Lähteet: Ministerikierrätys toisi Sipilän hallitukseen ensi kertaa muun muassa opetusministerin ja oikeusministerin

0
7

[ B ] Hieronymus Bosch - The Garden of Earthly Delights - Hell (1490 - 1510) - DetailCreative Commons License cea +

(KESÄRANTA) Petteri Orpon valinta kokoomuksen puheenjohtajaksi on tuomassa merkittäviä muutoksia Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kokoonpanoon. Lehden saamien tietojen mukaan luvassa on ministerikierrätystä sekä aivan uusien salkkujen luomista.

Hallitukseen olisi muun muassa ensi kertaa tällä vaalikaudella tulossa opetusministerin tehtävä. Tähän asti sitä on hoitanut valtiovarainministeriön budjettiosasto. Tosin käytännön syistä kyselytunneilla ministeriaitiossa opposition kritiikkiin vastaamassa on ollut kannullinen piimää.

Toinen upouusi tehtävä hallituksessa olisi tiettävästi oikeusministeri. Kevään 2015 hallitusneuvotteluissa se oli päätetty lopettaa “koska vittuako millään laeilla on tässä hommassa muka virkaa“. Sittemmin poliittisissa piireissä päätöstä perusteluineen on arvioitu muun muassa “hätäiseksi“, “valmistelemattomaksi” sekä “saatanan vammaiseksi“. Uudelta oikeusministeriltä aiotaan tiettävästi edellyttää lukutaitoa ja vähintään kiertokoulututkintoa.

Hallituksen kärkihankkeisiin sen sijaan on tiedossa vain pieniä viilauksia. Valmistelussa olevan luonnoksen mukaan kansanedustaja Simon Elon (ps.) ruikutus aiottaisiin sisällyttää biotalouden kärkihankkeeseen, koska uusiutuvana ja olosuhteista riippumattomana luonnonvarana sitä voitaisiin käyttää teollisuuden säätövoimana talvipakkasilla.

7 lukijakirjettä

 1. Esa Lonkka sanoo:

  Lehtin olisi nyt kyllä syytä tarkistaa kielenhuollollista linjaansa. Jopa Aku Ankkassa osataan taivuttaa tulevan valtiovarainministerin sukunimi astevaihtelullisessa muodossa. Ette kai te sentään halua jäädä lastenlehden jalkoihin?

  (-1)
 2. Mrs Andersson sanoo:

  Fasistinen SSS-hallitus ei vieläkään ole keksinyt ikiliikkujaa, joka tekisi 2/8 päivän työtunneista. Tunteeko työministeri Lindström vastuunsa kyvyttömyydestään muuttaa taloustieteen ja fysiikan lakeja?

  Myöskin turvapaikanhakijoiden gourmet-ruokalaministeriö on natsihallitukseltamme vieläkin perustamatta. Sadisti-Sipilä käyttää riisipuurokidutusta viattomiin turvaa kaipaaviinlapsipyhimyksiin, vaikka ensin lupasi antaa talonsakin näiden käyttöön!

  Toverit, vallankumouksen aika on tullut! Kohti humaanimpaa tulevaisuutta porvarien ja persujen lahtaamisen kautta! Miekkarikepit valmiiksi!

  (-2)
  • Humaani vihervassari sanoo:

   This comment has been removed due to low ratings.

   • Puolueeton sanoo:

    “Kenelläkään”? Hyvinpäs te vihervassarit tunnette oman putipuhtaan lammaslaumanne. Mites esimerkiksi Antifan ja muiden antifasistien touhut ympäri Euroopan, tai vaikka tämä pyörätuolissa istuvan henkilön joukkohakkaaminen ja puhelimen varastaminen Tampereella? http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100220455321_uu.shtml

    Kyllähän nuo vastarintaliikeläiset ja monet kaltaisensa väkivaltaisia mouhuja on, mutta ns. vihervassaripuolelta samanlaisia väkivaltaisia hulluja löytyy yhtä lailla. Edellisten touhuja mitenkään puolustelematta.

    (3)
    • Tervetuloa Janteen sanoo:

     “Väkivaltaisia hulluja” löytyy kaikista aatesuunnista, esimerkiksi kokoomuksen nuorten liittolainen tappaa naisen jonka koira ärsyttää häntä.
     Uusnatsi- tai lapualaiset liikkeet perustuvat vihaan ja joidenkin ihmisten tai ihmisryhmien leimaamiseen syntipukeiksi, joiden syytä kaikki paha on. He luulottelevat olevansa parhaimmistoa, herrakansaa. Kaikki “Toiset” on nujerrettava.
     Kokoomuslaiset pikkuporvarit, herrakansaa hekin, taas yrittävät nujertaa henkisin keinoin kaikki ne jotka eivät jaa heidän arvojaan tai uskaltavat ajatella toisin, tai väärin heidän mielestään. Ja Mannerheimia ei saa pilkata tai pannaan pää pölkylle! Itse he pilkkaavat ja halveksivat köyhiä ja vastahankaan ajattelevia.
     Mutta me vihervasemmistolaiset emme vihaa vaan pyrimme sivistyneeseen vuoropuheluun. Emme kannata nyrkkivaltaa ja pyssyuskoa vaan rauhaa.

     (-2)
 3. Timo Haapala sanoo:

  Minä voisin hoitaa oikeusministerin hommat ihan otona.

  (-4)
  • Laki ja Oikeus sanoo:

   This comment has been removed due to low ratings.

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.