Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri

Mieserikoistoimittajien kesäjuhlilla kuultiin liian monta Kamalaa vitsiä

Photo by Nick Fewings on Unsplash

(POCSAARI) Suomalaisten mieserikoistoimittajien perinteiset kesäjuhlat päättyivät tänäkin vuonna kliseisesti, vahvistaa juhlatoimikunta tiedotteessaan. Juhlapaikkana toimi aiempien vuosien tapaan läheisen ratsastuskerhon maneeri.

Juhlaväki muisteli illaan mittaan menneen vuoden onnistumisiaan. Myös ensiaputeltalla riitti vilskettä monen vieraan nyrjäytettyä kyynärpäänsä taputellessaan itseään olalle.

Ai jai, kyllä niin oivaltavasti ja tuoreesti sivalsit blogissasi taloudenpidosta että ’Venezuelan tiellä ollaan’, retwiittasin heti!” kehaisi tunnettu skribentti Mies Helli-Orrala tuttavaansa boolijonossa.

”Ja minä niin nauroin kun olit keksinyt sen, sen, että ’aktivistit vaan avokadoa syövät vaikka muka ilmastosta piittaavat’. Avokadoa! Kyllä sä sitten osaat. #lukusuositus, #lukusuositus minä sanon!” vastasi kollega Mies Ekka-Pervasti.

Juhlan kohokohta oli mieserikoistoimittajien ”Tempaisu”-kunniapalkinnon jako, joka annetaan vuoden parhaan Pohjois-Korea-vertauksen käyttäjälle. Pakinnon sai jälleen moninkertainen voittaja Mies Himo-Taapala.

Järjestäjien mukaan ainut tyylirikko onnistuneessa illassa oli erään humalaisen, liian nuoren ja oikeinkirjoitustaitoisen vieraan kertoma karkea vitsi ”mitä yhteistä on Yhdysvaltain demokraattien varapresidenttiehdokkaalla ja suomalaisen erikoistoimittamisen tasolla”. Asiallinen juhlaväki kuitenkin hiljensi häirikön nopeasti viiltävällä ammattitaidollaan.

”Turpa kiinni kommunisti”, he sanoivat.

8 vastausta aiheeseen “Mieserikoistoimittajien kesäjuhlilla kuultiin liian monta Kamalaa vitsiä”

Joko Arman Alizad sai elämäntyöpalkinnon? Kaikkien inhimillisten alojen erikoistoimittaja pitäisi päästää tuskistaan ja samalla armahtaa katsojat banaaleilta myötätunnon sekä ylisanoin kuorrutetun itsensä aliarvioimisen eli käänteisen itsekehun (”en voisi tehdä, mutta ei mun tarvikkaan…”) kidutukselta.

Vanhan senttarin sydäntä lämmittää tieto siitä, että Mies Himo-Taapalan kamalat tulevaisuuden kuvaukset on jo taakse jäänuttä elämää edellisen hallituksen aikana. Mieserikoistoimittajien seuraan pitäisi vielä liittää Mies Parja-Aananen, joka on ansiokkaasti kartoittanut Suomen valloittajan aikeita asumalla tulevassa isänmaassamme ja kertomalla meille kamalan totuuden.

Paikalta taisi puuttua vain se Lehden erikoistoimittaja joka tapasi tehdä juttuja Kongon Mandrilleista. Onko jutuntekomatkalla?

Seksismi ja ikäsyrjintä on tuomittavaa, paitsi silloin, kun ne eivät kohdistu ihmisiin vaan rakenteisiin. Ja eihän miehet, saati keski-ikäiset miehet, saati keski-ikäiset toimittajamiehet (”sedät”) ole ihmisiä saati kuulu suvaitsevaisuuden ja universaalin humanismin piiriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ylilaudan vakiokävijä masentui vakavasti – ei keksinyt enää aitoa aktivismia tyhmempää pilkkaa aktivismista

(LUTUURISOTA) Useat Ylilaudan ja muiden anonyymien foorumien tehokäyttäjät ovat viime kuukausien aikana sairastuneet vakavaan masennukseen, kertovat terveydenhoitoalan lähteet Lehdelle. Syynä...

Close