Kategoriat
Kotimaa Politiikka

RKP tyytyväinen hallitusohjelman kompromissiin: työläisen perseeseen työnnettävässä kartussa jopa viidennes vähemmän nauloja kuin alkuperäisessä suunnitelmassa

(HAADES) Petteri Orpon (okw) hallituksen syntyminen oli vaakalaudalla vielä aivan viime metreillä, kertovat luotettavat ja omaa etuaan tavoittelemattomat lähteet Lehdelle. Neuvotteluita viikkojen ajan varjostaneet konservatiivisempien ja liberaalimpien puolueiden kiistat olivat kärjistyä ratkaisemattomaksi riidaksi etenkin työläisen perseeseen työnnettävän puisen kartun koostumuksen osalta.

Lähteiden mukaan liberaalien, eli erityisesti RKP:n, vaatimuksesta kartussa olevien naulojen määrää vähennettiin 20 prosentilla alkuperäisestä ehdotuksesta. Vastineeksi perussuomalaiset ja kokoomus saivat myönnytyksen, että paikallisesti voidaan sopia, että osa naulojen vähennyksestä kompensoidaan ruuveilla tai lisäämällä karttuun tervaa.

Elinkeinoelämän väläyttämää kartun poikkipuolaa ei sisällytetty hallitusohjelmaan, mutta sen käyttöönoton mahdollisuuksista aiotaan teettää vaalikauden aikana riippumaton vaikutusarvio.

Pitääkö karttu hioa ennen poskien levittämistä?

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson myöntää, että päätös hyväksyä perseeseen työnnettävän kartun lopullinen naulamäärä ei ollut puolueelle yksinkertainen. Toukokuun lopulla puolueen eduskuntaryhmä asettui jo tukemaan hallitukseen menoa siinäkin tapauksessa, että karttua ei hiottaisi ennen kuin se survotaan suoleen. Vielä vaalitaistelun aikana puolue oli ehdottomasti ainakin osittaisen hiomisen kannalla vedoten muun muassa Suomen kansainvälisiin sopimusvelvoitteisiin.

Tiesin, että siitä ei tulisi helppoa. Siitä tuli kuitenkin vielä haastavampaa kuin olisin voinut kuvitellakaan”, Henriksson kuvailee keskusteluja, joita kartun läpimitasta käytiin Säätytalon puheenjohtajapöydässä.

Lopputulos oli kuitenkin kaikkia osapuolia tyydyttävä kompromissi. Persekartun koko, karheus sekä naulojen määrä heijastavat puheenjohtajien mielestä hyvin vaalitulosta ja äänestäjien tahtoa. Petteri Orpo muistuttaa, että tämä hallituspohja sai vaaleissa kansalta vahvan mandaatin työntää puinen karttu perseeseen, ja sitä on syytä kunnioittaa.

Se, että nyt käytettiin niin paljon aikaa, niin se maksaa itsensä takaisin hallituksen toimintakykynä ja kestävyytenä”, hän sanoo.

6 vastausta aiheeseen “RKP tyytyväinen hallitusohjelman kompromissiin: työläisen perseeseen työnnettävässä kartussa jopa viidennes vähemmän nauloja kuin alkuperäisessä suunnitelmassa”

Uusi hallitus tulee myös uudistamaan vaalilakia siten,että väärin äänestäminen kielletään. Uusi vaaliasioiden komissio tulee määrittelemään tarkemmin, miten vaaleissa äänestäminen pitää suorittaa. Nimettömänä pysyvä virkamies on avannut tulevia säädöksi tiedoksemme: ”Jokaisten vaalien edellä hallitus tulee arvioimaan itse omat saavutuksensa. Jos esimerkiksi joku ehdokas käsittelee vaaliohjelmassaan virheellisesti toteutettujen päätösten vaikutuksia, vähennetään ehdokkaan äänistä vakavuuden painotuksen mukaan vähintään 10% ja enintään 60%.”

Näin porvarin näkökulmasta alettiin ottamaan jo oikeita askelia oikeaan suuntaan, mutta olemme vielä kaukana siitä, miten paksu ja naulainen kartan pitäisi olla. Neljän vuoden päästä jatketaan ja olen varma että pääsemme palauttamaan myös orjuuden.

Saatanan fillarikommarit taas uutisoivat suoraan varisverkoston propagandaa. Ruåtsalaisen KANSANpuålueen vaatimuksesta hallitusohjelman esityskalvojen liitesivujen lopun pienellä painettuun pränttiin saatiin sentään lisättyä kaino toive siitä, että kun karttua työnnetään perseeseen, niin Suomea sitovia ihmisoikeussopimuksia pitää ainakin yrittää muistaa noudattaa päällisin puolin siihen asti, kun sopimukset on saatu irtisanottua yksipuolisella julistuksella Etelärannasta.

Hallitusneuvottelijoita ohjeistaneet BDSM ammattilaiset muistuttavat, että turvasanan puuttuminen voi johtaa traagisiin seurauksiin. Asiaa käsitelleen neuvotteluryhmän testatessa karttua vahinko oli jo lähellä, kun naulattua astaloa tunkeva ei ymmärtänyt ruotsia ja työtöntä esittänyt aatelissuvun edustaja oli vähällä vahingoittua. Tilanne laukesi runsaalla Tummelin käytöllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Jokakeväiseen Suvivirsi-väittelyyn lopullinen ratkaisu: lapset voivat laulaa Jumalan sijasta ”ruutana”, ”saatana” tai ”Kouvola”

(BANGLADESH) Useita vuosia suomalaisissa kouluissa sekä enimmäkseen mielenhäiriöisten kansoittamissa somekeskusteluissa vellonut väittely perinteisen Suvivirren asemasta on tullut päätökseensä. Opetushallituksen, Museoviraston,...

Close