Kategoriat
Politiikka Talous

Markkinoiden näkymätön kusi lämmittää työttömän housuissa

(TÄSÄMÄNYSIOON) Taloustieteilijät muistuttavat suomalaisia työttömiä ja lomautettuja siitä, että markkinoiden näkymätön kusi kyllä lämmittää myös heidän housuissaan.

”Esimerkiksi pikavippi on erinomaisen hyvä vaihtoehto takuuvuokran hankkimiseen, kun tulojen pudotessa on pakko vaihtaa pienempään asuntoon. Lämmin tunne taatusti rehellisten vippiyrittäjien tukemisesta säilyy alushousuissa pitkälle iltapäivään asti, eikä tulevaa kylmää talvea tule mietittyä ollenkaan”, ekonomi Tytti Hkana näkymättömän kusen palvontaan erikoistuneesta ajatuspaja Liberosta toteaa.

Hkana korostaa, että markkinoiden näkymätön kusi on olennainen osa niin sanottua valumaefektiä eli trickle down -uskomusta. Kun hyvin tienaavien verotusta kevennetään, pystyvät he hankkimaan enemmän ja laadukkaampia samppanjoita, mikä lisää tyytyväisyyttä korkeimmassa tulodesiilissä.

Osattomiksi eivät jää kuitenkaan yhteiskunnan alemmatkaan kerrokset, sillä munuaisten prosessoimaa samppanjaa sataa myös heidän niskaansa mukavan kauniissa kaaressa.

”Samppanjapullojen panttirahoilla kannattaa sitten ostaa vaikka muovilakanoihin panostavan Vallilan osakkeita”, vinkkaa kyykistyvä Anne Berner yläpuoleltasi.

5 vastausta aiheeseen “Markkinoiden näkymätön kusi lämmittää työttömän housuissa”

Ja työpaikoilla paska valuu organisaatiossa ylhäältä alas.

Ajankohtaisiin talousasioihin panostava Lehti-lehden talouserikoistoimittaja (VTT, KTT, Vähä-Järkelän Paikallis-Sanomat) Alarik Sarvi voisi seuraavaksi kirjoittaa ihan uuden vitsin, mutta ei too soon. Koska teillä toimittajilla on tapana kierrättää vuodesta toiseen taskulämmintä paskaanne, vastaavan tason jatkojutun syksyn 2020 tapahtumista voisi laittaa sopivasti 2025: ”Marinin ”yksilöllisen työnhaun malli” eli aktiivimalli 2 lämmittää työttömän housuissa”

Miten olis?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ruotsin poliisi on viimein selvittänyt Olof Palmen murhaajan ehkä kenties mahdollisesti kanske

(SVEAGATAN) 34 vuoden odotuksen jälkeen Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhatutkinta on saatu päätökseen. Pääsyyttäjä Krister Petersonin mukaan syyllinen on vihdoin...

Close