltsinistä tehdään uusi Hollywood -elokuva, varmaa on vasta nimi, ”300 miljoonaa”. Elokuvan epäillään kertovan ylivoiman taistelusta alivoimaa vastaan ydinrevontulien välkkeessä.

Nykynuorisolla ei ole kestävyyttä. Jeltsin kyllä päihitti Gorbatšovin, mutta kestävyys puuttui. Jeltsin sammui, Gorbatšov on yhä pelissä mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Brittiopettaja puolustaa Suomen merimetsoja

(SUDBURY) Humphrey Williams on kauhuissaan. Vanha herrasmies on juuri kuullut, että Suomen uudessa hallitusohjelmassa suunnitellaan merimetsokantojen harventamista ongelma-alueilla. Tieto järkyttää...

Close