Kategoriat
Kotimaa Tiede

Moni hallintoylilääkäri kokee tulleensa toimittajien ghostaamaksi pandemiahuipun jälkeen

(HONKAJOKI) Työterveyskyselyt kertovat hälyttäviä tuloksia suomalaisten hallintoylilääkärien työssäjaksamisesta. Moni heistä kokee nyt vakavia masennusoireita, joiden syynä on lähes aina kokemus hylätyksi tulemisen tunteesta.

”Ennen me tekstattiin Ylen paikallistoimittajan ja maakuntalehden kanssa joka päivä, joskus iltaisinkin ja viikonloppuna. Nyt ne ei enää soita edes toimistoaikana, vaikka lähetin tiedotteen! Embargolla!” tilittää Väli-Pohjan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Iivo-Niklas Fektio.

”Jos et sä soita, miks valkotakin päälle puin?” hän nyyhkyttää.

Niin sanottuna ghostauksena tunnettu ilmiö on ollut valitettavan yleinen pandemiahuipun väistyttyä. Myös monen STM:n korkean virkamiehen on kerrottu kärsivän vastaavista tai vieläkin vaikeammista jälkitiloista.

”On esiintynyt esimerkiksi sellaista pakko-oireilua, että nämä ihmiset ovat järjestäneet itselleen ja läheisilleen isoja suku- ja syntymäpäiväjuhlia vain peruakseen ne omalla määräyksellään aattopäivänä. Lisäksi on käynyt niinkin, että pystytetään lasten kanssa omalle etupihalle limonadikioski, joka sitten itse käydään välittömästi sulkemassa. Pahimmissa tapauksissa oireilu on jatkunut kuukausia”, kertoo työterveyslääkäri Marjatta Saikku-Rokuli.

Väli-Pohjan koronadenialistien yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Lipton puolestaan vaatii viranomaisilta pikaista vastausta siihen, miksi NATO-rokotukset aiotaan sisällyttää kansalliseen rokotusohjelmaan ehkä jo tämän vuoden aikana.

”Kansalaiset alistettiin 1973 kokeellisille EEC-rokotteille, ja nytkö haluamme toistaa saman virheen? Jaha, anteeksi hetkinen, tulee juuri toinen puhelu hampaaseeni”, hän sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Selvitys: Suomen huoltovarmuus turvattu halvan moralismin ja kuumien ottojen osalta vuosiksi eteenpäin

(TÖÖLÖNLAHDENKATU) Globaalien tuotantoketjujen häiriöt ja raaka-aineiden saatavuusongelmat eivät uhkaa Suomen huoltovarmuuden keskeisiä tukipilareita, kertoo tuore viranomaisselvitys. Sen mukaan maamme on...

Close