Kategoriat
Kotimaa

Hätkähdyttävä tulos: Woketus tuhosi Nokian matkapuhelinliiketoiminnan, bilateraalikaupan sekä naapurin rhododendronit

(MATIAKSEN IHAN OMA HUONE) Suomalainen perinteinen kesämaisema näyttää päällisin puolin aivan tavanomaiselta – mutta tyyni pinta voi pettää, varoittavat asiantuntijat. Helteinen kylänraitti tai tuuhea rantaheinikko voi sisältää suuria pitoisuuksia vaaralliseksi uumoiltua woketusta, jonka pitkän aikavälin vaikutukset ovat yhä tuntemattomia.

Menneisyyden jäljet antavat aihetta syvään huoleen, kertoo elinkeinoelämää ja klassista rationalismia lähellä olevan ajatuspaja Ei Kommari Ajatuspajan johtava tutkija Jalmari Lievä-Pahoinpitely.

”Uusimmat tutkimustulokset osoittavat liki vastaansanomattomasti, mitä woketus voi aiheuttaa. Nokian matkapuhelinherruuden romahdus 2010-luvun alussa? Woketuksen tulos. Kukoistavan bilateraalikaupan tuho 1990-luvulla? Wokepa tietenkin. Aristava hieman märkivä syylä nivusissani juuri siinä kohtaa johon alushousujen sauma osuu? Arvaatte varmaan”, Lievä-Pahoinpitely toteaa synkkänä.

Ajatuspaja Ei Kommari Ajatuspajan selvitys osoittaa, että jo varhaisesta suomalaisesta kansanperinteestä on löydetty viitteitä siitä, miten vahingollisia seurauksia valtoimenaan rehottavalla woketuksella voi olla. Esimerkiksi ote kansalliseepoksemme Kalevalan Kullervon tarinasta antaa hyytävän esimerkin:

”Veti veitsensä tupesta leivän leikkaellaksensa: veitsi vierähti wokehen, kasahutti Kalliohon; terä vieri veitsosesta, katkesi kurauksuesta.”

Tämän ohella paljon lähempää nykyhetkeä, talvisodan kurimuksessa, näkyvät woketuksen vaarat. Siitä kertoo lainaus Kajaanin ilmapuolustusaluekeskuksen sotapäiväkirjasta 3. tammikuuta 1940:

”Tuli pohjoisesta yksi kaksimoottorinen woke Puolangan suunnalta, joka kävi Säräisniemen seuduilla, mistä sitten kääntyi itään. Woke pudotti palatessaan Moisiovaran iv-aseman tähystäessä viisi pommia. Kansakoulun ikkunat särkyivät.”

Pahoinpitely selaileekin tyytyväisenä uutta hallitusohjelmaa, joka ottaa vaietun riskin tosissaan ja tehokkaasti karsii woketuksen kasvualustoina tunnettuja pahamaineisia perustoimeentuloa ja -terveydenhuoltoa.

3 vastausta aiheeseen “Hätkähdyttävä tulos: Woketus tuhosi Nokian matkapuhelinliiketoiminnan, bilateraalikaupan sekä naapurin rhododendronit”

Ei ole mikään salaisuus, että woketus tulee vasemmalta. Jo itse ilmiön etukirjain viittaa siihen. Oikealla on aina tiedetty tämä ja toimittu asian edellyttämällä tavalla eli haettu kiimaisesti nato-jäsenyyttä, kielletty Kekkonen ja mollattu Marinia. Nyt asia todistettu ja päästään hoitamaan tärkeitä valtion asioita ja leikkaamaan wokettajilta pallit; orpo olo, mutta persturvalinen.

Seuraava hallitus varhentaa edelleen yhteiskunnan tarjoamaa kasvatusta, ja pilteille opetetaan wokellusta vanhanaikaisen jokelluksen korvikkeeksi. Varhaiskypsimmät lapset muodostavat Meriwokeltajat-yhtyeen ja se johtotähtenään kansa lopulta oppii wokettamaan hallitusti ja oikein.

No nytpä tajusin syyn siihenkin miksi paskalla käydessä on viime aikoina vihlonut hanuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Rkp:n Henriksson: Jos olisi ollut tiedossa, että pyllystä tulee kakkaa, tuskin olisimme paskoneet housuun

(MITT SOMMARLOV) RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin mukaan hän on "ganska säkert" siitä, ettei Rkp olisi paskonut housuun kesken päivän,...

Close