Kategoriat
Kotimaa

Jo 20 prosenttia suomalaisista on äänestänyt ennakkoon Yhdysvaltain presidentinvaaleissa

rows of American flags on a field
Photo by Wesley Tingey on Unsplash

(KÄPITÖL HILL) Jo joka viides suomalainen on äänestänyt ennakkoon Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, kertoo suomalainen media. Se on huomattavasti enemmän kuin aiemmissa vaaleissa, joissa pääosa äänestäneistä on ollut yhdysvaltalaisia.

”Tätä vauhtia äänestysprosentti ylittää vuoden 2018 presidentinvaalien lukemat”, arvioi asiantuntija Jenkki Jänis-Borg.

Vuosilukua ihmetteleville selvennyksenä, että Jänis-Borg tarkoittaa Ruotsin ja Venäjän välissä sijaitsevan Suomen presidentinvaaleja, joissa äänesti 66,7 prosenttia suomalaisista. Valituksi tuli republikaanien Sauli Niinistoe. Edelliset presidentinvaalit pidettiin 2016.

Joillain äänestysalueilla Suomessa aktiivisuus on ollut vielä selkeästi muuta maata suurempaa. Esimerkiksi Sanomatalolla jo 80 prosenttia Helsingin Sanomien toimittajista on käynyt vaaliuurnilla.
Lehden toimitus tapaa juuri äänestäneen anonyymin kansalaisen, jota kutsumme nimellä S. Snellman.

”Se on kyllä aika paljastava.”

S. Saarikoski?

”Ei sekään oikein…”

Nimetön äänestäjämme kertoo oman äänensä menneen Pete Buttigiegille.

”Uskon, että hän on ainoa, joka voi voittaa Trumpin. Donald Trump on pelle ja hänen mahdollisuutensa ovat tietysti 0,0”, Saska S. kertoo.

Lehti tukee tänäkin vuonna presidentinvaaleissa Vermin Supremea. Eero Lehti puolestaan tukee monia asioita, joista on viisaampaa vaieta.

3 vastausta aiheeseen “Jo 20 prosenttia suomalaisista on äänestänyt ennakkoon Yhdysvaltain presidentinvaaleissa”

Posti aloittaa koko henkilöstöään sekä näiden kissoja ja koiria koskevat yt-neuvottelut. Postin mukaan syynä yt-neuvotteluille on 7 miljoonan suomalaisen postiäänten toimittaminen Yhdysvaltoihin, ruohonleikkuun kysynnän yllättävä notkahdus tammi-helmikuussa sekä kotimaan kirjeiden kuljettaminen Albaniasta Etelä-Sudanin kautta Örebrohon. Pakettien ja kirjeiden jakelu lakkaa Suomessa toistaiseksi, mutta Postin mukaan näihin palveluihin rekrytoidaan jatkuvasti uusia vapaaehtoisia, palkattomia työharjoittelijoita, tyhjäntoimittajia, naapurin mummoja ja jäniksiä.

Postilla oli unohdettu palkata uusia leimaajia entisten jäätyä eläkkeelle. Leimaamatta jääneitä merkkejä pystyy käyttämään uudelleen ja onhan ohileimattuja myynnissä netissäkin. Jos joka talouteen tulee vuodessa puolenkymmentäkin leimaamatonta lähetystä ja merkit uusiokäytetään ajan hengen mukaisesti, niin vuositasolla kyse on 5-10 M€ suuruusluokkaa olevasta tulonmenetyksestä.

Laitoin oman ääneni postiin jo maaliskuussa, että ehtisi varmasti perille. Kiitos koronan en ole joutunut puhumaan paljon sen jälkeen. Ääni palailee pikkuhiljaa, mutta odotan suurta muutosta tammikuussa. Sanders voittoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ylioppilasteatterin talkoilemasta kesämökistä puuttuu neljäs seinä

(POISTUVASSA KIINTEISTÖSSÄ) Paikallisen ylioppilasteatterin työryhmän talkoilla rakentama kesämökki on herättänyt paljon hämmennystä, sillä siitä puuttuu kokonaan etuseinä. Ohjaaja Axelrod Gunnarson...

Close