Kategoriat
Kotimaa

Yliopisto-opiskelulle tiukka aikaraja

(HELSINKI) Hallituksen sivistyspoliittinen ministerityöryhmä on päässyt sopuun yliopistojen opinto-oikeuden rajaamisesta. Täst’edes opintoihin saa käyttää maksimissaan seitsemän vuotta. Tämän aikarajan saa ylittää ainoastaan halutessaan. Opetusministeri Tuula Haataisen mukaan uudistuksella pyritään lisäämään yliopistojen ja Kansaneläkelaitoksen byrokratiaa.
”Tavoitteena on, että esimerkiksi opintotukihakemus seisoisi jonossa ainakin sellaisen kuusitoista kuukautta. Tällä nyt tehtävällä uudistuksella saadaan Kelan työmäärää ja tarpeetonta byrokratiaa lisättyä jo melko tuntuvasti, mutta lisää uudistuksia kaivataan vielä kipeästi tähän pääsemiseksi”, Haatainen totesi Lehden haastattelussa heti tuossa iltapäivästä.
Haatainen korosti, että uuden järjestelmän noudattamisen tarkka valvominen on äärimmäisen tärkeää sen toiminnan kannalta. Siksi siihen tuleekin ohjata resursseja kaikilta osapuolilta.
”Kyllä rajat täytyy asettaa. Pidämme ehdottomasti kiinni siitä, että seitsemän vuoden rajan saa ylittää ainoastaan, jos siihen on joku syy. Lisäaikaa myönnetään ainostaan siinä tapauksessa, että sitä pyydetään”, ministeri sanoi.

Read previous post:
Hovioikeus: Äiti Maa on syyllinen

(TURPAKÄRÄJÄT) Kansakuntaa kohahduttanut oikeudenkäynti Äiti Maata vastaan on jäänyt ilman uutta käännettä. Helsingin hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden päätöksen, jonka mukaan Äiti...

Close