Kategoriat
Live Ulkomaat

Brexit Live: Calais'ssa varaudutaan pakolaistulvaan

railway tunnel undergroundCreative Commons License . Gary Winfield
(KALAA? KALEE? VITTU KALAIS) Ranska on lisännyt turvallisuusjoukkojaan Eurotunnelin suuaukolla Calais’ssa. Presidentti Francois Hollande ilmoitti turvatoimien lisäämisestä pian sen jälkeen, kun britit äänestivät ääh te tiedätte jo.
Eurotunnelin kumpaankin päähän asennettiin pikaisella aikataululla kyltit, joissa luki englanniksi ja ranskaksi ”No Brexit – Ne Pas Couvrir”.
”Nicht zudecken, niet bedekken”, totesi päiväunille peitelty kaksivuotias Säxmän Gould itkuisena.

14 vastausta aiheeseen “Brexit Live: Calais'ssa varaudutaan pakolaistulvaan”

Rasismia ja fasismia! Kyllä Calais’ssa on jo totuttu naapurimaa…ilman viattomiin päähänpotkittuihin onnenonkijoihin, joten eiköhän muutamalle… sadalle… tuhannelle britillekin tilaa löydy. Meillä on unelma ja rahaahan saadaan painamalla ja lainaamalla! Calais’n pellot ovat aivan tyhjillään, voihan sinne majoittaa? Vai haluammeko todella nähdä kuvia kanaaliin hukkuneista brittilapsista? *yhyhyyyy* *snif*

Kyllähän kaikki ongelmat loppuvat tosiaan kätevästi leimaamalla EU pahan eliitin salaliitoksi ja eroamalla siitä. Parhaiten homma toimii tietenkin silloin, kun erokampanjan masinoi monimiljonääreistä ja populistipoliitikoista koostuva pieni eliitti.

Rasismia ja fasismia! Kyllä Calais’ssa on jo totuttu naapurimaa…ilman viattomiin päähänpotkittuihin onnenonkijoihin, joten eiköhän muutamalle… sadalle… tuhannelle britillekin tilaa löydy. Meillä on unelma ja rahaahan saadaan painamalla ja lainaamalla! Calais’n pellot ovat aivan tyhjillään, voihan sinne majoittaa? Vai haluammeko todella nähdä kuvia kanaaliin hukkuneista brittilapsista? *yhyhyyyy* *snif*

Kyllähän kaikki ongelmat loppuvat tosiaan kätevästi leimaamalla EU pahan eliitin salaliitoksi ja eroamalla siitä. Parhaiten homma toimii tietenkin silloin, kun erokampanjan masinoi monimiljonääreistä ja populistipoliitikoista koostuva pieni eliitti.

Jo on katkeraa tekstiä. Miettikääpä paljonko Britannia maksaa vuodessa EU:lle enemmän kuin mitä se saa, ja mistä ne rahat nyt revitään kun kaikenlaista hyvää halutaan kuitenkin jaella sinne sun tänne. Sisäsiittoisuudesta irvailevat voisivat vaikka ottaa selvää paljonko Britanniassa on brittiläisen kansainyhteisön maista tulleita siirtolaisia, ja suhteuttaa sen puolalaisten putkimiesten määrään. Britannian jäsenmaksualennusta mollataan tuon tuostakin, muistaako kukaan (tai vaivautuuko ottamaan selvää) mihin se perustuu?
Ei kannata pahemmin irvailla punnan kurssin laskulla, se parantaa Britannian teollisuuden kilpailukykyä reippaasti. Kuka muistaa ajan jolloin Skandinavian maiden kruunuista Ruotsin kruunu oli vahvin, ja millaisen edun Ruotsin teollisuus sai isolla devalvaatiolla.

Jo on katkeraa tekstiä. Miettikääpä paljonko Britannia maksaa vuodessa EU:lle enemmän kuin mitä se saa, ja mistä ne rahat nyt revitään kun kaikenlaista hyvää halutaan kuitenkin jaella sinne sun tänne. Sisäsiittoisuudesta irvailevat voisivat vaikka ottaa selvää paljonko Britanniassa on brittiläisen kansainyhteisön maista tulleita siirtolaisia, ja suhteuttaa sen puolalaisten putkimiesten määrään. Britannian jäsenmaksualennusta mollataan tuon tuostakin, muistaako kukaan (tai vaivautuuko ottamaan selvää) mihin se perustuu?
Ei kannata pahemmin irvailla punnan kurssin laskulla, se parantaa Britannian teollisuuden kilpailukykyä reippaasti. Kuka muistaa ajan jolloin Skandinavian maiden kruunuista Ruotsin kruunu oli vahvin, ja millaisen edun Ruotsin teollisuus sai isolla devalvaatiolla.

Esillä on ollut myös kyltit ”ken tästä käy saa kaiken toivon heittää” ja jo klassikoksi muodostunut ”arbeit macht frei”. EU-komissio ja Britannian hallitus eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen mikä kyltti pystytetään mihinkin päähän uudelleen nimettyä Puntaputkea. Tai kuten ranskalaiset nyt sanovat Frangireikää. Viimeksi mainitulla viitataan brittien tekemään ohariin ja sen henkisiin vaikutuksiin.

Esillä on ollut myös kyltit ”ken tästä käy saa kaiken toivon heittää” ja jo klassikoksi muodostunut ”arbeit macht frei”. EU-komissio ja Britannian hallitus eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen mikä kyltti pystytetään mihinkin päähän uudelleen nimettyä Puntaputkea. Tai kuten ranskalaiset nyt sanovat Frangireikää. Viimeksi mainitulla viitataan brittien tekemään ohariin ja sen henkisiin vaikutuksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Brexit Live: EU asettaa vihdoin rangaistustullit englantilaiselle ruoalle

George Redgrave (OYMATE) Euroopan unioni asettaa ankarat rangaistustullit englantilaisille ruoille. Päätös annettiin noin kolme sekuntia sen jälkeen, kun britit äänestivät...

Close