Kategoriat
Politiikka Tiede

Tutkijat varoittavat: Maapallosta voi tulla liian tyhmä ihmiskunnalle jo lähivuosikymmeninä

(PERTTELI) Monet alueet maapallosta voivat jo lähivuosikymmenien aikana muuttua liian tyhmiksi, jotta ne olisivat ihmisille enää elinkelpoisia, varoittaa kansainvälinen tutkijapaneeli tuoreessa raportissaan.

YK:n alainen tutkimuskomissio varoittaa, että jos nopeisiin kansainvälisiin toimiin tyhmyyden nousua vastaan ei ryhdytä pikaisesti, voi pian olla liian myöhäistä ehkäistä vakavimmat seuraukset.

”Kiistaton tieteellinen fakta on, että esiteolliseen aikaan verrattuna maapallon tyhmyys on noussut huomattavasti, ja nousu on viime vuosikymmeninä vain kiihtynyt. Samaan aikaan kuitenkaan useimmat valtiot, yritykset tai yksittäiset kotitaloudet eivät ole valmiita riittäviin toimiin tyhmyyskehityksen taittamiseksi”, sanoo tutkijaryhmän pääkonsulentti Martti-poni.

Yksi hidastava tekijä on se, että vaikka tyhmyyden noususta vallitsee laaja tieteellinen konsensus, on olemassa myös äänekäs vastustajien liike, jonka mielestä tyhmyys ei ole ihmisen aiheuttamaa. He pitävät mahdollisena, että tyhmyys on osa luonnollista maapallon geologista kiertokulkua.

”Ajattele nyt jotain brontosaurusta, lol vittu miten tyhmä”, pohtii tunnettu älykkyyskriitikko Denila Witti-Martanen keskenään.

Martti-poni kuitenkin muistuttaa, että tyhmyys aiheuttaa jo nyt konkreettisia haittoja jopa miljoonille ihmisille ympäri maailmaa, ja haitat tulevat vain lisääntymään. Hän huomauttaa, että esimakua tulevasta saatiin Suomessakin menneenä kesänä mm. Mähösen sukujuhlilla ja radioiden iltapäivälähetyksissä.

”On ehkä vallinnut sellainen harhakäsitys, että Suomi olisi jotenkin sivussa tyhmyyskehityksestä tai voisi jopa kuulua sen hyötyjiin. Tällaisiin näkemyksiin minulla on ollut tapana vastata: oletko käynyt Twitterissä tänään?” hän toteaa.

15 vastausta aiheeseen “Tutkijat varoittavat: Maapallosta voi tulla liian tyhmä ihmiskunnalle jo lähivuosikymmeninä”

Koko tyhmyyskeskustelu on hakoteillä. Tiedeyhteisön sisällä ja erilaisten kansasta vieraantuneiden journalististen julkaisujen toimesta puhutaan usein tyhmyyskehityksestä harhaanjohtavasti; tyhmyyttä analysoitaessa pitäisi syntyvyyden tavoin puhua niin sanotusta kohorttityhmyydestä, ennen kuin vedetään tällaisia hätiköityjä johtopäätöksiä tyhmyyden kasvusta. On aivan liian aikaista puhua kohorttityhmyyden kasvusta ja vähintäänkin tyhmyys pitäisi pystyä suhtauttamaan per capita -tasolle. Usein tuntuu, että akatemialla on aivan oma agendansa puolueettoman tutkimuksen sijaan ja tällainen menetelmällinen ja motivaationaalinen kerettiläisyys johtaa siihen harhapäätelmään, että tyhmyys olisi kasvamassa, vaikka oikein laskettuna se pysyy lähes vakioisena yli ajan.
Kaiken lisäksi paleontologiystäväni sanoo, että brontosaurusten tyhmyys pitäisi suhtauttaa niiden massaan.

Koko tyhmyyskeskustelu on hakoteillä. Tiedeyhteisön sisällä ja erilaisten kansasta vieraantuneiden journalististen julkaisujen toimesta puhutaan usein tyhmyyskehityksestä harhaanjohtavasti; tyhmyyttä analysoitaessa pitäisi syntyvyyden tavoin puhua niin sanotusta kohorttityhmyydestä, ennen kuin vedetään tällaisia hätiköityjä johtopäätöksiä tyhmyyden kasvusta. On aivan liian aikaista puhua kohorttityhmyyden kasvusta ja vähintäänkin tyhmyys pitäisi pystyä suhtauttamaan per capita -tasolle. Usein tuntuu, että akatemialla on aivan oma agendansa puolueettoman tutkimuksen sijaan ja tällainen menetelmällinen ja motivaationaalinen kerettiläisyys johtaa siihen harhapäätelmään, että tyhmyys olisi kasvamassa, vaikka oikein laskettuna se pysyy lähes vakioisena yli ajan.
Kaiken lisäksi paleontologiystäväni sanoo, että brontosaurusten tyhmyys pitäisi suhtauttaa niiden massaan.

