Kategoriat
Kotimaa

Bloggaamisella ei edelleenkään mitään merkitystä

(BLOGISTAN) Bloggaamisella ei ole vieläkään mitään yleisempää merkitystä. Tämä käy ilmi valtioneuvoston erikoistyöryhmän vastavalmistuneesta raportista. Raportin laatimiseen ryhdyttiin sen jälkeen, kun suuri joukko bloggaajia oli katkaissut kätensä taputtaessaan itseään selkään Aasian katastrofin uutisoinnin tiimoilta.
Jatkuva itseä selkään taputtaminen alkoi tiettävästi heti, kun julkisuudessa oli huomautettu, että internetissä toimivat säännöllisesti päivittyvät vapaamuotoiset sivustot kertoivat tsunamin aiheuttaman tuhon laajuudesta perinteisiä uutisvälineitä nopeammin. Valtioneuvoston erikoistyöryhmän raportin mukaan blogien nopeus johtuu tietyltä osin siitä, ettei niiden tarvitse tarkistaa julkaisemiensa tietojen todenmukaisuutta millään tavoin.
”Jos periaatteena on, että julkaistaan vain se, mitä tiedetään tai mitä voidaan perustellusti arvella, niin joudutaan väistämättä tilanteeseen, jossa toiminta hintsusti hidastuu”, kuvaillaan raportissa perinteisten uutisvälineiden toimintaa.

Ei viimeinen kerta

Työryhmän johtajan Samaël Kutiaisen mukaan tämä ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi, kun oman selän taputtamisen seurauksena katkenneita käsiä joudutaan terveyskeskuksissa paikkailemaan.
”Mitään merkitystähän tällä koko ilmiöllä ei edelleenkään ole. Pääasiassa myönnetään palkintoja toisille bloggaajille ja puhutaan siitä, kuinka paljon merkitystä bloggaamisella on. Välillä nostetaan ”keskustelua” tuollaisella kuusivuotiaan argumentoinnilla”, listaa Kutiainen.
Valtioneuvoston työryhmän raportti julistettiin tuoreeltaan erittäin salaiseksi, joten on epätodennäköistä, että siinä tehdyt johtopäätökset johtaisivat mihinkään konkreettisiin toimiin kenenkään taholta.

Yksi vastaus aiheeseen “Bloggaamisella ei edelleenkään mitään merkitystä”

Mikähän tässä Aasian katastrofissa mahtaa teikäläistä niin riipoa?

Read previous post:
Yliopisto-opiskelulle tiukka aikaraja

(HELSINKI) Hallituksen sivistyspoliittinen ministerityöryhmä on päässyt sopuun yliopistojen opinto-oikeuden rajaamisesta. Täst'edes opintoihin saa käyttää maksimissaan seitsemän vuotta. Tämän aikarajan saa...

Close