Kategoriat
Ulkomaat

Ruotsin poliisi on viimein selvittänyt Olof Palmen murhaajan ehkä kenties mahdollisesti kanske

Olof Palme

(SVEAGATAN) 34 vuoden odotuksen jälkeen Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhatutkinta on saatu päätökseen. Pääsyyttäjä Krister Petersonin mukaan syyllinen on vihdoin ehkä kenties mahdollisesti varmistunut.

”Olemme lähes 80-prosenttisen varmoja siitä, että syyllinen on Skandia-miehenä tunnettu Stig Engström. Kanske. Häntä vastaan on kohtuullinen määrä ihan kivoja todisteita, jotka poliisi jätti hankkimatta vuonna 1986″, vain lievästi pälyilevä Peterson vakuuttaa.

Maailman suurimmaksi sukellusvenejahd…siis murhatutkinnaksi kutsuttu Palme-juttu on nyt siis viimein paketoitu ja ratkaistu. Ainakin noin suunnilleen.

”Ihan taatusti ehkä varmaankin on oikeahko mies vangittuna. Tai siis ei vangittuna, vaan haudattu 20 vuotta sitten ja kykenemätön puolustamaan itseään. Mutta oikeilla haminoilla ollaan”, vahvistaa tutkinnanjohtaja Hans Holmelander.

Peterson uskoo myös löytäneensä Olof Palmen murha-aseen, mutta oikeusteknisissä tutkimuksissa siihen ei saatu täyttä varmuutta. Rokokoo-tyylinen murha-ase löytyi Oxenstiernan suvun kokoelmista, ja sen kaarevalinjaiset muodot, sirot jalat sekä vaaleasävyinen verhoilu tarjoavat täydelliswn levähdyspaikan kiireisen päivän rutiineihin.

”Haluan myös korostaa, että Anders Tegnellillä ei ollut mitään tekemistä Olof Palmen kuoleman kanssa. Kyllä, Palme kuuluu vuonna 1927 syntyneenä riskiryhmään, jonka olisi syytäkin pelätä Tegnelliä, mutta tässä tapauksessa Ruotsin poliisi on säkert että aihetta epäilyksille ei ole. Ja mihin voit luottaa, jos et Ruotsin poliisiin?”, Holmelander linjaa jämerästi.


4 vastausta aiheeseen “Ruotsin poliisi on viimein selvittänyt Olof Palmen murhaajan ehkä kenties mahdollisesti kanske”

Ruotsin poliisi pystyi selvittämään murhan ennätyksellisen varhain, koska Antti Kurvinen lähetti onnittelukortit Ruotsin poliisin nykyisille, entisille ja tuleville työntekijöille sekä kaikille ruotsalaisille rikollisille ja rikollisen uraa suunnitteleville lukuunottamatta Stig Engströmiä.

Olof Palmen murhaaja on selvitetty. Koko muu maailma voi epäillä ruotsalaisten valitsemaa vaihtoehtoa, mutta tämä oli se linja josta oli EU-piireissä alustavasti sovittu. Muu maailma panikoi, mutta Ruotsissa pidettiin sovitusta kiinni. Syyllinen on kuollut ja haudattu. Asia on loppuun käsitelty ja kaikki spekulaatiot vaihtoehtoisten toimintatapojen suhteen ovat vain kateellisten panettelua. Sama koskee koronaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Paikallinen mies: "Voi vittu"

"Voi vittu", analysoi paikallinen mies Heppo Sepatiitti tuoreeltaan uusimpia tapahtumia. "Vittujen vitun vitun vittu vittu-vittu", hän jatkoi. "On se vittu...

Close