Kategoriat
Politiikka

Suomi vaihtaa kansainvälisen viiteryhmänsä pohjoismaista Puolaan

(WROCLAW) Suomen hallitus pohtii merkittävää linjanmuutosta maamme ulkopolitiikassa sekä kansainvälisessä orientaatiossa, kertovat epätavallisesti asioista perillä olevat lähteet Lehdelle. Uuden doktriinin mukaan Suomen kansainvälinen viiteryhmä olisi jatkossa pohjoismaiden sijasta Puola. Muutoksen taustalla ovat sekä viime vuosien turvallisuuspoliittiset murrokset että halu potkia vääränvärisiä hiukan paremmalla omallatunnolla.

”Ruotsalaisiksi meistä ei ole, venäläisiksi emme halua tulla. Olkaamme siis puolalaisia”, toteaa doktriinityöryhmän varapuheenjohtaja Aimo-Uljas Vöyri (evp).

Riikka Purran (ps) hallituksen doktriiniluonnoksessa muistutetaan, miten liian pitkään suomalaista turvallisuuspoliittista keskustelua hallitsi vain patologinen suhtautuminen itänaapuriin. Sen sijaan Nato-jäsenyyden myötä täysiverisen länsimaan statuksen saavuttanut Suomi on voinut laajentaa turpo-ajatteluaan uudelle raikkaalle perustalle, eli patologiselle suhtautumiselle itänaapuriin.

Samalla on tullut ajankohtaiseksi miettiä Suomen paikkaa kansainvälisessä järjestelmässä. Työryhmän laatimassa maavertailussa on havaittu, että suomalaisten ja puolalaisten intressit ovat hyvin yhteneviä muun muassa yleisessä nihkeässä suhtautumisessa oikeusvaltioperiaatteeseen sekä erivärisiin ihmisiin. Uudella doktriinilla onkin Twitterissä tehtyjen mielipidemittausten mukaan kansan vahva tuki.

Asenneilmastoltaan erittäin yhdenvertainen verrokkivaltio olisi selvitysten mukaan yhä kasvavissa määrin myös Venäjä, mutta on sovittu ettei siitä puhuta”, Vöyri sanoo hihaansa rykien.

Yhdessä doktriinin kanssa pohdintaan tulevat Suomen erilaiset kansainväliset sitoumukset ja sopimukset. Purran hallitus on suhtautunut moniin sopimusjärjestelmiin kielteisesti, koska niiden arvioidaan muun muassa olevan vakavana esteenä pään tunkemiselle omaan perseeseen. Tämä kuitenkin on hallitusohjelmassa sovittu strateginen tavoite, Vöyri huomauttaa.

Doktriinin poliittinen käsittely alkaa tiettävästi ensi keväänä, ja hallituksen tunnelmat ovat korkealla sekä yhteishenki lähteiden mukaan poikkeuksellisen hyvä.

”KURWAAAAAAAA!” totesi sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon ministerityöryhmä kokouksensa päätteeksi yhteen ääneen.

2 vastausta aiheeseen “Suomi vaihtaa kansainvälisen viiteryhmänsä pohjoismaista Puolaan”

Miten tähän sopii sitten se, että ministerityöryhmällä on sama sotahuuto kuin kaikenmaailman pakolaisilla.

Ulkoasiainvaliokunnassa kuultiinkin sitten itkua ja hampaiden kiristelyä, kun hallituspuolueiden edustajat poistivat lausuntoesityksestä sanat ”laillisuusperiaate”, ”oikeusvaltio”, ”vaikutusarviointi” ja ”v..tun huono esitys”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Elinkeinoelämä toivoo enemmän hallitusta vastustavia mielenosoituksia, joissa kehuttaisiin hallitusta

(RITARIÄSSÄHUONE) Suomalaisia työnantajia sekä somessa aurinkolaseja käyttäviä miehiä edustava Elinkeinoelämän keskusliitto EK moittii viime viikkojen hallitusta kritisoivia mielenilmauksia yksipuolisuudesta ja...

Close