Kategoriat
Politiikka Talous

Somevaikuttaja moittii Laukon kartanon torpparien vaatimuksia taksvärkkipäivien vähentämisestä

(TOTTIJÄRVI) Laukon kartanon torpparien kiistanalainen vaatimus taksvärkkipäiviensä ja työaikansa vähentämisestä saa rajun tyrmäyksen elinkeinoelämän järjestöiltä sekä somevaikuttajilta. Torpparit vetosivat tällä viikolla kartanon paroniin, jotta työpäivien kesto rajattaisiin kesällä kymmeneen tuntiin ja talvella seitsemään.

”Miksi kymmenen tunnin työpäivä ei. Oo. Hyvä asia. Työvoimapulan takia väkeä ei riitä töihin muutenkaan. Ei sovi kaikille aloille. Työtahti voisi kiristyä”, tyrmää tunnettu somevaikuttaja Merja Mähkä (kaupallinen yhteistyö: kruununvouti) Instagram-videollaan.

Hän ehdottaa paremmaksi ratkaisuksi torpparikysymykseen tavoitteellista sijoittamista ja säästämistä. Esimerkiksi osakesäästötilin avulla tavoitteellisesta sijoittamisesta ja kansankapitalismista on tullut mahdollista ihan jokaiselle.

Vaikka jemmassa ei olisikaan kymmeniä tuhansia euroja, voi silti yhä vaurastua. Jos esimerkiksi sijoittaa palkastaan joka kuukausi kaikenlaisille sijoittajille sopiviin indeksirahastoihin, niiden arvosta voi pahimmillaankin kadota noin puolet”, Mähkä pohtii.

Osakepuolelta hän suosittelee torppareille Laukon maita laajemminkin esimerkiksi konepajayhtiöitä. Esimerkiksi Valmetissa tapahtuu koko ajan oikeita ja hyviä asioita ihan oppikirjan mukaisesti, hän vinkkaa.

Myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK pitää torpparien vaatimuksia ylimitoitettuina. Etujärjestö ei pidä millään tasolla realistisena, että suomalaisten työaikaa lyhennettäisiin. Päinvastoin.

”Suomessa on tärkeämpää pikemminkin saada työtunteja lisättyä”, sanoo järjestön edustaja August Viljelm Vikström.

3 vastausta aiheeseen “Somevaikuttaja moittii Laukon kartanon torpparien vaatimuksia taksvärkkipäivien vähentämisestä”

Vaatimus torpparien taksvärkkipäivien vähentämisestä on närkästyttänyt erityisesti pappissäätyä, joka on jo aikaisemminkin ( 1900-luvun alussa!) paheksunut pyhäpäivän eli sunnuntain käyttämistä maankääntötöihin. Kuten tiedetään, Jumalakin lepäsi seitsemäntenä päivänä – ja vain silloin.

Luonto-Liiton kevätseuranta alkaa tänä viikonloppuna. Tulevina viikkoina kerätään tietoa kymmenistä kasvi- ja eläinlajeista ympäri Suomea. Tämän kevään teemalajina on erityisesti kansanedustajaehdokas (durak durak), koska laji näyttäytyy vain joka neljäs kevät ja viettää muun ajan horroksessa perunakuopassa tai muussa maanalaisessa paikassa.

Kansanedustajaehdokkaan lajityypilliseen käyttäytymiseen kuuluu soidinlaulujen huutelu ja kuvitettujen paperinpalojen, pinssien ja tulitikkuaskien jakelu taajamissa tai niiden lähialueilla. Kansanedustajaehdokas saattaa lähestyä päällekäyvästi muita taajamien lajeja. Pääosan näistä muodostavat vittuuntunut kansalainen (populus fuckoffiensis), kyrpiintynyt kansalainen (populus fuckoffiensis tattiotsas) ja vittuuntunut-kyrpiintynyt kansalainen, joka syö kansanedustajaehdokkaan tarjoamaa grillimakkaraa (populus reluctantis Kabanossis). Kevätseurannassa voi ilmoittaa myös lajien ensihavainnoista, ja tänä keväänä odotetaan ensimmäisiä yksilöitä lajista nimeltä kansanedustajaehdokas, joka pitää vaalilupauksensa tultuaan valituksi eduskuntaan (durak durak nonexistent).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Teemu Selänne haisti pierussaan kommunismia

(VANAHEIM) Maamme tunnetuimpiin ja ankeimpiin urheilutähtiin kuuluva Teemu Selänne (trööt) varoittaa suomalaista yhteiskuntaa vakavista uhista, jotka voivat horjuttaa hyvinvointivaltiota jo...

Close