Kategoriat
Kulttuuri

Ylioppilasteatterin talkoilemasta kesämökistä puuttuu neljäs seinä

Photo by Hailey Kean on Unsplash

(POISTUVASSA KIINTEISTÖSSÄ) Paikallisen ylioppilasteatterin työryhmän talkoilla rakentama kesämökki on herättänyt paljon hämmennystä, sillä siitä puuttuu kokonaan etuseinä. Ohjaaja Axelrod Gunnarson arvioi kolmen seinän olevan aivan riittävä määrä, koska se on enemmän kuin kaksi ja vähemmän kuin neljä.

Me haluttiin tehdä jotain omaa ja uutta, joka rikkoo vanhoja perinteitä eikä takerru menneeseen”, ensimmäistä kertaa missään vastuullisessa tehtävässä toimiva Gunnarson perustelee.

Merenrantamökissä neljännen seinän puuttuminen on johtanut muun muassa kangassohvan tuhoutumiseen, jopa keskivertoa grynderirakentamista mojovampaan vesivahinkoon sekä katsojan kannalta kiusallisiin suoriin puhutteluihin.

”Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa merkkien ja merkitysten tasolla, että mökissä olisi hyvä olla seinä myös tuulen puolella? Sitä dilemmaa halusimme työryhmän kanssa käsitellä, mutta rakennustarkastaja ei ollut halukas pallottelemaan dekonstruktivistista lähtöajatustamme”, käsikirjoittaja Meri-Tuuli Innehåll harmittelee.

Työryhmä ei koe haukanneensa liian isoa palaa koettamalla uudistaa koko mökkirakentamisen perinteitä lähes nollabudjetilla.

Vsevolod Meyerhold halusi samankaltaisen valaistuksen näyttämölle ja katsomoon. Miksi me tyytyisimme sisätiloissa kelmeään keinovalaistukseen ja terassilla luonnon kirkkauteen tai pimeyteen, kun voimme uusilla konsteilla murtaa naturalistista perinnettä”, kysyy alasti lattialla kiemurteleva näyttelijä Paha Kurki.

Kriitikoiden mielestä neljännen seinän puuttuminen on perustelematon ratkaisu, rasittavaa kaiken kokeilunhalunsa menettäneille keski-ikäisille ja myös selkeä turvallisuusriski.

”No, ei hyvin kantavat rakenteet meidän vahvuuksia olekaan”, työryhmä myöntää.

5 vastausta aiheeseen “Ylioppilasteatterin talkoilemasta kesämökistä puuttuu neljäs seinä”

Komppaan taiteilijoita. Itse asun kerrostalossa kaupungin vuokrakämpässä ja poistin olohuoneen kadunpuoleisen seinän. Viidenteen kerrokseen ei juuri meteli kuulu ja koen ettei minulla ole mitään salattavaa kanssaihmisiltä. Sen verran olen häveliäs, että kuljen kotona kylpytakissa. Odotan, että huomenna hän tulee ja leikki loppuu.

Psykoterapiakeskus Vastaamo on päivittänyt tietoturvakäytäntönsä ja niiden rikkomisesta seuraavat kurinpitotoimensa uusimpien suositusten mukaisiksi. Tietoturvasta vastaavista työntekijöistä 1,5:lle on tehty lobotomia ja 2,2 työntekijää lähetetty Seilin saarelle.

Vetkuttelimo (ent. Sisäministeriö) aikoo jatkaa Vastaamon asiakkaiden kiristyksen seuraamista, koska kiristetyillä rahoilla on tarkoitus kustantaa 31.12.2020 mennessä tehtävät 25 lisätalousarviota ja maksaa Suomen molempien poliisien palkat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pelastuslaitos: Porissa kuuluva ulina ei edellytä toimia – käynnissä kokoomuksen oppositiosignaalien testaus

(PORI) Satakunnan pelastuslaitos muistuttaa Porin kaupungin asukkaita tässä viikonvaihteessa alueella tehtävistä yleisten vaaramerkkien kokeiluista. Kokoomuksen aikavälillä 4.-6.9. suorittamien testien vuoksi...

Close