En ihan ymmärtänyr, mitä tarkoitatte tyhmyydellä. Tyhmyys käsittääkseni osaksi on sitä ettei kyseenalaiasta eikä pohdi asioita itsenäisesti, ei käytä silmiään, ei korviaan, eikä tunne empatiaa eikä yhteenkuuluvuutta luomakunnan kanssa. Monellako ihmisellä olisi parannettavaa näissä jutskissa? T. Yks tyhmä

En ihan ymmärtänyr, mitä tarkoitatte tyhmyydellä. Tyhmyys käsittääkseni osaksi on sitä ettei kyseenalaiasta eikä pohdi asioita itsenäisesti, ei käytä silmiään, ei korviaan, eikä tunne empatiaa eikä yhteenkuuluvuutta luomakunnan kanssa. Monellako ihmisellä olisi parannettavaa näissä jutskissa? T. Yks tyhmä

Hei haloo, otetaanpa vaikka että jotain Valtaojan ja Enqvistin kirjoja on painettu jo satojatuhansia niin eikö tarvittaisi vähintään yhtä paljon tyhmiä kumoamaan niiden viisaus, viisaus jonka vaikutuksesta maapallolle ei tiedä varmuudella kukaan!?

Niitä pitäisi painaa miljoonia lisää, jolloin niiden pelkkä olemassaolo kompensoisi kaikenlaiset huumorijulkaisut. Jos kaikki maailman paperi käytettäisiin niiden painamiseen ja ne varastoitaisiin vaikkapa 100 vuodeksi niin saataisiin niin suuri hiilinielu että se kompensoisi ilmastodenialistien suoltamat kirjoittelut ja pysäyttäisi ilmastonmuutoksen.

Hei haloo, otetaanpa vaikka että jotain Valtaojan ja Enqvistin kirjoja on painettu jo satojatuhansia niin eikö tarvittaisi vähintään yhtä paljon tyhmiä kumoamaan niiden viisaus, viisaus jonka vaikutuksesta maapallolle ei tiedä varmuudella kukaan!?

Niitä pitäisi painaa miljoonia lisää, jolloin niiden pelkkä olemassaolo kompensoisi kaikenlaiset huumorijulkaisut. Jos kaikki maailman paperi käytettäisiin niiden painamiseen ja ne varastoitaisiin vaikkapa 100 vuodeksi niin saataisiin niin suuri hiilinielu että se kompensoisi ilmastodenialistien suoltamat kirjoittelut ja pysäyttäisi ilmastonmuutoksen.

Persujen haukkuminen sisäsiittoisiksi on loukkaus kaikkia meitä muita lähisukulaisiin sekaantuvia niveljalkaisia kohtaan.

Persujen haukkuminen sisäsiittoisiksi on loukkaus kaikkia meitä muita lähisukulaisiin sekaantuvia niveljalkaisia kohtaan.

Ydinteknologian läpimurto, kuumatka, tietotekniikan kehittäminen, nyt kolme esimerkkiä mainitakseni, ovat viimeisiä käänteentekeviä saavutuksia ihmiskunnan historiassa, ja noista on jo aikaa. Kaikki mitä nyt tuotetaan, perustuu aikaisempien sukupolvien neronleimauksiin.
Milleniaaleja kehtaa moni vakavissaan kutsua ”erityiseksi sukupolveksi” mutta tosiasiassa tämä vanhimmasta päästä jo keksi-ikäiseksi ehtinyt sukupolvi on leimautunut hypersensitiiviseksi omalla mukavuusalueellaan tiukasti pysytteleväksi ja super-narsistiseksi porukaksi joka ei kestä mitään vastoinkäymisiä. Omassa polvessani, eli ”X.ssä” ilmenee myös samoja piirteitä. Mikä sitten tulee olemaan Zetojen tulevaisuus?
Kun laitan vierekkäin kuvan 70-luvun nuoresta ja 2010-luvun nuoresta, mikä pistää heti ensimmäisenä silmään? 70-lukulainen on uskomattoman hoikka, hyvin istuvassa muotikuosissaan. 2010-lukulainen on hyvin ylipainoinen mustissa säkkivaatteissaan joita koristaa saatanalliset kuviot. 70-luvulla hiukset kasvoivat miehilläkin tuuheasti, mutta nyt vallitsee Kekkos-/skinhead-muoti. Parta tosin on jopa yleisempi kun 70-luvulla. 40 vuotta sitten tautointeja oli merimiehillä ja linnakundeilla, nyt niitä on joka toisella ympäri kehoa.
70-luvun lapset ja nuoret olivat hyvin fyysisiä, vapaa-aikaa vietettiin ulkona, metsissä, niityillä, pelikentillä kirmaten ja kiipeillen.
Tähän on nyt tultu, kaikki mitä syömme ja juomme, mädättää aivojamme. Yötä päivää sosiaalisessa mediassa roikkuminen pahentaa mielen rappeutumista vahvasti. Tulevaisuus on jo täällä: vähämieliseksi taantunut elinkelvoton orgaaninen läjä joka on tullut kehityskaarensa loppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tähtitieteilijät löysivät jättiteleskoopilla uusia horoskooppimerkkejä

(ASTRAL-TV) Kansainvälinen tähtitieteilijäryhmä paljasti maanantaiaamuna löytäneensä neljä uutta horoskooppimerkkiä. Havainnot tehtiin Kanariansaarilla sijaitsevan Gran Telescopio Canarias -jättiteleskoopin avulla. "Tämä on...

Close